Adria Todoran Deputat din Maramures

Din PROTESTATAR, șef INTERIMAR! A pus BATISTA pe ȚAMBAL. Lucian Iluț a renunțat la PROCES, Zetea l-a UNS în funcție. 60 de ani tradiție a Școlii Populare de Arte, UCIȘI politic

Din PROTESTATAR, șef INTERIMAR! A pus BATISTA pe ȚAMBAL. Lucian Iluț a renunțat la PROCES, Zetea l-a UNS în funcție. 60 de ani tradiție a Școlii Populare de Arte, UCIȘI politic

Am susținut cel mai vehement lupta împotriva desființării Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” din Baia Mare. Am fost alături de profesori, elevi și părinți la mitingul din Piața Revoluției. Am înregistrat cea mai mare audiență de vizualizări, comentarii și distribuiri pe Facebook.

Am scris despre mascarada de la Consiliul Județean când, Gabriel Zetea, a întors-o și s-a dat susținător al școlii tocmai în momentele în care știa că nu mai poate face nimic. Zetea s-a lepădat oarecum de Doru Dăncuș, inițiatorul proiectului de desfiinnțare a Școlii Populare, pentru că PSD începuse căderea după alegerile europarlamentare și referendum.

Am luptat împotiva vicepreședintelui Coniliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș, arățând aspectele negative ale acestui proiect, din culise și din spusele profesioniștilor de la Școală, a profesorilor.

Am făcut transmisiuni în direct, din redacție, din piață de la miting. Am susținut procesul intentat de către un grup de șase profesori împotriva Consiliului Județean. Am sisținut în conferințe de presă, la PNL Maramureș, implicarea consilierilor județenei în oprirea distrugerii a 60 de ani de tradiție a Școlii Populare, aceștia întorcând votul într-o următoare ședință dar lucrurile nemaiputând fi efectiv oprite.

Doar procesul dintre profesori și Consiliul Județean mai puteau salva situația. Numai că un singur lup singuratic mai crede în nebunuia frumoasă a salvării a ceea ce Gabriel Zetea și acoliții săi politici, bolnavi de putere și abuzivi, au reușit să distrugă într-o singură ședință, 60 de ani de tradiție a Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” din Baia Mare.

Mafia politică, avându-l la butoane pe Zetea i-a amenințat, în plenul ședinței CJ cu DNA, cu procese, cu dezvăluiri, cu nereguli financiare, cu concursuri ocupate nelegal, cu plăți nelegale, culmea, tocmai sub bagheta lor magică de politicieni care truchează realitatea, conform propriilor spuse. Cu alte cuvinte Zetea le spunea profesorilor că sub conducerea sa s-au petrecut toate acestea! Ce tare, nu?

Ce a urmat? Profesorii s-au speriat și au cedat. Viitorul ne va spune dacă au făcut bine sau nu. Păcat că nu și-au dus lupta până la capăt. Pavel Dan, unul dintre protestatarii vizibili a primit un post de mecanic la Spitalul Județean Baia Mare. Face și el ce poate pe la întreținere, nu știe mare lucru, spun sursele Detectivului de Presă ȘOC! Nu-i nimic, a renunțat la proces.

Lucian Iluț, simbolul luptei împotriva desființării Școlii Populare a pus și el botul la o funcție, de data aceasta una importantă. Zetea l-a momit cu poziția de șef-interimar. Iluț a susținut mereu, ca și colegii săi profesori, că absorția Școlii în cadrul Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan”, este de fapt desființare. Acum nu mai e. E bine. Poate chiar este. Dar convingerile tale, Lucian, erau greșite până acum?

Singurul care a rămas pe baricade și care merge mai departe cu procesul este profesorul Grogore Chira. Respect, domnule profesor!

Dintr-un comunicat al Consiliului Județean Maramureș aflăm:

“Începând cu data de 15 iulie 2019, Școala Populară de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare are un nou șef-interimar. Este vorba de Lucian Iluț, un profesor cu o vechime de peste 25 de ani în cadrul acestei instituții și unul dintre cei mai vechi angajați. Dispoziția a fost semnată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, iar noul șef-interimar al școlii, numit până la organizarea concursului, a subliniat faptul că, la Școală Populară de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare va fi un învățământ performant, cu rezultate pe măsură”.

Zetea FACE MIȘTO de Iluț, basist la Compact: “Am considerat că este nevoie de ”un nou început”

Pentru cei care nu știu, noul șef-interimar al Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare, profesorul de chitară Lucian Iluț este și bassistul trupei ”Compact”, începând cu luna iulie 2017. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a făcut trimitere la una dintre piesele atât de cunoscute ale formației ”Compact”, respectiv la melodia ”Un alt început” și a arătat că a fost nevoie de ”un nou început” pentru Școala Populară de Arte.

Luciane, să-ți traduc ce a vrut să spună mojicul Zetea: e sfârșitul care începe și pentru tine.

Adi RUSU

Previous Pus în GENUNCHI de ANI. Fostul VICEPRIMAR Sorin Vasile Bizău din Bogdan Vodă a fost declarat INCOMPATIBIL
Next Salarii mărite cu 500 lei net pentru angajații Aeroportului Internațional ”Maramureș”

About author

You might also like

Social 0 Comments

Respecți REGULILE, nu mai pui MÂNA pe bani. PLĂTEȘTI cu cardul la curier! HAMBURGER, noua bijuterie culinară de la Bucătarul Meu cu murături de casă și cartofi NECONGELAȚI

Restaurantul Bucătarul Meu din Baia Mare se adaptează nevoilor cetățenilor și pe timp de criză coronavirus. Recomandările medicilor ne spun, printre altele, să nu mai punem mâna pe bani sau

Social 0 Comments

Nicolae Traian David, primar Ieud: “Oprește-te și ascultă șoapta lui ISUS: <>”

Sărbători senine și pace în suflet! Priveste prin credință spre Golgota, spre cununa de spini, pune mâna în rănile cuielor, oprește-te și ascultă șoapta lui ISUS: „Pentru tine am făcut-o.”

Social 0 Comments

YDIA. În timp ce PRESA “mare” SUFERĂ, micii ziariști repun bazele JURNALISMULUI ca la carte într-o revistă bilingvă, română-engleză

Un proiect unic, o muncă titanică. O surpriză plăcută dar nu neașteptată având în vedere că ideea îi aparține profesoarei Ancuța Dorina Muntean de la Palatul Copiilor Baia Mare pe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply