Omenirea face un progres tehnologic uriaș: intră în producție bateria care funcționează 50 de ani
Un producător chinez de baterii a realizat o descoperire de proporții, care ar putea revoluționa industria energetică globală: o nouă generație de baterii nucleare ultra-compacte. Dispozitivul inovator are dimensiunea unei monede și este alimentat de un izotop radioactiv de nichel, care, odată descompus, se transformă în cupru stabil. Deși o singură celulă are o putere limitată, acestea pot fi combinate cu ușurință pentru a obține surse de energie mai puternice, cu o durată de viață de până la 50 de ani.
Tehnologia de stocare a energiei a atins o piatră de hotar transformatoare, deoarece BV100, o baterie atomică miniaturală, intră în producția de masă. Popular Mechanic notează că celula de mărimea unei monede de la Beijing Betavolt New Energy Technology poate furniza energie de până la 50 de ani fără încărcare sau întreținere.
Betavolt, care a fost înființată în aprilie 2021, spune că bateria sa „combină tehnologia de dezintegrare a izotopilor nucleari nichel-63 și primul modul cu semiconductor de diamant (semiconductor de a patra generație) din China pentru a realiza cu succes miniaturizarea bateriilor de energie atomică”.
Structura bateriei

Echipa de oameni de știință a companiei a dezvoltat un semiconductor de diamant unic, cu un singur cristal, care are o grosime de doar 10 microni, plasând o foaie de nichel-63 cu o grosime de 2 microni între două convertoare de semiconductor de diamant. Energia de descompunere a sursei radioactive este transformată într-un curent electric, formând o unitate independentă.
Betavolt a spus că bateriile sale nucleare pot fi compuse din zeci sau sute de module independente și pot fi utilizate în serie și paralel, astfel încât să poată fi fabricate produse de baterii de diferite dimensiuni și capacități, scrie realitatea.net.
Betavolt spune că bateria sa de energie atomică este „absolut sigură, nu are radiații externe și este potrivită pentru utilizarea în dispozitive medicale precum stimulatoarele cardiace sau inimile artificiale”.
Sursa stiripesurse.ro
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!