ALDE crește în continuare în sondaje

ALDE crește în continuare în sondaje

În cadrul unei conferințe de presă, Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș ne-a adus la cunoștință că, în decursul săptămânii trecute, la sediul ALDE din București s-au desfășurat ședințele Biroului Politic Executiv și ale Biroului Politic Central, unde, atenția deosebită a fost acordată asupra viitoarelor alegeri europarlamentare, dar și asupra sondajelor realizate în ultima perioadă.

Având în vedere ultimele sondaje, partidele ALDE și USR se află în creștere, în schimb nu același lucru se poate spune despre PSD sau PNL, care scad din preferințele alegătorilor.

În cazul în care ALDE și PSD-ul vor participa separat la prezidențiale, pe prima poziție s-ar situa Klaus Iohannis cu 33%, Călin Popescu Tăriceanu cu 24%, iar Liviu Dragnea, cu 16%, aceste cifre corespunzând sondajului Avangarde cerut de ALDE. „În cadrul ședinței de Birou Politic Teritorial, Biroul Politic Executiv, Birou Politic Central, s-a discutat despre poziția pe care ALDE o deține în ultimele sondaje efectuate.

Dacă participăm împreună cu PSD-ul, în turul I, Tăriceanu a ieșit cu un procent de 41%, pe locul 1, iar Iohannis pe locul II cu 32%. Dacă ALDE și PSD-ul participă separat, pe poziția 1 Iohannis este cu un procent de 33%, Tăriceanu cu 24% și Dragnea, cu 16%.

Acesta este sondajul pe care Avangarde l-a făcut la solicitarea ALDE. În toate sondajele care au apărut recent se vede că partidele care cresc sunt ALDE și USR-ul și partidele care scad, PSD-ul și PNL-ul. Singurul partid despre care putem să spunem că nu are un element de identitate este Partidul Național Liberal despre care nu știm, astăzi se unesc cu pemepiștii, mâine se unesc cu useriștii și cu România Plus.

Deocamdată, așa cum ați văzut și dumneavoastră, singurele partide care s-au aliat sunt USR-ul și România Plus. Vom vedea pe viitor ce alianțe se vor mai face.” De asemenea, președintele ALDE Maramureș a mai precizat că, la nivel de Maramureș, organizația trebuie să strângă un număr de 16.000 de semnături în vederea alegerilor europarlamentare.

Bugetul pentru 2019 a fost stabilit Cornelia Negruț a declarat că bugetul pentru administrația locală, pentru anul 2019, a fost stabilit, existând o creștere de 27%: „Este un buget în creștere. Nu știu de ce aceste știri care apar în fiecare zi la televiziune arată un buget care nu va fi votat de nimeni; un buget pentru care PSD-ul și ALDE se ceartă.

Nu este adevărat. Nici PSD-ul, nici ALDE nu s-au certat. ALDE a dorit ca bugetul să aibă pe primul plan investițiile și s-au prevăzut aceste lucruri. Vorbim de o creștere de 27% pentru administrația locală, unde știm că avem cam 3000 de unități administrative.”

Previous PNL propune noi proiecte care vor duce la dezvoltarea regiunii de Nord-Vest a țării
Next 2019 – Anul în care ALDE își propune să promoveze de două ori

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Ora de VARĂ a fost ELIMINATĂ! PMP a “tras ceasul”

web hosting

ORA DE VARĂ 2018. După ce Parlamentul European a decis că trecerea la ora de vară ne poate afecta sănătatea, Marius Pașcan, deputat PMP, susține aceste concluzii. Propunerea legislativă, inițiată de Marius

Actualitate 0 Comments

ȘOC! în Consiliul Local Sighet. Proiectele MAJORITĂȚII simple NU sunt pe ordinea de zi

web hosting

Se anunță ședință cu scântei peste două ore în Consiliul Local Sighetu Marmației. Iată ce a postat de câteva minute, consilierul Daniela Onița-Ivașcu, președintele PNL Sighetu Marmației. Vom reveni cu

Actualitate 0 Comments

Nu poate fi vorba despre desfiintarea Pilonului II de pensii. Masurile din OUG 114 au fost necesare

web hosting

Pentru ALDE, OUG 114 este o baza serioasa de discutii, susceptibila a fi ameliorata. Nu mergem pe abrogare, ci pe amelioare. Daca sunt efecte nedorite, putem sa le corectam in

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply