Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “A văzut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut în România ultimilor ani? Raspunsul este nu”

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “A văzut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut în România ultimilor ani? Raspunsul este nu”

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, luni, la Bucuresti, ca nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV si ca trebuie sa fie foarte clar ca aceste chestiuni sunt foarte serioase, iar Comisia Europeana vrea sa vada progrese.

El a precizat ca problema este ca, de la publicarea raportului MCV, nu a vazut progrese, a vazut doar un refuz al documentului Comisiei din partea Guvernului roman.

Justitia trebuie sa mearga intr-o singura directie: sa fie independenta si sa fie respectate drepturile si libertatile romanilor. Trebuie eliminate orice abuzuri din sistemul de justitie.

Reforma justitiei trebuie sa continue, acest lucru este evident, deoarece vrem ca drepturile si libertatile cetatenilor sa fie respectate, sa nu mai fie abuzuri de niciun fel impotriva romanilor.

In privinta recomandarilor, asa cum am tot repetat, sigur ca le luam in considerare, insa in masura in care acestea pot fi si aplicabile. Sunt unele recomandari care, daca ar fi aplicate, ar incalca legile tarii, dar si Constitutia. Trebuie sa avem totusi in vedere ca recomandarile sunt, pana la urma, „recomandari”, nu sunt cu caracter obligatoriu.

Oficialii europeni se declara ingrijorati ca nu vad progrese din perspectiva MCV, insa intrebarea legitima este: a vazut MCV-ul cumva protocoalele secrete din Justitie? A vazut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut in Romania ultimilor ani?Raspunsul este nu. Tocmai de aceea, atunci cand oficialii europeni aduc in discutie subiectul MCV, ar trebui sa aiba in vedere tocmai aceasta realitate: sub MCV in Romania s-au petrecut cele mai grave derapaje din justitie.

Reactia de la Bruxelles nu a existat, ci dimpotriva artizanii acelui sistem au fost laudati si promovati.

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Presiuni politice și încălcarea legii din partea PSD Maramureș?
Next Deputatul Todoran: “Am cerut reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoane cu dizabilităţi”

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Nord-Vestul României pierde milioane de euro din cauza ministrului Dezvoltării: “Cer demisia lui Daniel Suciu”

web hosting

Regiunea Nord-Vest a țării pierde milioane de euro din bani europeni, fiind exclusă de la finanțarea proiectelor destinate microîntreprinderilor de către ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, un ministru care, culmea ironiei,

Actualitate 0 Comments

Tinerii liberali maramureșeni- premiați la Gala Premiilor TNL “Mircea Ionescu Quintus”

web hosting

TNL Maramureș a participat în acest week-end la Gala Premiilor TNL “Mircea Ionescu Quintus”, eveniment desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe “Casino” din  Sinaia. În cadrul evenimentului, echipa tineretului liberal

Actualitate 0 Comments

CHIȘINĂU. Scriitorul şi ziaristul băimărean Ioan Romeo Roşiianu a obţinut Premiul „Centenarul Marii Uniri”

web hosting

În perioada 27 februarie – 2 martie 2018 la Chişinău, Republica Moldova s-au desfăşurat manifestările primei ediţii a Galei Premiilor Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie. Din Maramureş au fost

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply