Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “A văzut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut în România ultimilor ani? Raspunsul este nu”

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “A văzut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut în România ultimilor ani? Raspunsul este nu”

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, luni, la Bucuresti, ca nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV si ca trebuie sa fie foarte clar ca aceste chestiuni sunt foarte serioase, iar Comisia Europeana vrea sa vada progrese.

El a precizat ca problema este ca, de la publicarea raportului MCV, nu a vazut progrese, a vazut doar un refuz al documentului Comisiei din partea Guvernului roman.

Justitia trebuie sa mearga intr-o singura directie: sa fie independenta si sa fie respectate drepturile si libertatile romanilor. Trebuie eliminate orice abuzuri din sistemul de justitie.

Reforma justitiei trebuie sa continue, acest lucru este evident, deoarece vrem ca drepturile si libertatile cetatenilor sa fie respectate, sa nu mai fie abuzuri de niciun fel impotriva romanilor.

In privinta recomandarilor, asa cum am tot repetat, sigur ca le luam in considerare, insa in masura in care acestea pot fi si aplicabile. Sunt unele recomandari care, daca ar fi aplicate, ar incalca legile tarii, dar si Constitutia. Trebuie sa avem totusi in vedere ca recomandarile sunt, pana la urma, „recomandari”, nu sunt cu caracter obligatoriu.

Oficialii europeni se declara ingrijorati ca nu vad progrese din perspectiva MCV, insa intrebarea legitima este: a vazut MCV-ul cumva protocoalele secrete din Justitie? A vazut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut in Romania ultimilor ani?Raspunsul este nu. Tocmai de aceea, atunci cand oficialii europeni aduc in discutie subiectul MCV, ar trebui sa aiba in vedere tocmai aceasta realitate: sub MCV in Romania s-au petrecut cele mai grave derapaje din justitie.

Reactia de la Bruxelles nu a existat, ci dimpotriva artizanii acelui sistem au fost laudati si promovati.

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Presiuni politice și încălcarea legii din partea PSD Maramureș?
Next Deputatul Todoran: “Am cerut reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoane cu dizabilităţi”

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Curse CLANDESTINE provoacă VICTIME ÎN SLovenia

web hosting

Aceasta este imaginea unui accident care se putea termina tragic din cauza incompetentei autoritătilor românești și indiferenței unor inconștienți care trateaza călătorii veniți din Italia ca pe niște sclavi…ca să

Actualitate 0 Comments

CANCER de FRIG. Urmează -16 grade Celsius. Curg SLOIURI de GHEAȚĂ pe Tisa, Vișeu și Suciu

web hosting

Vremea a fost rece. Cerul a fost mai mult noros ziua și variabil noaptea. Local, în cursul zilei a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații s-a înregistrat la Ocna Șugatag,

Actualitate 0 Comments

Minciuna și manipularea opiniei publice au devenit instrumente de uz zilnic pentru politicienii PSD

web hosting

Știm cu toții că bugetul este unul prost, criticat de toți primarii, inclusiv de cei ai PSD, deoarece aduce mari prejudicii comunităților locale. Nu președintele Iohannis a pierdut sprijinul primarilor

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply