Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Contestația în anulare nu anulează decizii ale intanțelor. Un judecator va decide daca admite cererea si un complet va lua la verificat situatia in cazul in care se admite solicitarea”

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Contestația în anulare nu anulează decizii ale intanțelor. Un judecator va decide daca admite cererea si un complet va lua la verificat situatia in cazul in care se admite solicitarea”

Cei care critica ordonanța referitoare la contestația în anulare, pe langa faptul ca o fac din dorinta de a apara cu orice pret sistemul care a functionat in Romania ultimilor mai bine de zece ani, nu sunt interesati niciun moment de drepturile romanilor. Ceea ce este cu adevarat trist e ca multi oameni au facut puscarie, sunt familii distruse, multi au avut probleme de sanatate. Trebuie sa dam si acestor oameni o sansa la un proces echitabil.

In urma deciziei CCR, privind completurile ilegale de cinci judecatori, trebuie sa fie gasita o solutie de indreptare a unei situatii anormale provocata in cadrul unor procese derulate. Trebuie precizat ca intai se judeca admisibilitatea ei, nu se vor elibera sau anula decizii ale instantelor dupa OUG, asa cum anunta diverse partide din opozitie. Asta nu inseamna ca judecatorul va si admite, obligatoriu, acest recurs.

Daca cineva isi imagineaza ca este o forma de gratiere sau amnistie, se insala. Ministrul a facut un lucru in concordanta cu modul in care lucreaza justitia. Aceasta decizie reprezinta indreptarea unor erori care au fost comise de factorul judiciar prin nerespectarea legii in ceea ce priveste completurile de cinci incepand cu anul 2014.

Pentru a fi clar pentru toti romanii si pentru a pune capat propagandei opozitiei; un judecator va decide daca admite cererea si un complet va lua la verificat situatia in cazul in care se admite solicitarea. Contestatia in anulare nu inseamna decat un drept la rejudecare a cauzei de catre o instanta independenta, impartiala si legala exact lucrul de care cei judecati definitiv de completele de 5 au fost privati.

Reamintim că ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, ca Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constitutionala in privinta constituirii completurilor de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

„Nu (i-am propus o varianta de OUG pe completuri premierului -n.r.)”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Ionel Bogdan (PNL): "Avem 54 de decese din cauza gripei iar Legea vaccinării zace prin sertarele parlamentarilor"
Next Deputatul Adrian Todoran dorește dublarea ALOCAȚIILOR copiilor. GRAV: 45% din școlile din județ nu dețin autorizație sanitară. Școlile profesionale, o NEVOIE stringentă

About author

You might also like

Social 0 Comments

Propunere. Garduri vii în jurul cimitirelor

web hosting

Consilierul local Simion Bizău a făcut o propunere în Consiliul Local Baia Mare prin care dorește ca cimitirele din municipiu să capete un alt aspect “Am propus în Consiliul Local

Social 0 Comments

Dr. Adrian Danciu (Clinica Life Support – Sighetu Marmației): “OBEZITATEA LA COPII A AJUNS DE LA 7% LA 26%”!

web hosting

Dr. Adrian Danciu, medic primar Medicină generală, expert în nutriție și detoxifiere trage mai multe semnale de alarmă asupra creșterii numărului de pacienți obezi. Directorul medical de la Clinica Life

Social 0 Comments

AVERTISMENT. “Noi, românii, rămânem și FĂRĂ BANI și FĂRĂ RESURSE”, atrage atenția deputatul PMP, Adrian Todoran

web hosting

Deputatul PMP, Adrian Todoran , cea mai activă voce în Parlamentul României din partea PMP a făcut o serie de precizări și a tras mai multe semnale de alarmă cu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply