Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Prin decizia CCR se certifică faptul că SRI a intervenit ilegal în dosare”

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Prin decizia CCR se certifică faptul că SRI a intervenit ilegal în dosare”

Prin decizia de azi, CCR spune ca protocoalele au fost ilegale, inclusiv cele mai noi, din ultimii ani semnate de Augustin Lazar. Practic, prin decizia CCR se certifica faptul ca SRI a intervenit ilegal in dosare. Este foarte important sa vedem motivarea, deoarece nu ne ajunge doar minuta fiind vorba de un subiect extrem de sensibil.

Decizia CCR  este una fireasca in contextul in care aprecierile generale pe care le-am vazut din partea specialistilor in drept evidentiau faptul ca aceste protocoale au legiferat pe langa lege, erau neconstitutionale. Pentru cei care aveau dubii, Curtiea Constitutionala a pus definitiv punctul pe i, si anume existenta si in egala masura aplicarea acestor protocole a condus la grave prejudicii in actul de justitie.

Decizia CCR dovedeste inca o data existenta de multa vreme a statului paralel in Romania, care nu este din pacate o formula metaforica, ci a constituit o realitate foarte grava.

Aceasta realitate grava este data de existenta unei cangrene in sistemul de justitie in Romania, pe care prin reforma legilor justitiei si a codurilor penale incercam sa o indepartam.

In aceste conditii devine din ce in ce mai clar ca statul de drept a fost pur si simplu calcat in picioare, iar lupta impotriva coruptiei a fost instrumentul de eliminare a celor incomozi, fie din zona politica, din zona economica, fie din zona academica si din alte sectoare ale vietii sociale.

Aceasta este realitatea cruda pe care a trait-o pana in prezent Romania, iar decizia Curtii Constitutionale este salutara.

Este evident ca trebuie gasita o solutie si pentru persoanele condamnate definitiv pe baza unor probe obtinute in urma protocoalelor cu SRI, dar acest subiect este unul de preocupare.

USR, apărător al statului paralel

USR isi reafirma statutul de aparator al serviciilor, de aparator al statului paralel. Imediat ce decizia Curtii Constitutionale a fost anuntata in ceea ce priveste ilegalitatea protocoalelor secrete, cei din USR au simtit nevoia sa sara in apararea SRI. Fara a astepta motivarea Curtii Constitutionale in ceea ce priveste decizia de azi, USR demonstreaza tuturor romanilor ca este creatia noii Securitati. Pentru reprezentantii USR nu conteaza persoanele care au cazut victime ale abuzurilor nemaiintalnite ale unor institutii de forta.

Cei din USR pun pe primul plan serviciile in loc sa fie preocupati de drepturile si libertatile care le-au fost incalcate romanilor. In acelasi timp, atacul USR la adresa judecatorilor CCR este deosebit de grav si arata ca acest partid nu vrea o justitie independenta, ci o justitie aservita serviciilor care continua sa elimine adversarii politici.

Pentru USR, justitia inseamna republica procurorilor si a protocoalelor secrete dintre servicii si procurori.

Cu doar cateva ore inainte, USR anunta ca aspira la un loc in familia liberala europeana. Iata ca, in decurs de cateva ore, USR isi confirma profilul de partid securist, de protector al serviciilor. Un partid liberal este preocupat de apararea drepturilor si libertatilor individuale, nu de binele institutiilor de forta.

Cornelia Negruț, preșțedinte ALDE Maramureș

Previous Proiect PNL: cei care comit infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol SĂ NU MAI BENEFICIEZE de predeverile legii privind regimul compensatoriu.
Next Ionel Bogdan (PNL): "Specialiștii susțin că euro va ajunge la 4,8 lei mai curând decât estimaseră inițial. Membrii guvernului nu par nici preocupați, nici îngrijorați de această situație"

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gheorghe Şimon: ”Echipa PSD Maramureș pentru Parlamentul României va face performanță”

web hosting

  Gheorghe Şimon: ”Echipa PSD Maramureș pentru Parlamentul României va face performanță”   La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, vârful de lance al PSD în bătălia electorală pentru Camera

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan (PNL): “PSD vrea să rămână în istorie ca partidul gogoșilor, minciunilor și scandalurilor pentru putere și bani”

web hosting

PSD vrea să rămână în istorie ca partidul gogoșilor, minciunilor și scandalurilor pentru putere și bani. Niciun proiect important de infrastructură nu a fost început, promisiunile din campanie legate de

Politica 0 Comments

PNL sprijină mediul de afaceri în Parlament. Cele 5 INIȚIATIVE legislative în sprijinul mediului de afaceri și al dezvoltării României

web hosting

Parlamentarii PNL au depus recent în Parlament cinci inițiative legislative importante, care vin în sprijinul mediului de afaceri și al dezvoltării României. Actuala coaliție de guvernare privește cu ostilitate oamenii

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply