Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Prin PNDL, 70% din suma alocată din acest program merge pe proiecte din mediul rural”

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Prin PNDL, 70% din suma alocată din acest program merge pe proiecte din mediul rural”

Dezvoltarea comunitatilor locale reprezinta un obiectiv important pentru Guvernul PSD-ALDE, unde PNDL joaca un rol major.

Peste 70% din suma alocata din acest program merge pe proiecte din mediul rural. In prezent au fost depuse si sunt in curs de finantare 12.681 de obiective in cadrul PNDL, din care 1.830 obiective sunt estimate pentru a se finaliza in 2019.

Etapa I a PNDL (2013-2020) a avut o alocare de 17.6 miliarde lei, iar mai mult de jumatate din suma alocata inseamna investitii finalizate.

Pentru PNDL 2 (2017-2020), Guvernul PSD-ALDE a alocat suma de 30 de milioane de lei, pentru 7.179 obiective, dintre care 441 sunt deja finalizate.

PNDL este un program eficient si rapid de accesat pentru autoritatile locale. De exemplu, in trecut, pentru a accesa un program de investitii, primarii si autoritatile locale trebuiau sa mearga in vreo patru ministere pentru a obtine o finantare care nu era multianuala. Acum, cu PNDL, lucrurile s-au simplificat major, ceea ce se vede si din proiectele demarate de autoritatile locale.

Un alt mare avantaj al programului este ca nu se mai tine cont de culoarea politica, asa cum se facea pe vremea lui Boc. Avantajele PNDL, cele mai importante:

  • creeaza locuri de munca
  • a finantat cel putin 1 obiectiv de investitii in fiecare localitate din Romania
  • dezvolta localitati in paralel cu proiectele depuse pe fonduri europene (POR, POIM, AFIR, AFM)
    prioritizeaza domeniile deficitare identificate in Romania de Banca Mondiala deschide peste 12.000 de santiere in tara

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Ionel Bogdan (PNL): Trei zile de ipocrizie și de teatru ieftin jucat de Lucian Morar, președinte PMP Maramureș și primar al orașului Ulmeni, în fața Ministerului Sănătății
Next Deputatul Todoran: Săptămâna Mare să ne apropie de Dumnezeu

About author

You might also like

Social 0 Comments

Un zâmbet PENTRU MAMA, concurs interdisciplinar de creație, ediția I, 2017

web hosting

> În cadrul proiectului, o parte din copiii claselor pregătitoare au oferit mărțișoare bunicilor de la Căminul de Bătrâni Baia Sprie Concursul interdisciplinar de creație “Un zâmbet pentru mama”, ediția

Social 0 Comments

Dr. Teodora Carmen Gruiță și Dr. Sorin Pop SUNT LA SIGHET azi și mâine

web hosting

La deschiderea din luna decembrie a anului trecut, conducerea Clinicii Life Support din Sighetu Marmației promitea aducerea a celor mai buni medici din Cluj Napoca pe diferite specializări, alături de

Social 0 Comments

CUNOSCUȚI în lume, NECUNOSCUȚI acasă de către autoritățile maramureșene! LUMINA vine de la ROMÂNI (IV)

web hosting

Corespondență FRANKFURT Light + Building Frankfurt, cel mai important targ din lume destinat produselor și tehnologiilor din iluminatul tehnic. Standuri realizate de RMT Borșa – România, firma lui Gyovani Timiș.

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply