Deputatul Todoran: “Am cerut reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoane cu dizabilităţi”

Deputatul Todoran: “Am cerut reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoane cu dizabilităţi”

Mult controversata lege a Bugetului pe anul 2019 a stârnit numeroase dezbateri în rândul parlamentarilor. Deputatul maramureşean Adrian Todoran, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, a solicitat, în cadrul comisiei de Buget-Finanţe din care face parte, ca indemnizaţiile parlamentarilor să se reducă, iar banii respectivi să fie folosiţi pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

„Am avut discuţii intense pe tema acestui buget, pentru că nu este normal să ne aflăm în a treia lună a anului, iar legea să nu fie votată încă. Şi e greu de găsit finanţare pentru toate cheltuielile pe care PSD – ALDE le-a conceput, pentru că banii colectaţi sunt insuficienţi. În acest context, eu am propus ca în cazul persoanelor cu dizabilităţi, care de acum vor fi remunerate prin autorităţile administraţiei publice locale, să avem alocări bugetare mai mari, pentru că multe primării nu îşi vor putea permite să achite indemnizaţiile în totalitate. Ca soluţie, am propus diminuarea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoanele cu probleme speciale. Este de datoria guvernanţilor să îşi diminueze lefurile, atunci când situaţia financiară o cere. Chiar dacă amendamentul meu a fost respins de colegii din comisie, nu voi înceta a mă preocupa de problemele persoanelor aflate în situaţii dificile şi voi lupta pentru drepturile lor. Fiecare trebuie să îşi primească la timp indemnizaţiile, nu cum s-a întâmplat şi anul trecut, când Guvernul Dăncilă le-a achitat, în decembrie, după o întârziere de trei luni”, a declarat deputatul Adrian Todoran.

Bugetul de stat pentru 2019 a fost votat în forma adoptată în luna februarie, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a trimis Parlamentului pentru reexaminare.

Previous Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “A văzut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut în România ultimilor ani? Raspunsul este nu”
Next Lista PNL pentru EUROPARLAMENTARE

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

Disprețul – unitatea de măsură a guvernării lui Dragnea. PSD are pata pusă pe românii din Diaspora

web hosting

Că PSD ține România în subdezvoltare, nu mai e nicio surpriză pentru nimeni, cum nu e nicio surpriză că acest lucru a pus România pe primul loc în topul migrației

Uncategorized 0 Comments

DORIS Călăuz, implicată în REZOLVAREA sesizărilor cetățenilor Băii Mari (I). Azi, despre colectarea deșeurilor

web hosting

Detectivului de Presă ȘOC! i-au fost semnalate mai multe cazuri în care cetățeni ai municipiului Baia Mare s-au adresat consilierului local PMP Doris Călăuz pentru a-i ajuta în rezolvarea mai

Uncategorized 0 Comments

ALDE nu va onora invitația la consultări lansată de președintele Klaus Iohannis

web hosting

În general, domnul Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply