Deputatul Todoran: “Am cerut reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoane cu dizabilităţi”

Deputatul Todoran: “Am cerut reducerea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoane cu dizabilităţi”

Mult controversata lege a Bugetului pe anul 2019 a stârnit numeroase dezbateri în rândul parlamentarilor. Deputatul maramureşean Adrian Todoran, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, a solicitat, în cadrul comisiei de Buget-Finanţe din care face parte, ca indemnizaţiile parlamentarilor să se reducă, iar banii respectivi să fie folosiţi pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

„Am avut discuţii intense pe tema acestui buget, pentru că nu este normal să ne aflăm în a treia lună a anului, iar legea să nu fie votată încă. Şi e greu de găsit finanţare pentru toate cheltuielile pe care PSD – ALDE le-a conceput, pentru că banii colectaţi sunt insuficienţi. În acest context, eu am propus ca în cazul persoanelor cu dizabilităţi, care de acum vor fi remunerate prin autorităţile administraţiei publice locale, să avem alocări bugetare mai mari, pentru că multe primării nu îşi vor putea permite să achite indemnizaţiile în totalitate. Ca soluţie, am propus diminuarea indemnizaţiilor parlamentarilor şi folosirea banilor pentru persoanele cu probleme speciale. Este de datoria guvernanţilor să îşi diminueze lefurile, atunci când situaţia financiară o cere. Chiar dacă amendamentul meu a fost respins de colegii din comisie, nu voi înceta a mă preocupa de problemele persoanelor aflate în situaţii dificile şi voi lupta pentru drepturile lor. Fiecare trebuie să îşi primească la timp indemnizaţiile, nu cum s-a întâmplat şi anul trecut, când Guvernul Dăncilă le-a achitat, în decembrie, după o întârziere de trei luni”, a declarat deputatul Adrian Todoran.

Bugetul de stat pentru 2019 a fost votat în forma adoptată în luna februarie, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a trimis Parlamentului pentru reexaminare.

Previous Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “A văzut MCV-ul toate abuzurile care s-au petrecut în România ultimilor ani? Raspunsul este nu”
Next Lista PNL pentru EUROPARLAMENTARE

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

NECONSTITUȚIONAL. Președintele Iohannis INSTIGĂ la proteste

web hosting

Președintele Klaus Iohannis renunță, încă o dată, la haina de președinte și o îmbracă pe cea de politician, cea pe care a îmbrăcat-o și în cazul protestelor din 2017. Președintele

Uncategorized 0 Comments

Corespondență. CIPRIOȚII își iubesc MĂGARUL. Noi de ce nu ne iubim OAIA?

web hosting

Suveniruri. Magneți de frigider, șepci, tricouri și chiar genți de plajă cu …. măgari. Asta putem găsi din plin în Cipru. De puțină vreme, ministrul agriculturii din România, Petre Daea

Uncategorized 0 Comments

Cornelia Negruț (ALDE): Președintele ALDE i-a prezentat lui Guy Verhofstadt care sunt punctele în dispută, ridicate de rezoluția din Parlamentul European

web hosting

Presedintele Tariceanu a aratat ca avem toata disponibilitatea de a tine cont de recomandarile exprimate de Comisia de la Venetia. Exista toata disponibilitatea din partea actualei majoritati si a guvernului

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply