Deputatul Todoran: Săptămâna Mare să ne apropie de Dumnezeu

Deputatul Todoran: Săptămâna Mare să ne apropie de Dumnezeu

În săptămâna ce precede sacrificiul Mântuitorului pe Dealul Golgotei, creştinul are cel mai bun prilej de a se apropia de Dumnezeu, de a simţi importanţa jertfei de acum două mii de ani, când Iisus Hristos şi-a dat viaţa pe cruce, aducând omului speranţa izbăvirii. Cred cu tărie că niciun loc nu e mai potrivit pentru a ne pregăti sufletul, înaintea Sărbătorilor de Paşte, decât o mănăstire, unde timpul parcă încremeneşte, făcând uitat tumultul cotidian.

Onorând invitaţia părintelui stareţ Varlaam, de a trece pragul mănăstirii din Chiuzbaia, pe care o rânduieşte într-un mod exemplar, l-am vizitat zilele acestea, când creştinul are mare nevoie de sfaturi duhovniceşti. Ca de fiecare dată, părintele Varlaam a fost deschis, arătându-ne modul în care se cuvine să primim Paştele în sufletele noastre. 

„Avem în faţă o săptămână plină de suferinţă a Mântuitorului Iisus Hristos, care se pregăteşte să urce pe Golgota. Noi, creştinii ortodocşi, ştim cu toţii că avem nevoie de o schimbare totală. Iar această schimbare e în primul rând a sufletului. Accentul trebuie pus pe suflet şi nu pe trup. De aceea postim mai mult ca şi oricând. În timpul anului, avem doar miercurea şi vinerea post. Dar în această săptămână a durerii şi suferinţei, este un post negru: abţinerea de la mâncare, băutură, abţinerea de la gânduri rele şi de la orice patimă care poate să îl schimbe negativ pe om. De aceea, creştinii ortodocşi merg la preot să se umilească, să se pregătească pentru această mare sărbătoare, prin mărturisirea faptelor şi gândurilor, a păcatelor pe care le-a făcut în cursul anului sau de la ultima spovedanie. Creştinii au această datorie de a se mărturisi lui Iisus Hristos, iar iertarea vine prin preot.

Câte vor fi legate pe pământ vor fi legate şi în ceruri, iar câte vor fi dezlegate pe pământ vor fi dezlegate şi în ceruri. Aşa trebuie să Îl căutăm noi pe Dumnezeu şi nu în alte locuri, de unde să ne umplem casele de mâncăruri, băuturi sau haine scumpe. Adevărata hrană este aceea dată de Mântuitorul Iisus Hristos, care ne cheamă la jertfă. Dacă El S-a jertfit pentru noi, avem şi noi această obligaţie duhovnicească. Măcar o săptămână să stăm în umilinţă, în meditaţie, rugăciune, în post şi lacrimi. Acesta este un mesaj pentru toţi creştinii, de la cel mai bătrân la cel mai tânăr. Cu mic, cu mare, toţi suntem chemaţi la mântuirea sufletului”, ne spune stareţul Mănăstirii Chiuzbaia.

Îi mulţumesc părintelui Varlaam pentru sfaturile sale şi îmi doresc să ne poarte pe toţi în rugăciunile sale. Să avem un post liniştit şi binecuvântat!

Adrian Todoran, deputat PMP

Previous Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: "Prin PNDL, 70% din suma alocată din acest program merge pe proiecte din mediul rural"
Next Călin Popescu Tăriceanu, ACHITAT DEFINITIV în dosarul de mărturie mincinoasă și SCOS de sub urmărire penală într-un alt dosar

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Cătălin Cherecheș DESPRE BĂIMĂRENI: niște OLIGOFRENI!

web hosting

Nu este nicio noutate faptul că edilul Băii Mari, are două unități de exprimare la adresa băimărenilor: pe față-i iubește, pe la spate îi urăște. Ieri, prezent la ședința Comisiei

Actualitate 0 Comments

Gabriel Zetea: Proiectele implementate în Maramureș pe POR, apreciate de reprezentații CMPOR și de ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu

web hosting

Reuniunea Comitetului de Monitorizare al Programului Operațional Regional 2014-2020 (CMPOR) a avut loc joi, 24 noiembrie 2016, de la ora 9.300, la Hotelul Mara, în Sala de conferințe Onix, Bd.

Actualitate 0 Comments

VIDEO. Nu dau PLITA pe grătar. VITA pe plită de la BUCĂTAR!

web hosting

Carne de VITĂ pe plită la Bucătarul meu Baia Mare Îți lasă gura apă? Atunci mănâncă și tu! Publicată de Adi Rusu pe 18 Noiembrie 2017

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply