Despre vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în SUA: “Ambasadorul României nu a fost capabil să aranjeze o singură vizită oficială, nu doar pentru președinții Camerelor Parlamentului, ci și pentru prim-miniștrii care au fost în funcție”

Despre vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în SUA: “Ambasadorul României nu a fost capabil să aranjeze o singură vizită oficială, nu doar pentru președinții Camerelor Parlamentului, ci și pentru prim-miniștrii care au fost în funcție”

Preşedintele Senatulu și al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, aflat într-o vizită la Washington, a avut, miercuri, o întrevedere cu vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, preşedinte ex-officio al Senatului SUA, şi cu gen. lt. (r) Keith Kellogg, consilierul acestuia pentru securitate naţională.

ALDE si presedintele Tariceanu si-au propus sa contribuie la detensionarea relatiei existente in momentul de fata intre SUA si UE, o relatie pe care o vedem pe cale sa se deterioreze.  Ar fi o greseala imensa sa vedem aceasta relatie slabindu-se. E bine ca aceasta relatie sa fie una directa si nu mijlocita printr-un ambasador care nu stiu pe cine reprezinta acolo, statul paralel din Romania, fundatiile Soros si anexele, pe doamna Kovesi, pe Coldea, pe Dumbrava.

Ambasadorul Romaniei nu a fost capabil sa aranjeze o singura vizita oficiala, nu doar pentru presedintii Camerelor Parlamentului, ci si pentru prim-ministrii care au fost in functie. Oamenii de acolo vor sa ne cunoasca. Probabil vor urma si alte contacte, fie mergand noi la Washington, fie venind ei incoace. Avem suficiente motive sa dorim ca aceasta relatie sa capete si alta dimensiune decat cea prezenta.

Da, exista un contract cu o firma de consultanta si care s-a ocupat nu numai de aceste intrevederi, ci are o misiune mai larga de asigurarea componentei de public relations, de relationare cu media, pentru ca am putut constata ca imaginea Romaniei in SUA este o imagine deformata, proiectata rauvoitor de multe vreme.

Ambasadorul SUA la Bucuresti are niste pozitii pe care le cunoastem si nu le mai comentam. Ambasadorul Romaniei la Washington a continuat linia din timpul presedintelui Basescu de a izola practic conducerea politica a Romaniei si de a nu angaja niste contacte care sa permita americanilor sa cunoasca leadershipul politic din Romania si modul in care noi intelegem relatia strategica cu SUA. Atunci sigur ca am utilizat mijloace legale si legitime care sa permita Romaniei ca tara sa proiectam o alta imagine, modul in care vedem relatia euroatlantica.

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Europarlamentarul Cristian Bușoi la Baia Mare: PSD vrea să boicoteze referendumul cu șiretlicuri de genul, două săli la etaje diferite în școli”
Next Rareș Bogdan: “Ultimul tren al României. Probe, nu minciuni!”

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

UPDATE. Botez cu GUSTĂRI SIGILATE de inspectorii sanitari

web hosting

UPDATE 16 ianuarie 2017 Revenim cu amânunte legate de botezul de duminică, 14 ianuarie a.c., de la Restaurantul Athos din Baia Mare. Botezul a fost întrerupt de faptul că mai

Actualitate 0 Comments

Deputatul Adrian Todoran: “Învierea Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine”

web hosting

  Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de

Actualitate 0 Comments

Muzeul Satului – neîncăpător pentru miile de participanți la a IX-a ediție a evenimentului ”Crăciun în Maramureș”

web hosting

Deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a evenimentului „Crăciun în Maramureş” a avut loc sâmbătă, 23 decembrie 2017, la ora 11.00, la Muzeul Satului din Baia Mare. În organizarea

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply