sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

În atenția DNA! Cronica unei ESCROCHERII anunțate. Cum va CHELTUI Cătălin Cherecheș 1,25 de MILIARDE lei vechi/ ORĂ de Sărbătoarea Castanelor

În atenția DNA! Cronica unei ESCROCHERII anunțate. Cum va CHELTUI Cătălin Cherecheș 1,25 de MILIARDE lei vechi/ ORĂ de Sărbătoarea Castanelor

Una din cele mai mari sărbători-kitsch din țară se desfășoară la Baia Mare și este vorba de Sărbătoarea Castanelor. Dincolo de gusturile care nu se discută dar se pot cultiva ori nu, vom aborda acest eveniment din punct de vedere al prăduirii banilor publici după o rețetă care poate și trebuie să facă obiectul unei cercetări a procurorilor anticorupție.

Artizanul manevrelor este nimeni altul decât edilul Cătălin Cherecheș, un obișnuit al procurorilor și judecătorilor pentru multiple fapte de corupție. Și anul acesta comunitatea băimăreană, săracă și fără nicun viitor economic, este gata, prin votul consilierilor locali să toace 3 milioane de lei, adică 30 de miliarde de lei vechi pentru trei zile de spectacole.

Dar să vedem cât ne costă fiecare oră, chermezele absolut inexplicabile, ale primarului Cherecheș, după care o să vă explicăm cum poate face legal ceea ce practic este imposibil, de unde suspiciunile noastre rezonabile de fraudă, având și antecedentele anilor trecuți.

Nu punem la socoteală agenții economici care își plătesc spațiile închiriate și nici Expo Flora sau Târgul de bunuri de larg consum unde intrarea nu e liberă, ci contracost. Deci de aici se încasează și nu se cheltuie.

Ne mai rămân cam 8 ore de concerte pe seară, cu artificiile de rigoare. Adică 10 miliarde de lei/zi/pe concerte. Cu alte cuvinte nu mai puțin de 1,25 miliarde de lei vechi/ fiecare oră de balamuc. Păi de desfrâu trebuie să fie de banii ăia? În aceste condiții, artificiile ar trebui să scuipe aur și nu lumini și steluțe. Să mai spunem că din sumă am mai putea scădea ce este peste un milliard/oră pentru cheltuieli cu diferite manifestări sportive cu premierile necesare dar tot rămâne 1 miliard/ oră, fraților!

Numai că edilul, așa cum am demonstrat-o de ațâtea ori, nu are nici rușine și nicio emoție că cineva îl va lua la bani mărunți și în privința Sărbătorii Castanelor așa cum s-a întâmplat cu celelalte aspecte ale activității sale. Cu tupeu merge înainte. Cu o gașcă de apropiați pun din nou la cale un jaf din bani publici.

În urmă cu doi ani, doi jurnaliști care l-au prins cu șemecheria, au contestat “caritasul” organizării Sărbătorii Castanelor la primărie și prefectură și au ajuns în instanță. Tocmai de aceea, sărbătoarea a fost amânată de câteva ori, ca prin inginerii administrative și financiare, Cherecheș să scape de suplimentarea uriașă a bugetului pentru servicii deja cumpărate. Faptul că jurnaliștii, din cauza legii strâmbe, nu au avut un interes patrimonial adică în bani, demersul lor nu a avut ca finalitate anularea sărbătorii în forma ei finală și banii au ajuns la cine trebuie, adică la cine se știa că trebuie să ajungă.

METODA știm cine câștigă!

Să ne înțelegem. Consilierii au votat abia acum bugetul sărbătorii, extrem de târziu pentru organizarea de licitații corecte în ceea ce privește serviciile de scenă și divertisment. De ce târziu? Simplu. Abia în câteva săptămâni va apărea caietul de sarcini. În caietul de sarcini trebuie specificat tot, adică cine cântă și la ce oră. Apoi va avea loc licitația, în cele mai fericite cazuri, ea fiind organizată cu o săptămână înaintea marelui eveniment.

Practic, câștigătorul nu poate aduce în câteva zile, cele mai mari nume ale dansului și cântecului, DJ și trupe. E imposibil. Faceți un experiment. Sunați orice impresar de calibru și spuneți că săptămâna viitoare vreți să organizați un spectacol și nominalizați trupele de anul trecut. O să vă râdă în față. De ce? Niciun artist de valoare, niciunul nu e liber de acum până într-un an. Deci nu se poate organiza așa ceva. Dar escrocii pot. Cei mânjiți an de an, au curaj, riscă și până acum au câștigat de fiecare data.

Tot acum doi ani, scena sărbătorii se amplasa cu o seară înaintea licitației pentru scenă! Mai, vreți, oamen buni și stimați procurori o dovadă mai bună că se știa cine câștigă licitația? Și că se știa cam de la finele iernii ,ca acesta să poate aduce exact trupele pe care le visează Cherecheș cu doar câteva zile înainte de mega-kitsch!

Rețeta jafului e aceeași. Vom mai face un experiment dar îl ținem secret. O să vedeți că pentru hoți totul se poate rezolva, pentru noi, nu. Țineți minte aceste cuvinte, la momentul potrivit vom face legătura.

Mai mult, Cherecheș a vehiculat în spațiul mass-media și că, la concertele gratuite, pe bani publici, vor exista și zone VIP, cu un fel de corturi, contracost, o altă escrocherie care nici nu poate fi pusă în practică decât dacă nu vrea să vadă toată lumea spectacolele ci doar cei din odăile împăratului închipuit, Cherceheș.

Desigur, punem toate acestea din urmă pe seama delirului obișnuit al acestui om cu rațiune ciudată, contradictorie și abuzivă. Cherecheș e obișnuit cu mânărelile, noi suntem obișnuiți să nu tăcem. Poate, din obișnuința cu care ne-au învățat până acum, și procurorii DNA vor cerceta furtul anului din fiecare an. Sare și piper există. Un pic de lâmâie nu strică. Procurorul “Lămâie” știe de ce.

Reamintim că anul acesta Sărbătoarea Castanelor este programată în perioada 27-29 septembrie. Cele 3 milioane de lei au votat 1 consilier de la PSD, PMP (2), UDMR (2), CBM (9). Împotrivă au fost 4 consilieri (2 PNL, 2 PER) si doi s-au abținut (1 PNL, 1 CBM). Bugetul din acest an este cu 400.000 de lei mai mare decât cel de anul trecut, la un numar de zile de sarbatoare reduse la mai puțin de jumătate.

Adi RUSU

Previous Unde sunt banii, DIAVOLE? Preotul Ioan Nechita și PRIMARUL din Recea, Pavel Octavian au transformat ALTARUL bisericii în PARAVAN pentru afaceri NECURATE
Next PNL Maramureș: “Călin Popescu Tăriceanu nu are nicio credibilitate când vine acum să ne spună că merg prost treburile în guvern”

About author

You might also like

Social 0 Comments

Corespondență. CIPRIOȚII își iubesc MĂGARUL. Noi de ce nu ne iubim OAIA?

Suveniruri. Magneți de frigider, șepci, tricouri și chiar genți de plajă cu …. măgari. Asta putem găsi din plin în Cipru. De puțină vreme, ministrul agriculturii din România, Petre Daea

Social 0 Comments

Deputat Călin Bota (PNL): 1 MILIARD DE EURO pentru proiectele finanțate din FONDURI EUROPENE. Această măsură vizează peste 5000 de contracte aflate în derulare

Investițiile pentru proiectele necesare dezvoltării comunităților locale reprezintă un obiectiv asumat de guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă. Astfel, șantierele deschise cu finanțare europeană vor fi sprijinite în mod

Social 0 Comments

STREMȚ. Eveniment social și cultural-artistic UNIC. Pomenirea eroilor NESĂRBĂTORIȚI, Prânzul MIRESEI Anicuța și Festivalul codrenesc “Pe sub poala codrului”

Satul Stremț, comuna Băsești, Maramureș, rămas fără cea mai mare parte a locuitorilor săi, cu case părăsite din cauza fiilor neîntorși din străinătate, a cunoscut ieri un amplu eveniment social

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply