Ionel Bogdan (PNL): “Contul Junior, o ȘMECHERIE PESEDISTĂ prin care guvernul se finanțează direct de la populație, pe termen foarte lung, la o dobândă fixă pe circa 18 ani”

Ionel Bogdan (PNL): “Contul Junior, o ȘMECHERIE PESEDISTĂ prin care guvernul se finanțează direct de la populație, pe termen foarte lung, la o dobândă fixă pe circa 18 ani”

Guvernul nu mai reușește cu ușurință să ia cu împrumut bani pentru pensii și salarii, așa că a decis să apeleze la o șmecherie pesedistă, prin care se folosește de banii din pușculița copiilor noștri pentru a-și finanța cheltuielile. 


Contul Junior promite celor care depun minimum 1.200 de lei pe an în contul copilului lor, că vor beneficia de o dobânda de 3% pe an, precum și de o primă în valoare de 600 de lei, plătită anual de către guvern. 
Conform documentelor oficiale, Contul Junior este un singur cont general pentru toţi copiii din România, deschis la Trezoreria Sectorului 1, în care vor intra banii depuși de toți părinții care mai cred încă în proiectele fantasmagorice ale actualei guvernări.


Guvernul va putea folosi banii strânși în acest cont, urmând să vireze cei 600 de lei pe an doar la scadența depozitului, adică atunci când copilul împlinește 18 ani și numai pentru anii în care s-au depus minimum 1.200 de lei. La fel și dobânda, aceasta se calculează și se plătește tot la scadența depozitului. Banii nu vor putea fi scoși până la majoratul copilului.
Practic, guvernul se finanțează direct de la populație, pe termen foarte lung, la o dobândă fixă pe circa 18 ani.
 


O măsură care arată disperarea guvernului de a face rost de bani, pentru că de cealaltă parte, posibilii beneficiari nu sunt copiii din familiile sărace. Aceste familii nu își permit să plătească lunar câte 100 de lei pentru fiecare copil, pentru a beneficia de proiectul guvernului. 


Un nou proiect marca PSD-ALDE, care nu are în spate niciun studiu, nicio analiză, doar dorința guvernului de a pune mâna pe bani. Chiar și pe cei ai copiilor noștri.

Ionel Bogdan,Președinte PNL Maramureș

Previous Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: "Bugetul trebuia depus în Parlament până la 15 noiembrie, iar până acum trebuia să fie aprobat de legislativ"
Next Cornelia Negruț: "ALDE la europarlamentare: procent de 15% și 5 sau 6 europarlamentari"

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

IEUD. A fost inaugurat monumentul “Centenarul Marii Uniri și al victimelor regimului comunist”

web hosting

Parohia greco-catolică din Ieud a găzduit duminică, inaugurarea monumentului “Centenarul Marii Uniri și al victimelor regimului comunist”. Manifestarea s-a desfășurat la biserica greco catolică din comună. “Este vorba de un

Actualitate 0 Comments

18 sărbători prevăzute în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean în anul 2018

web hosting

La ultimă ședință a Consiliului Județean Maramureș, plenul a aprobat cele 18 acțiuni propuse de unitățile administrativ-teritoriale pentru a fi cuprinse în Programul Cultural Prioritar, precum și sumele care se

Actualitate 0 Comments

Ionel Bogdan (PNL): “Discursul lui Dragnea la CN al PSD, un DELIR de la un capăt la altul”

web hosting

Discursul de o oră și jumătate ținut de Liviu Dragnea la Consiliul Național al PSD ar putea fi caracterizat ca un delir generalizat de la un capăt la altul, fiind

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply