Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Bugetul trebuia depus în Parlament până la 15 noiembrie, iar până acum trebuia să fie aprobat de legislativ”

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Bugetul trebuia depus în Parlament până la 15 noiembrie, iar până acum trebuia să fie aprobat de legislativ”

Suntem deja în luna ianuarie și de la guvern nu avem nicio informație privind bugetul pentru 2019, semn că nu prea ies calculele așa cum trebuie. Tăcere suspectă, prevestitoare de vești proaste.

Potrivit legii, bugetul trebuia depus în Parlament până la 15 noiembrie, iar până acum trebuia să fie aprobat de legislativ.

Coaliția de guvernare a avut însă alte teme pe agendă, s-a preocupat în continuare de modificarea legilor justiției, a revenit cu subiectul amnistiei și grațierii, i-a remaniat pe miniștrii care deveniseră incomozi politic pentru Liviu Dragnea și, desigur, a majorat și niște taxe pe final de an, ca să se bucure toți românii.

Lipsa bugetului se va resimți în primul rând la nivelul administrațiilor locale, care sunt obligate să amâne și ele adoptarea propriilor bugete și demararea investițiilor din acest an. Guvernul Dăncilă blochează primăriile, agravând situația financiară a acestora.
De asemenea, Guvernul dă semnalul că este incapabil să construiască un buget sustenabil, chiar în momentul în care România a preluat președinția Consiliului UE, semănând astfel neîncredere printre partenerii europeni. Cum poate performa un guvern la nivel european când nu este în stare să vină la termen cu un buget în propria țară? Aceasta este una din întrebările pe care și le pun și oficialii europeni, dar și investitorii, care privesc din ce în ce mai sceptic spre România, în urma ultimelor măsuri fiscale luate de guvern.

Anul 2019 va fi un an complicat, nu doar politic, ci și economic. Analiștii estimează o frânare a economiei, iar cuvinte precum stagnare sau recesiune apar tot mai mult în discuțiile specialiștilor.

Acesta este rezultatul cheltuielilor mari acoperite prin artificii financiare, nu prin încasări generate de investiții. Circa 64% dintre banii cheltuiţi de statul roman sunt pe ajutoare, pensii şi salarii.

Politica economică păguboasă a guvernului va fi resimțită de noi toți, în perioada următoare. Scăderea economică preconizată va fi una bruscă, iar asta se traduce prin noi scumpiri, deprecierea monedei naţionale şi, din nou, creştere a dobânzilor. Adică rate mai mari pentru românii cu credite.

Suficiente motive pentru care trebuie să îndrăznim să nu mai credem în PSD!

Ionel Bogdan,
Președinte PNL Maramureș

Previous Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Parlamentul a APROBAT proiectele legislative împotriva ABUZURILOR băncilor și IFN-urilor. Aceste legi nu vor mai permite abuzurile față de români și să majoreze dobânzile după bunul plac”
Next Ionel Bogdan (PNL): "Contul Junior, o ȘMECHERIE PESEDISTĂ prin care guvernul se finanțează direct de la populație, pe termen foarte lung, la o dobândă fixă pe circa 18 ani"

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

TEATRU DE RĂZBOI mocnit la Mireșu Mare. MISTREȚII SCOT DIN PĂMÂNT GRÂUL ÎNCOLȚIT

web hosting

> Problema pagubelor făcute de mistreții metișați la Mireșul Mare continuă. Oamenii vor picheta Prefectura! > Numărul mistreților este de ZECE ORI MAI MARE decât normal. Culturile oamenilor sunt deja

Actualitate 0 Comments

Marian Neacșu: ”La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfințește locul”

web hosting

  Marian Neacșu: ”La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfințește locul”   Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților și Marian Neacșu, chestor al Camerei

Actualitate 0 Comments

Sighetu Marmației. Simpozion în CINSTEA lui Gheorghe I. Brătianu

web hosting

  Filiala PNL Maramureș alături de cea din Sighet și Comisia pentru cultură, culte, minorități a PNL a organizat ,,Simpozionul Gheorghe I. Brătianu și argumentele identității românești” pentru a comemora

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply