Lecția DESPRE NIMIC, de Viorica Dăncilă. Cifrele DEZASTRULUI

Lecția DESPRE NIMIC, de Viorica Dăncilă. Cifrele DEZASTRULUI

Lecția despre nimic. Așa poate fi sintetizat discursul ținut de premierul Viorica Dăncilă în Parlament, unde a fost chemată de PNL pentru a da explicații pe marginea OUG 114, care aduce dezastru în economie.
De altfel, în seninătatea ei, Viorica Dăncilă a recunoscut public că decât să vorbească liber și să spună prostii, mai bine citește de pe hârtiuță. 
Iar pe hârtiuță consilierii i-au scris că această ordonanță aduce doar lapte și miere pentru români și că o să ne fie bine pentru că guvernul gândește românește. Și noi care credeam că guvernul chiar nu gândește, având în vedere toate aberațiile legislative propuse în ultima vreme!
Revenind la OUG 114 sunt multe lucruri care nu se aflau pe hârtiuțele premierului.


În primul rând, românii trebuie să știe că noile taxe impuse de OUG 114, combinate cu deprecierea leului și cu rata inflației , scumpesc totul, de la Internet și telefonie până la energie și ratele bancare.Astfel, conform calculelor specialiștilor, la Internet și telefonie scumpirile vor fi de aproximativ 15%. 


În energie, după introducerea taxei de 2% pe cifra de afaceri, pentru companii facturile vor crește cu aproape 50%,, iar aceste costuri se va vedea în prețul final al tuturor bunurilor și serviciilor pe care le cumpărăm.
La bănci, ratele la credite vor exploda în perioada următoare. Se estimează că ROBOR va ajunge la cel puțin 3,5%, ceea ce înseamnă o majorare a dobânzilor la credite de cel puțin 15%. La care, dacă mai adăugam taxa pe activele bancare de circa. 2%, asta înseamnă încă o creștere a costurilor de creditare de cel puțin 10%. 


Ordonanța dă o lovitură mortal și Pilonului 2 de pensii care, prin noile reglementări, va fi practice desființat. Astfel, în medie, 10 mii de lei din contul fiecărui român din cele 6 milioane de contribuabili de la Pilonul 2 de Pensii, vor ajunge în buzunarul statului pentru cheltuielile clientelare ale camarilei PSD-ALDE.


Și, nu în ultimul rând, taxele și impozitele locale vor crește cu aproape 50%, deoarece prin OUG114 autoritățile locale sunt obligate să majoreze aceste taxe la plafonul maxim prevăzut de lege. 
Aceste lucruri trebuiau să se afle pe hârtiuțele premierului și la aceste probleme trebuia să răspundă în Parlament Viorica Dăncilă. Din păcate, premierul PSD-ALDE nu are răspunsuri la întrebări importante pentru țară, are doar hârtiuțe scrise prost de consilierii săi. 

Ionel Bodan, președinte PNL Maramureș

Previous Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: "Oana Maria Bogdan, te așteptăm la Maramureș și cu siguranță vizita la Memorialul de la Sighet va fi una memorabilă!"
Next Nu poate fi vorba despre desfiintarea Pilonului II de pensii. Masurile din OUG 114 au fost necesare

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

OMAGIU. 100 de ani de la nașterea marelui om politic Dan A. Lăzărescu

web hosting

La Palatul Parlamentului a avut loc zilele trecute evenimentul omagial organizat de Institutul de Studii Liberale (ISL) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) care marcheazā 100 de ani de la

Actualitate 0 Comments

CORA România a DEMARAT O ANCHETĂ la hypermarketul din Baia Mare

web hosting

În numărul de ieri al ziarului nostru vă semnalam faptul că la raionul Gastronomice din Cora Baia Mare, igiena tăvilor de servire a mesei este absolut precară. Iată care au

Actualitate 0 Comments

“Este timpul să strălucim de fericire”. 25 DE ANI DE EXISTENȚĂ DISNEYLAND PARIS

web hosting

> Printre noutățile aniversare se numără platforma cu personaje din desenul animat Nemo dar și restaurantul din Ratatouille a lui Remy De curând au avut loc Târgul de Turism al

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply