Lecția DESPRE NIMIC, de Viorica Dăncilă. Cifrele DEZASTRULUI

Lecția DESPRE NIMIC, de Viorica Dăncilă. Cifrele DEZASTRULUI

Lecția despre nimic. Așa poate fi sintetizat discursul ținut de premierul Viorica Dăncilă în Parlament, unde a fost chemată de PNL pentru a da explicații pe marginea OUG 114, care aduce dezastru în economie.
De altfel, în seninătatea ei, Viorica Dăncilă a recunoscut public că decât să vorbească liber și să spună prostii, mai bine citește de pe hârtiuță. 
Iar pe hârtiuță consilierii i-au scris că această ordonanță aduce doar lapte și miere pentru români și că o să ne fie bine pentru că guvernul gândește românește. Și noi care credeam că guvernul chiar nu gândește, având în vedere toate aberațiile legislative propuse în ultima vreme!
Revenind la OUG 114 sunt multe lucruri care nu se aflau pe hârtiuțele premierului.


În primul rând, românii trebuie să știe că noile taxe impuse de OUG 114, combinate cu deprecierea leului și cu rata inflației , scumpesc totul, de la Internet și telefonie până la energie și ratele bancare.Astfel, conform calculelor specialiștilor, la Internet și telefonie scumpirile vor fi de aproximativ 15%. 


În energie, după introducerea taxei de 2% pe cifra de afaceri, pentru companii facturile vor crește cu aproape 50%,, iar aceste costuri se va vedea în prețul final al tuturor bunurilor și serviciilor pe care le cumpărăm.
La bănci, ratele la credite vor exploda în perioada următoare. Se estimează că ROBOR va ajunge la cel puțin 3,5%, ceea ce înseamnă o majorare a dobânzilor la credite de cel puțin 15%. La care, dacă mai adăugam taxa pe activele bancare de circa. 2%, asta înseamnă încă o creștere a costurilor de creditare de cel puțin 10%. 


Ordonanța dă o lovitură mortal și Pilonului 2 de pensii care, prin noile reglementări, va fi practice desființat. Astfel, în medie, 10 mii de lei din contul fiecărui român din cele 6 milioane de contribuabili de la Pilonul 2 de Pensii, vor ajunge în buzunarul statului pentru cheltuielile clientelare ale camarilei PSD-ALDE.


Și, nu în ultimul rând, taxele și impozitele locale vor crește cu aproape 50%, deoarece prin OUG114 autoritățile locale sunt obligate să majoreze aceste taxe la plafonul maxim prevăzut de lege. 
Aceste lucruri trebuiau să se afle pe hârtiuțele premierului și la aceste probleme trebuia să răspundă în Parlament Viorica Dăncilă. Din păcate, premierul PSD-ALDE nu are răspunsuri la întrebări importante pentru țară, are doar hârtiuțe scrise prost de consilierii săi. 

Ionel Bodan, președinte PNL Maramureș

Previous Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: "Oana Maria Bogdan, te așteptăm la Maramureș și cu siguranță vizita la Memorialul de la Sighet va fi una memorabilă!"
Next Nu poate fi vorba despre desfiintarea Pilonului II de pensii. Masurile din OUG 114 au fost necesare

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Muzeul Satului – neîncăpător pentru miile de participanți la a IX-a ediție a evenimentului ”Crăciun în Maramureș”

web hosting

Deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a evenimentului „Crăciun în Maramureş” a avut loc sâmbătă, 23 decembrie 2017, la ora 11.00, la Muzeul Satului din Baia Mare. În organizarea

Actualitate 0 Comments

Marian Neacșu: ”La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfințește locul”

web hosting

  Marian Neacșu: ”La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfințește locul”   Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților și Marian Neacșu, chestor al Camerei

Actualitate 0 Comments

Priorităţile PMP: Anulăm pensiile speciale ale politicienilor şi reducem numărul de parlamentari

web hosting

Diferența dintre un politician și un om de stat este că politicianul se gândește la următoarea campanie electorală, pe când omul de stat se gândește la următoarea generație. Astăzi, într-o

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply