Adrian Todoram Camera Deputatilor

Cornelia Negrut Senator de Baia Mare

Lucian Morar Senator de MaramuresCristian Tagarlas Candidat Senat

Lucian Angheluta Camera Deputatilor

MARFĂ made in CHINA, COADĂ made in România

MARFĂ made in CHINA, COADĂ made in România

Coadă ca pe vremea lui Ceaușescu la tacâmuri de pui. Asta se poate observa tot mai des la Oficiul Poștal nr. 1 din Baia Mare, Ghișeul de mesagerie externă. Iată motivele:

> Un număr record de 700 de colete/zi, în special din afara Uniunii Europene
> Lipsa personalului tocmai în acestă zonă cu vârf de activitate
> Există un singur vameș care desface fiecare colet și într-o lume tot mai informatizată face chitanțe… de mână!

“Am cerut Companiei Poșta Română să mai putem angaja încă trei oameni pentru a face față situației”
Marcel Giurge, lider Sindicatul lucrătorilor poștali din România, filiala Maramureș

Uitasem parcă de cozile rușinii de pe vremea comunismului la tacâmuri de pui, lapte și mezeluri. Poșta Română ține însă să ni le reamintească și chiar le reconstitue tocmai prin activitatea care, culmea, merge ca unsă. Este vorba de cozile de la Ghișeul de mesagerie externă unde vânzările online, în special din afara Uniunii Europene și cu precădere din China produc un volum uriaș de muncă dar și nervi pentru toată lumea.

A renunțat după două ORE DE STAT LA COADĂ
Mădălin G. ne-a trimis un filmuleț cu coada de la ghișeu care se întindea pe trotuar și ne-a scris că a stat la rând nu mai puțin de două ore după care a renunțat. Cam asta este situația de trei ori pe săptămână și avem de a face cu un cumul de factori. Situația este creată de volumul coletelor venite în special din China ca urmare a exploziei cumpărăturilor online fapt ce ar trebui să bucure Compania Poșta Română. La ghișeul Mesagerie externă este program marțea, miercurea și joia între orele 09:00-13:00. Un alt cititor ne-a declarat că a ajuns să plece acasă după aproape trei ore timp în care ar fi renunțat dacă nu era ultima zi în care să-și ridice coletul. “M-am tot gândit să plec. De vreo două-trei ori. Dar era ultima zi și nu știu ce s-ar fi întâmplat cu coletul dacă nu-l scoteam”.

Mai TREBUIE 3 ANGAJAȚI
Eforturile angajaților sunt mari și încearcă să mulțumească pe toată lumea dar este imposibil. Marcel Giurge, lider Sindicatul lucrătorilor poștali din România, filiala Maramureș ne-a declarat că în perioadele de vârf intră și se eliberează 700 de colete pe zi și recunoaște problemele: “Problema e și la noi și la Vamă. La volumul maxim de activitate ne-ar mai trebui încă 3 angajați. Am solicitat Companiei Poșta Română acest lucru. Nu facem față. Doamna diriginte Maria Pop mai trimite la acest gișeu personal atunci când are disponibil. Angajații stau și peste program dacă mai e lume la rând, nu-i trimitem pe oameni acasă.”

Oamneii NU RESPECTĂ programul de eliberare
S-a observat că marțea este lume mai multă. De multe ori chiar de două-trei ori mai mulți oameni decât miercuri și joi. Liderul de sindicat, explică: “În special oamenii vin marți. Noi avizăm eliberările pentru cele trei zile. Le trimitem avizele să zicem vineri pentru săptămâna viitoare și în loc să vină când sunt programați, adică nu doar marți ci și miercuri și vineri, vin apropae toți marți, în prima zi de eliberare după primirea avizului. Ei știu că le-a ajuns coletul pentru că avem un sistem informatizat care le indică acest lucru”.

Sistem DE AZI, vameș de PE VREMURI
Am înțeles că Poșta este informatizată în acest sector de activitate. Adică pregătită din acest punct de vedere. De ce nu înțelege Poșta că mai trebuie 3 angajați? Sau așteaptă ca vânzătorii și cumpărătorii să găsească alte căi de trimitere-primire de colete, având în vedere ingeniozitatea chinezilor? Dar la capătul rândului de două trei-ore se mai află și vameșul. Acesta desface fiecare colet. Dacă un colet depășește o anumită valoare clienții trebuie să plătească o taxă de vămuire. Aici pleznesc nervii. Un singur vameș și nu înțelegem de ce nu doi sau trei, e dotat cu chitanțier. Adică nu desfășoară o activitate informatizată. Și scrie cu pixul, evident. Pe creierul oamenilor, parcă și le provoacă nervi. De ce nu trage toată lumea la aceeași căruță? De ce căruța are două roți din cauciuc și două din lemn? Pentru că suntem adepții lucrului făcut bine doar pe jumătate în cele mai fericite cazuri. Coletele venite din interiorul Uniunii Europene nu se vămuiesc la expediere și lucrurile merg mai ușor, complicându-se la cele din afara granițelor UE.
Adi RUSU

Previous "Nu mai spuneți nimănui/ Tot la ei e HARTA-N CUI!"
Next Din CULISELE întrunirii TURCAN-BUȘOI-DANIEL BUDA cu PNL Maramureș - RĂZBOI ȘI PACE

About author

You might also like

Social 0 Comments

Sunt EXTRAORDINARI, merită ASCULTAȚI! Elevi, profesori și inspectori au COLINDAT în cadrul programului “Motivezi și îndepărtezi abandonul!”

Detectivul de Presă ȘOC! a fost azi prezent la una din activitățile proiectului „MOTIVEZI ȘI ÎNDEPĂRTEZI ABANDONUL!”, proiect cofinanțat din Fondul Social European 2014-2020, Componenta 1, Programul „SCOALA PENTRU TOTI”,

Social 0 Comments

Așa DA! Cetățeni duși la CUMPĂRĂTURI cu autocarul PRIMĂRIEI, din Coroieni la Târgu Lăpuș. Edilul Gavril Ropan, ajutat de POLIȚIȘTI, intervine pentru SUTE de persoane aflate în dificultate

Situație fără precedent în comuna Coroieni din Maramureș în timpul pandemiei cu coronavirus. Noile măsuri impuse de starea de urgență îi fac pe mulți cetățeni ai comunei să fie în

Social 0 Comments

Vladimir Petruț, primar Cavnic: “Spuneti și altora că HRISTOS A ÎNVIAT!”

Vreau ca și în acest an, Hristos sa învie în inimile și viața voastră. Să vă dea pace, bucurie și tărie să trecem peste momentele acestea grele. Spuneti și altora

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply