Măsuri ale guvernării PSD – ALDE. ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, adică de a promova acele măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea economică a României și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor

Măsuri ale guvernării PSD – ALDE. ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, adică de a promova acele măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea economică a României și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor

 • ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, adică de a promova acele măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea economică a României și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.
  • Coaliția de guvernare are un obiectiv clar, acela de a aduce bunăstarea în buzunarele românilor și de a dezvolta România.
 • Măsurile luate de la preluarea guvernării au dus la majorarea salariului minim, la creșterea pensiilor, iar în perioada următoare aceste măsuri vor continua, alături de un plan de investiții prevăzut în bugetul pe 2019.
  • În toată această furtună din ultimele luni s-a vorbit prea puţin despre lucrurile pe care le-am făcut.
 • În domeniul economic, ALDE susține trei principii majore de factură liberală care se regăsesc în măsurile guvernamentale pe care ALDE le susține:
  • 1) Recompensarea performanței și eforturilor românilor care au contribuit decisiv pentru ca România să aibă printre cele mai mari creșteri economice din U.E., prin reducerea taxării, precum și creșterea salariilor și a pensiilor.
  • 2) Sprijinirea antreprenorilor și a mediului de afaceri pentru că România are nevoie de o economie națională puternică, dezvoltată la nivelul fiecărui județ.
  • 3) Investiții în infrastructură, concomitent cu reducerea cheltuielilor instituțiilor și autorităților publice.
 • Măsurile luate de guvernarea PSD-ALDE au dus la creșterea nivelului de trai pentru romani, au dus la scăderea șomajului și au dus la crearea de noi locuri de muncă.
  • În primul rând, prin aplicarea legii salarizării unitare i-am făcut pe medici să nu mai plece în străinătate, iar în educație salariile au crescut cu aproximativ 84%.
  • Aproximativ 230.000 de noi locuri de muncă au fost create de la 1 ianuarie 2017. În paralel, şomajul este la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani, de 4,1%.
 • La 10 ani de la guvernarea Tăriceanu, pensionarii au primit o atenție importantă din partea guvernului.
  • Pensionarii duc o viață mai bună datorită măsurilor luate în timpul guvernării PSD-ALDE: am crescut punctul de pensie la 1.100 de lei,  am eliminat CASS pentru toți pensionarii, am eliminat impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei, am crescut pensia minim garantată la 640 de lei.
 • Am acordat o atenție deosebită tinerilor, generației viitoare. Am majorat alocațiilor pentru copii, iar cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro.
  • De asemenea, am crescut cu 17,7% indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului. Părintii merita sa aiba venituri mai mari pentru a-si creste copiii in liniste.
 • Guvernul din care ALDE face parte a adoptat măsuri prin care am venit în sprijinul populației.
  • Am scăzut ratele românilor cu procente cuprinse între 18% și 27% prin schimbarea modalității de calcul a dobânzilor bancare pentru creditele în lei, am plafonat tarifele la energie electrică și la gazele naturale pentru populaţie.
 • Agricultura romaneasca s-a dezvoltat pentru ca in sfarsit a fost sprijinita cum trebuia.
  • Subventiile au fost acordate la timp si au fost marite, fermierii primesc apa gratuita pentru irigatii, iar prin creditul de dezvoltare cu garanții de stat de 80% pot fi susținute produsele agricole deficitare.
  • Mai mult, am adus pentru agricultura românească 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada 1 ianuarie 2017-25 februarie 2019, dublu faţă de totalul sumelor încasate de la uniunea europeană în 9 ani, între 2007 și 2016

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Rareș Bogdan în Maramureș: ”Am ținut în mod special să fiu aici în această campanie electorală”
Next Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 - LORD ’89: “Klaus Iohannis să nu folosească Revoluţia Română în scopuri electorale”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Avocatul Guvernului PSD-ALDE, ministrul Justiției Tudorel Toader, a reușit în cadrul audierii Codruței Kovesi la CSM, să se convingă doar pe sine!

web hosting

În urma ședinței de marți de la Consiliul Superior al Magistraturii, ședință ce a avut ca scop discutarea cererii de revocare a procurorului șef DNA Coduța Kovesi, Ministrul Justiției Tudorel

Politica 0 Comments

DEPUTATUL Adrian Todoran răspunde ATACURILOR primarului Cătălin Cherecheș

web hosting

Constatăm cu stupoare atitudinea primarului băimărean Cătălin Cherecheş, care mai nou lansează atacuri nefondate la adresa opoziţiei din Consiliul Local, după ce anumite proiecte de hotărâre iniţiate de acesta au

Politica 0 Comments

Cornelia Negruț (ALDE): “RAPORTUL MCV, o mare NEDREPTATE față de România”

web hosting

Raportul MCV este un verdict negativ dat din ratiuni politicianiste si care este o mare nedreptate fata de Romania si fata de romani. Mecanismul nu mai are legatura cu Justitia

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply