Nord-Vestul  României  pierde  milioane  de  euro din cauza  ministrului Dezvoltării: “Cer demisia lui Daniel Suciu”

Nord-Vestul României pierde milioane de euro din cauza ministrului Dezvoltării: “Cer demisia lui Daniel Suciu”

Regiunea Nord-Vest a țării pierde milioane de euro din bani europeni, fiind exclusă de la finanțarea proiectelor destinate microîntreprinderilor de către ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, un ministru care, culmea ironiei, este chiar din Bistrița-Năsăud, județ care aparține regiunii Nord-Vest.

În numele sutelor de antreprenori care puteau să acceseze finanțare de până la  200 000 de euro din bani  europeni, pentru dezvoltarea afacerilor locale, solicit  demisia ministrului Daniel Suciu, care se dovedește incapabil să reprezinte interesele oamenilor de afaceri din această zonă.

Solicit de asemenea o poziție publică  din partea președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care deține și funcția de vicepreședinte PSD  la nivel central, privind modul discreționar în care ministrul dezvoltării gestionează fondurile europene, afectând interesele antreprenorilor din regiunea Nord-Vest. Gabriel Zetea se laudă că guvernarea PSD susține mediul de afaceri dar, în realitate, antreprenorii sunt lipsiți de finanțările europene de care au nevoie și de măsurile fiscale destinate dezvoltării economice.

Conform ordinului de ministru publicat în cursul zilei de astăzi, finanțarea nerambursabilă prin POR, obiectivul 2.1.A destinat microîntreprinderilor vizează lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI); achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe; achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare; achiziția de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare; investiții în realizarea de instrumente de comercializare     on-line a serviciilor/ produselor proprii ale solicitantului.

Din păcate, niciun antreprenor din regiunea Nord-Vest, niciun om de afaceri din Maramureș, nu vor putea beneficia de cei 200 000 de euro, bani europeni destinați finanțării obiectivelor menționate mai sus.

Regiunea Nord-Vest pierde milioane de euro, bani europeni, pierde dezvoltarea afacerilor locale, pierde sute de locuri de muncă mai bine plătite din cauza unui ministru care a decis să taie din pix această regiune de la finanțarea proiectelor.

Demisia ministrului Suciu este obligatorie, la fel și o poziție tranșantă din partea PSD, partid care vorbește mult despre dezvoltare, dar care nu face nimic pentru a-i sprijini concret pe oamenii de afaceri.

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

Previous Călin Popescu Tăriceanu, de Ziua mondială a libertății presei: “E mai ușor fără guvern decât fără presă”
Next Rareș Bogdan– în campanie la Maramureș

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

VIS DE IARNĂ în Maramureș pentru copii și tineri din 25 de județe

web hosting

De mai bine de 8 ani încoace, în Maramureş, mai precis la Palatul Copiilor Baia Mare şi Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei, se scrie, printre fulgi de nea,

Actualitate 0 Comments

Află unde VA CONCERTA Hrușcă – CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ, EDIȚIA A IX-A

web hosting

Consiliul Judeţean Maramureş are onoarea de a vă invita la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului „Crăciun în Maramureş”, care va avea loc în perioada 18 – 28 decembrie 2017

Actualitate 0 Comments

Crăciun în Maramureș – “Fotografia-document etnografic”

web hosting

Ieri, la Palatul Administrativ, Baia Mare s-a desfășurat vernisajul expozițional “Fotografia-document etnografic”, eveniment ce face parte din cadrul programului “Crăciun în Maramureș”. Această expoziție a reunit 32 de fotografii excepționale,

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply