PNL propune noi proiecte care vor duce la dezvoltarea regiunii de Nord-Vest a țării

PNL propune noi proiecte care vor duce la dezvoltarea regiunii de Nord-Vest a țării

    În cadrul unei conferințe de presă, Ionel Ovidiu Bogdan, președintele PNL Maramureș ne-a adus la cunoștință că la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat regionala Nord-Vest a PNL, unde s-au dezbătut și votat o serie de proiecte importante pentru regiunea de Nord-Vest a țării.

   Astfel, președintele PNL Maramureș, alături de ceilalți 5 președinți de filiale din Nord-Vest: Cluj, Bistrița, Sălaj, Satu Mare și Bihor, au semnat o  rezoluție care cuprinde 12 proiecte strategice pentru regiunea Nord-Vest. „Vă amintesc câteva dintre ele, pentru că au legătură cu Maramureșul și pot să ajute la dezvoltarea Maramureșului.    Este vorba în primul rând de finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor TransRegio din regiunea de Nord-Vest, fiind inclusă aici centura orașului Baia Mare și drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea.”

Autostrada Nordului- un alt proiect de anvergură

     Printre proiecte se numără și realizarea Autostrăzii Nordului Suceava- Bistrița- Cluj. De asemenea, în rezoluția semnată se regăsește și dezvoltarea unei conexiuni de tren de mareviteză în regiunea de Nord-Vest, precum și modernizarea căii ferate Satu Mare – Baia Mare – Cluj și Sălaj – Cluj. Tot în ceea ce privește capitolul infrastructură rezoluția se referă și la extinderea, respectiv modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord-Vest.

   Din punctul de vedere al turismului, există un proiect care face referire la construirea de domenii schiabile în Regiunea de Nord-Vest, avându-se în vedere  amenajarea unui domeniu schiabil în zona montană Cavnic-Gutâi-Staţiunea Izvoare.

Este vorba de un total de 40 km de pârtii de schi și încă 15 km de schi fond şi biathlon. Pentru aceste domenii schiabile practic a fost realizat, la un moment dat, un studiu de fezabilitate și inclusiv au fost proiecte tehnice de execuție. Dar asta se întâmpla în anul 2009 și de atunci se pare că au fost uitate prin sertarele Ministerului Turismului. Credem că poate fi realizat acest proiect și credem că poate fi realizat din două surse, ori pe un program guvernamental, ori printr-un parteneriat public privat. Adică există soluții de realizare, și nu știu dacă vă dați seama ce ar însemna pentru județul Maramureș un asemenea proiect. Ar însemna locuri de muncă bine plătite, dezvoltarea spațiilor de cazare și sigur am avea mult mai multe în județul Maramureș și, de asemenea, bani mai mulți la bugetele locale și la bugetul județului Maramureș, bani din care s-ar putea realiza alte lucruri frumoase în județ. Mai mult decât atât, cred că printr-un astfel de proiect am reuși să ținem tinerii acasă, în Maramureș, să nu mai plece în străinătate sau în alte orașe mai dezvoltate cum ar fi Cluj sau București.” a mai precizat Ionel Ovidiu Bogdan.

   Astfel, PNL-ul va depune amendamente în Parlamentul României, ca aceste proiecte să fie introduse în legea bugetului. Liderul PNL Maramureș invită în această situație toți parlamentarii, fie din opoziție, fie de la putere, să voteze proiectele respective care pot aduce bunăstarea cetățenilor din Maramureș și din regiunea de Nord-Vest.

Maria Nicoleta Pădureanu

Previous Deputatul PMP, Adrian Todoran: la EUROPARLAMENTARE, “Traian Băsescu, un câștig pentru România“
Next ALDE crește în continuare în sondaje

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

VAL DE FRIG în Maramureș! Cod GALBEN

web hosting

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 Fenomene vizate: val de frig; Zone afectate: toată țara Valul de frig va cuprinde

Actualitate 0 Comments

Simion Bizău: “Lasă lumina ÎNVIERII să intre în casa sufletului tău!”

web hosting

  E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina ÎNVIERII să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit. O singură dată pe

Actualitate 0 Comments

Sighetu Marmației. Simpozion în CINSTEA lui Gheorghe I. Brătianu

web hosting

  Filiala PNL Maramureș alături de cea din Sighet și Comisia pentru cultură, culte, minorități a PNL a organizat ,,Simpozionul Gheorghe I. Brătianu și argumentele identității românești” pentru a comemora

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply