PNL susține referendumul pe Justiție. Țâgârlaș: “Guvernul susținut de către domnul Zetea din Maramureș încearcă printr-o ordonanță de urgență să reglementeze domeniul penal astfel încât să poată profita infractorii presediști”

PNL susține referendumul pe Justiție. Țâgârlaș: “Guvernul susținut de către domnul Zetea din Maramureș încearcă printr-o ordonanță de urgență să reglementeze domeniul penal astfel încât să poată profita infractorii presediști”

În cadrul unei conferințe de presă, Cristian Niculescu Țâgârlaș, vicepreședintele PNL Maramureș ne-a vorbit despre cele două teme ale referendumului care se va desfășura în data de 26 mai: interzicerea ambiției și grațierii pentru infracțiunea de corupție și interzicerea de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor.

În ceea ce privește prima temă, vicepreședintele PNL Maramureș consideră că întreaga națiune nu este de acord ca persoanele care au săvârșit infracțiuni de corupție să beneficieze de clemența legiuitorului prin acordarea amnistiei sau a grațierii.

,,Întrucât corupția la nivelul României este un fenomen extrem de răspândit, una din manierele de a bloca o astfel de evoluție a infracționalității pe domeniu este limitarea posibilității de a acorda clemență pentru cei care sfârșesc astfel de fapte”, a spus Țâgârlaș.

Referitor la cea de-a doua temă, pentru ca o OUG să fie dată de Guvern, ea trebuie să atingă, cel puțin pe domeniul Justiției, un element foarte important, și anume urgența.

,,Această ingerință a Guvernului ar fi o decapitalizare a forței Parlamentului României, a forței legislative, lucru neacceptabil. (…) Guvernul susținut de către domnul Zetea din Maramureș încearcă printr-o ordonanță de urgență să reglementeze domeniul penal, măcar pentru un singur ministru, astfel încât să poată profita infractorii presediști de acest beneficiu al legii penale, lucru extrem de grav care trebuie să fie blocat prin mecanismele parlamentare și ale democrației într-un stat de drept”.

Astfel, PNL se va implica astfel încât referendumul să obțină un scor cât mai mare, pentru a putea fi valabil.

Numai 17% din fondurile europene au fost atrase de România

Călin Bota, președintele PNL Baia Mare ne-a adus la cunoștință faptul că din cele 9,2 mld de euro alocate pentru România, în acest moment, numai 17% au fost atrase pentru realizarea obiectivelor de investiții.

,,Guvernarea social-democrată nu a făcut altceva decât ca-n ultimii doi ani să ia împrumuturi de 9,4 mld de euro, ignorând toate resursele dispuse de către Comisia Europeană în vederea dezvoltării infrastructurii naționale. Eu cred că cei de la PSD ar trebui să revină cu picioarele pe pământ și ar trebui să manifeste acea competență pe care au clamat-o pe parcursul campaniei electorale și prin modul în care gestionează lucrurile la nivelul ministerelor de resort și care au atribuțiile de a genera astfel de proiecte și de a le genera”, a declarat Bota

Maria-Nicoleta Pădureanu

Previous Deputatul PMP, Adrian Todoran: "Complexul Sportiv Naţional <<Lascăr Pană>>, o afacere exclusiv politică"
Next Sondaj IMAS, EUROPARLAMENTARE: PNL ar obține 25,2%, iar PSD 21,5%. ALDE își consolidează scorul cu 12,7%

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

NECONSTITUȚIONAL. Președintele Iohannis INSTIGĂ la proteste

web hosting

Președintele Klaus Iohannis renunță, încă o dată, la haina de președinte și o îmbracă pe cea de politician, cea pe care a îmbrăcat-o și în cazul protestelor din 2017. Președintele

Uncategorized 0 Comments

Au fost INUNDATE 10 anexe GOSPODĂREȘTI la Giulești

web hosting

Precipitațiile sub formă de ploaie au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor pe majoritatea râurilor din județ. Conform datelor furnizate de inginerul șef Stelian Ivașcu de la Sistemul de Gospodărire

Uncategorized 0 Comments

Partidul ALDE România nu va fi exclus din ALDE European, potrivit preşedinteui grupului, Hans van Baale

web hosting

ALDE a transmis, într-un mesaj postat pe Facebook în limba engleză, că nu poate fi acuzat de iliberalism un partid care luptă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti împotriva abuzurilor

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply