Priorităţile PMP: Anulăm pensiile speciale ale politicienilor şi reducem numărul de parlamentari

Priorităţile PMP: Anulăm pensiile speciale ale politicienilor şi reducem numărul de parlamentari

Diferența dintre un politician și un om de stat este că politicianul se gândește la următoarea campanie electorală, pe când omul de stat se gândește la următoarea generație. Astăzi, într-o scenă politică extrem de efervescentă, caracterizată în special de lupte personale, și mai puțin de conlucrarea pentru îndeplinirea interesului general al poporului român, se poate spune că Partidul Mișcarea Populară este echipa care își construiește întreaga activitate și demersurile politice având ca preocupare viitorul țării și al națiunii române, într-o perspectivă generală, de anvergură și de durată.

Altfel spus, obiective de țară precum unirea României cu Republica Moldova, intrarea în spațiul Schengen sau adoptarea monedei euro pentru o deplină integrare europeană sunt teme extrem de importante și serioase care se regăsesc pe agenda politică a PMP. 

În privința activității parlamentare, pe lângă inițiativele devenite deja legi, pot fi amintite și câteva dintre cele mai importante demersuri legislative ale PMP ce se bucură de susținerea întregii societăți, aflate în proces de adoptare:

  •  Anularea pensiilor speciale ale politicienilor, pentru care statul cheltuie peste 200 de milioane de euro lunar, în timp ce pentru pensia minim garantată sunt alocate doar 140 de milioane. Nu mai putem accepta ca această nedreptate făcută de PSD la adresa vârstnicilor din România să continue. Sunt oameni care au muncit o viață întreagă, iar acum la bătrânețe au pensii infime, unii chiar sub 100 lei.
  • Reducerea numărului de parlamentari la 300, proiect adoptat tacit la Senat, urmând ca votul final să fie dat în Camera Deputaților, asta dacă majoritatea parlamentară PSD-ALDE nu o sa facă tot posibilul pentru a bloca votul pentru această lege.
  • Revenirea la alegerea primarilor în două tururi, astfel încât să nu mai existe situații în care o persoană să ajungă primar cu votul a mai putin de 20% dintre votanți.

Toate aceste proiecte de lege enumerate anterior sunt inițiate de către Partidul Mișcarea Populară, în urma solicitărilor venite din stradă, sunt rezultatul voinței populare, asta spre deosebire de cei din PSD-ALDE, care guvernează cu bastonul pe spatele românilor, fără să țină cont de ceea ce vor oamenii și duc țara într-o direcție profund greșită.

Adrian Todoran, deputat PMP Maramureș

Previous VIDEO. Află ce a declarat EOROPARLAMENTARUL Renate Weber la Baia Mare despre politicile ANTIROMÂNEȘTI la care este supusă România
Next Rareș Bogdan în Maramureș: ”Am ținut în mod special să fiu aici în această campanie electorală”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

PSD, ÎNFRÂNT la Sighet. Primarul Horia Scubli NU-I MAI REPREZINTĂ pe sigheteni de 3 ședințe CONSECUTIVE. Vezi MOTIVELE incredibile!

web hosting

Situație incredibilă la Sighetu Marmației unde Partidul Social Democrat (PSD) este ÎNFRÂNT în Consiliul Local cu toate că la cârma orașului se află primarul Horia Scubli. De trei ședințe consecutive,

Politica 0 Comments

PNL, 300 de amendamente la Legea Bugetului de stat

web hosting

La ultima întâlnire cu jurnaliștii, reprezentantanții PNL Maramureș au abordat câteva teme sensibile în cee ace privește viața tuturor românilor. Una dintre ele a fost legată de Legea bugetului de

Politica 0 Comments

Corespondență. Traian Băsescu a PĂRĂSIT prezidiul și a COBORÂT de pe scenă! Află motivul

web hosting

În prezența a 2.545 de delegați se desfășoară încă, la Palatul Parlamentului, Congresul Extraordinar al PMP. Printre delegați se află și o delgație de 50 de membri ai filialei Maramureș

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply