sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PROFItabila afacere a SPĂGARILOR BĂII MARI.  Toți se tem să o demoleze. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI (VII)

PROFItabila afacere a SPĂGARILOR BĂII MARI. Toți se tem să o demoleze. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI (VII)

Despre Magazinul Profi din Ferneziu de pe strada Barajului, s-a scris în mai multe rânduri. Suma ilegalităților în ceea ce privește funcționarea acestui magazin este fără precedent de mare precum fără precedent sunt și acuzațiile de corupție la adresa artizanilor acestui monument al corupției, Cătălin Cherecheș în calitate de primar și Mircea Dinculescu, arhitect al orașului la care se adaugă alți trepăduși cărora îi doare în cot de lege. Fără autorizație de construire, fără autorizații de racordare la curent, de racordare la apă, de racordare la gaz. Câți vor intra la pușcărie în acest caz și când?
ADI RUSU

Am fost la Profi cu câteva zile în urmă. Eram în trecere prin Ferneziu. Mă așteptam să găsesc aici un câmp cu flori și copaci, poate un părculeț pentru copii, aducându-mi aminte că de multă vreme s-a emis o decizie de demolare. Dar nu. Treaba merge ca unsă. De ce? Pentru că Profi, precum multe alte afaceri ale unui sistem mafiot, s-a născut din mâinile unor oameni care au deja amprentele cătușelor și au rezemat cu capul gratiile închisorilor chiar dacă încă legea le mai permite un fel de vacanță până la finalizarea proceselor. E adevărat, în jurul magazinului, mizerie cât încape, ca-n coteț. Mulți dubioși își duc veacul în împrejurimi. Cum te văd că ești străin, te întrebă ce cauți, de ce filmezi. O ceată de copii cerșetori aproape că-ți fac controlul bagajelor până la mașină iar cetățenii, cu capul plecat și gura de la pungă strânsă, pleacă grăbiți fără să comenteze. Șefii copiilor cerșetori veghează de pe treptele magazinului ori rezemați de clădire, fumând “țigare” fine. Doi inși mă iau la întrebări la ieșirea din magazin, despre durata și scopul vizitei. O a treia voce pune punct unei dispute ce ar fi putut degenara dacă poate era vorba de o altă persoană. “Tăceți mo, că-i de la televizor. Iară s-o întâmplat ceva… “. Dar toate acestea sunt finețurile unei afaceri murdare, e partea frumoasă a hidoșeniei păstorită de ȘPĂGARII BĂII MARI și de alții despre care nu s-a scris încă și asupra cărora vom reveni.

ARESTAȚII, scutul ILEGALITĂȚILOR Profi
Cetățenii Băii Mari sunt purtați cu anii atunci când vor să construiască. De la PUZ-uri până la cele mai mărunte autorizații prevăzute în certificatele de urbanism, sunt atent monitorizate. Pentru scris neciteț pe un document ești întors de la ghișeele prămăriei unde parcă mai mereu miroase a chifteluțe cu ustoroi. Dar pentru Profi nu a fost cazul. Unul din stâlpii PROFItabilei afaceri ilegale a fost fostul arhitect al Băii Mari, Mircea Dinculescu. Acesta a fost implicat la Cluj-Napoca în mai multe scandaluri privind câteva blocuri construite ILEGAL. Iată de ce parcă, edilul Băii Mari, penalul Cherecheș, s-ar fi gândit că Dinculescu e bun pentru profilul activităților sale. Așa că l-a adus la Baia Mare. Și s-au pus pe treabă. Treaba a mers ca pe roate. Banii, banii, banii… la- u dus pe Dinculescu în arest și după gratii. Iată comunicatul DNA de la acea vreme. “In temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventiva a inculpatului DINCULESCU MIRCEA (…) cercetat pentru infracțiunea de luare de mita, prevazuta de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 modificata și completata cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, pe o durata de 30 de zile începând cu data de 10.06.2016 pana la data de 09.07.2016 inclusiv”. In urma cu o zi, procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a acestuia pentru savârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. DECI despre ce vorbim? Reamintim că în zadar s-au făcut demersurile pentru demolarea PROFI Ferneziu. Aceștia au tras mereu de timp încercând să obțină autorizația de funcționare TOT ILEGAL. Adică după ce au terminat construcția și au deschis magazinul. Deci, protejați de mafioții de la Primărie au vrut să pună în legalitate o ilegalitate prin metode ilegale. Asta înseamnă SĂ FI MAFIOT!

Chercheș are SOLUȚIA ilegală la o ILEGALITATE
Cătălin Cherecheș a avut mereu inițiative pro seriei de ilegalități de la Profi. După ce Marinel Rob, pe atunci un fel de primar din umbră al arestatului la domiciliu Cătălin Cherecheș, a emis ordinul de demolare. Dar Chercheș s-ar fi opus și nimic nu s-a mai pus în practică. Acest lucru e susținut și de faptul că după revenirea de la Gherla și din arest la mama acasă, el neavând nicio casă, a venit cu o altă idee trăsnită: să exproprieze această afacere ilegală. Adică să o cumpere primăria! Ați mai auzit așa ceva? Oricum legea nu permite dar dacă Cherceheș, potrivit DNA, a cumpărat din bani publici o televiziune de linșaj ai adversarilor, de ce nu ar cumpăra și un magazin? Dar cine este Cătălin Cherecheș, cel care ne propune la o ilegalitate, altă ilegalitate? Este cel a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție printre care luare de mită în formă continuată. Este judecat sau cercetat în mai multe dosare pentru abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri și la evaziune fiscală. Pistol cu apă, vorba lui Cherecheș.

Ce spune legea exproprierii
Conform acesteia, exproprierea în condițiile art. 38 din Legea 50/1991, poate fi invocată în urmatoarele conditii: “(1) Sunt de utilitate publică lucrările privind construcțiile care nu mai pot fi finalizate conform prevederilor autorizației de construire, inclusiv terenurile aferente acestora. (2) In vederea realizării lucrărilor prevăzute la alin. (1), autoritatea administrației publice locale pe teritoriul căreia se află construcțiile va aplica prevederile Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică, iar imobilele pot fi trecute din proprietatea publică în proprietatea privată și valorificate, în condițiile legii.” Așadar, ce înțelegem din textul legal? Prima condiție este aceea că lucrările nu mai pot fi finalizate conform autorizației de construire. În cazul Profi, această condiție nu poate fi îndeplinită din doua motive foarte clare și simple: 1. Construcția este finalizată; 2. NU EXISTA AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE. Aliniatul 2 vine însă și circumstanțiază scopul pentru care se poate face aceasta expropriere: în vederea realizării lucrărilor care nu mai pot fi finalizate conform autorizației de construire.

ILEGAL de la A la Z

Consilierul local Cristian Niculescu Țâgârlaș a încercat mereu să facă lumină în cazul Profi. El a întocmit referatul în baza căruia Marinel Rob(ul) lui Cherecheș a dat decizia de demolare, stopată la timp de Cherecheș. Care sunt interesele? La acuzațiile care i se aduc lui Cherecheș de către instituțiile de forță, nu cred că este foarte greu de înțeles. “Este foarte grav că nu au pus decizia de demolare în aplicare. Acolo sunt mai multe infracțiuni. Racordarea la utilitățile publice reprezintă infracțiune. Nu au autorizații pentru racordarea la gaz, curent, apă. S-a pus un post de transformare a energiei electrice de zeci de mii de euro, pentru alimentarea în zonă. Nu au avizele necesare.”

Previous In memoriam - Mircea Ionescu Quintus
Next Haida, hai la Mara-Muuu! La PRODUSELE la Mara-Muuu făcute de Ferma Zootehnică Baia Mare

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

Cornelia Negruț, candidat PRO România SESIZEAZĂ: PNL Maramures minte prin omisiune

Pseudo–realizarile duc  la lipsa de credibilitate și neîncrederea oamenilor. În 27 noiembrie 2020, Ionel Bogdan, postează un material de presă, prin care le spunea maramureșenilor, că două drumuri expres, Baia

Dezvaluiri 0 Comments

ȘOC! Mihai Marian – MĂRTURIILE unui fost milițian și polițist care a anchetat moartea colonelului Ivan. Despre cum LUAU colegii ȘPAGĂ cu geamantanele și despre ANII petrecuți în STRĂINĂTATE. Unul dintre ȘPĂGARI a ajuns șeful POLIȚIEI Maramureș

Pe Mihai Marian l-am cunoscut la Stremț, Maramureș, unde prin intermediul Asociației Culturale “ION al ANEI”, a realizat alături de fratele său, Ionel Tămășan, o manifestare cultural artistică de excepție.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply