VIDEO. Hajduszoboszlo, Ungaria a PREZENTAT la Târgul de Turism al României, CEL MAI MARE COMPLEX ACVATIC DIN EUROPA

VIDEO. Hajduszoboszlo, Ungaria a PREZENTAT la Târgul de Turism al României, CEL MAI MARE COMPLEX ACVATIC DIN EUROPA

h

Stațiunea Hajduszoboszlo a fost reprezentată cu succes la Târgul de Turism al României în perioada 21-24 februarie 2019. Așa cum era de așteptat, reprezentanții de la Hajduszoboszlo și-au prezentat cel mai mare complex acvatic din Europa dar și ofertele hotelierilor și pensiunilor private. Vizitatorii au putut afla și despre sărbătorile tematice de peste an, foarte multe la număr, care atrag în număr impresionant de turiști și în special turiști români.

În 2018, doar în primele 10 luni, Hajduszoboszlo a fost vizitată de 1,8 milioane de turiști, fiind o localitate mică, cu 24.000 de locuitori și, interesant, având un număr aproximativ egal de locuri de cazare, la hoteluri, pensiuni sau case private. Hajduszoboszlo este stațiunea cu cei mai mulți turiști din Ungaria, după Budapesta, chiar dacă după numărul de locuitori nu se află nici măcar în top 20 al orașelor maghiare.

Anul trecut, numărul românilor în stațiune, în perioada menționată a fost de 17.786 (15.959 în 2017) față de 10.335 de polonezi (11.402 în 2017), românii trecând astfel pe primul loc în topul vizitatorilor străini ai stațiunii Hajduszoboszlo.

Românii au petrecut aici 53.745 de nopți, cu o medie pe sejur de 3,2 nopți, polonezii stând 45.179 de nopți, având media de 4,37 de nopți, adică un pic mai mare decât a noastră. Deci, în medie, noi am fost mai mulți, am venit mai des dar am stat mai puțin de fiecare dată.

Orașul, hotelierii și pensiunile private, a fost reprezentat de Eva Palvolgyi de la Hotel Karadi și Ruth Csenegele Szekely de la Complexul Acvatic.

Cei de la Hunguest Hotels (Aqua Sol, Hotel Beke și Hotel Apollo) au fost reprezentați de Eniko Levay care promovează și Hungarospa, societatea care administrează Complexul acvatic.

“Îi așteptăm pe români la Hajduszoboszlo în număr cât mai mare. Au fost foarte mulți și la târg. Interesul lor pentru stațiunea noastră ne bucură. Românii sunt în numărul cel mai mare dintre turiștii străini care vin la noi și le mulțumim pentru acest lucru. An de an încercăm să le oferim servicii cât mai bune și suntem în plină dezvoltare ca toți turiștii de pretutindeni să ne caute cu interes”, a declarat pentru Detectivul de Presă Șoc, Eniko Levay (foto sus), care ne-a făcut și o scurtă prezentare a Complexului .

Ștrandul

Ștrandul este deschis pe perioada de 1 mai-30 septembrie pe o suprafaţă de 30 de hectare frumos amenajată sub formă de parc. La plăcerea tuturor categoriilor de vîrstă, ştrandul dispune de 13 bazine din care oaspeţi pot să aleagă diferte bazine de agrement, înot, bazine cu valuri, jacuzzi şi piscine pentru copii. Cea mai mare atracţie a ştrandului este coasta mediteraniană înconjurat cu palmieri şi cu plaja cu nisip. Iubitori de sport sînt asteptaţi în centrul sportiv al ştrandului,unde pot practica volei pe plajă, fotbal pe plajă, streebal,tenis de picior şi terenuri de tenis.

Aquaparcul

În anul 2000 pe terenul ştrandului sa construit primul acvaparc al ţări. Din turnul de start înalt de 12 m doritorii pot să aleagă dintre 9 piste. Lungimea toboganelor este mai mult de 1 km. Pentru cei mici este amenajat special parc din lemn natural, elefanţii foarte realistici ieşind din piscină şi două topogane din cauciuc. Cine doreşte un agrement mai calm are posibilitate de a înota în râul cu valuri sau în celelalte bazine cu temperaturi diferite.Intrarea la Aquaparc este posibilă numai de pe teritoriul ştrandului. ,fiind un complex separat este necesar cumpărarea biletului de intrare (banderolă) la casa de bilete al Aquaparcului.

Piscina Árpad

Bazinul de înot acoperit este deschis pe toată durata anului şi se află în imediata vecinătate al ,,Thermal Camping-lui”. Bazinul este construit conform standardelor internaţionale şi este optim pentru organizarea concursurilor. Bazinul este cu luciu de apă lungime de 50 m, 8 piste, apa este de 25-27grade C.

Bazinul construit lângă piscină în procesul de învăţare academice,creează o oportunitate de neuitat pentru copii şi familii cu copii mici, posibilitate de a înota excelent.

În anul 2002 s-a construit bazinul pentru cursuri de înot, unde copii pot învăţa să înoate mai repede şi alte două piscine pentru odihnă, saună

Alte dotări: sauna, solar, sală de culturism.

Maria Nicoleta Pădureanu

Previous Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber DESCHID LISTA ALDE pentru alegerile EUROPARLAMENTARE
Next Majorarea alocațiilor pentru copii a fost amânată

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

IEUD. A fost inaugurat monumentul “Centenarul Marii Uniri și al victimelor regimului comunist”

web hosting

Parohia greco-catolică din Ieud a găzduit duminică, inaugurarea monumentului “Centenarul Marii Uniri și al victimelor regimului comunist”. Manifestarea s-a desfășurat la biserica greco catolică din comună. “Este vorba de un

Actualitate 0 Comments

25 martie, Ziua Poliției Române. Mesajul domnului George Moldovan, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș

web hosting

“Guvernele sunt trecătoare, societăţile se schimbă, Poliţia rămâne.” Cu ocazia Zilei Poliției Române salut conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, adjuncții șefului Inspectoratului, comisarii-șefi de poliție, conducerile celorlalte subunități

Actualitate 0 Comments

Workshop. “Construcția de sine. Dezvoltare personală”

web hosting

În data de 12 decembrie, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord, Baia Mare s-a desfășurat workshop-ul cu tema “Construcția de sine. Dezvoltare personală” la care au participat 50 de

europarlamentare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply