Adrian Todoran candidat primaria Baia Mare

Romeo Dobocan Candidat pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș Banner

Gabriel Zetea candidat pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș

Ioan Maties Primarul Comunei Miresul Mare

136 de milioane de lei alocați de guvern pentru managementul deșeurilor în Maramureș. “Principalul responsabil pentru eșecul proiectului de la Fărcașa este  Gabriel Zetea”

136 de milioane de lei alocați de guvern pentru managementul deșeurilor în Maramureș. “Principalul responsabil pentru eșecul proiectului de la Fărcașa este Gabriel Zetea”

Depozitul de deșeuri de la Fărcașa, unul dintre proiectele eșuate al mandatului președintelui Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea, va fi salvat de către guvern. În ultima ședință de guvern s-a adoptat o ordonanță de urgență prin care au fost alocate  din bugetul de stat peste 136 de milioane de lei pentru finalizarea proiectului.

Guvernul a luat în calcul faptul că exista un risc foarte mare de nefinalizare a proiectului, din cauza proastei gestionări, fapt ce ar fi determinat Comisia Europeană să ceară returnarea tuturor banilor cheltuiți din fonduri europene pentru acest obiectiv.

Prin ordonanța de urgență, depozitul de deșeuri din Maramureș a primit cea mai mare alocare din partea Guvernului PNL, peste 136 de milioane de lei, pe lista adoptată în ședința executivului fiind alte 8 proiecte aflate în situații similare. Suma totală pusă la dispoziție de către Guvern, din bugetul de stat, este de peste 350 de milioane de lei. Banii vor fi dați prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.

Depozitul de la deșeuri de la Fărcașa a fost vizitat recent de către ministrul Mediului, Costel Alexe, care a constatat la fața locului că modul în care autoritățile județene gestionează acest domeniu reprezintă o bătaie de joc incredibilă la adresa maramureșenilor.

Principalul responsabil pentru eșecul acestui proiect este președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

În 2016, când a câștigat președinția Consiliului Județean, a anunțat că în 6 luni depozitul de deșeuri va fi funcțional. Au trecut patru ani și depozitul tot nu este finalizat .

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a taxat proasta gestionare a acestui proiect de către conducerea CJ: ,,Nu putem lăsa ca maramureșenii să sufere din cauza incompetenței PSD. Județul Maramureș are mare nevoie de un sistem integrat pentru deșeuri, este un proiect în care s-a investit mult până în prezent și de aceea, în urma unei analize serioase la nivelul guvernului, am decis să alocăm o sumă importantă pentru acest proiect, peste 136 de milioane de lei.

Cu siguranță maramureșenii vor taxa proasta gestionare a acestui proiect de către Gabriel Zetea, care  a promis multe, dar nu a făcut mai nimic.

Acum, noi am alocat banii necesari finalizării proiectului pentru că există și riscul ca cei de la Comisia Europeană să ne ceară toți banii cheltuiți până acum cu acest proiect.

Sper ca domnul Zetea și echipa de conducere din Consiliul Județean să se concentreze pe acest proiect și să îl finalizeze. Nu mai au nicio scuză, am alocat toți banii necesari, iar  CJ Maramureș va putea chiar recupera sume cheltuite din bugetul local pentru acest proiect. Vom veghea însă și la modul în care sunt cheltuiți banii publici pentru depozitul de deșeuri de la Fărcașa, deoarece vorbim de banii românilor și de nevoia de a finaliza în cele mai bune condiții un proiect de care maramureșenii au mare nevoie.”

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Călin Bota, președinte PNL Baia Mare, banii pentru finalizarea proiectului vin exclusiv de la bugetul de stat.,, Gabriel Zetea nu mai poate spune că Guvernul PNL nu sprijină județul Maramureș. Prin această ordonanță de urgență județul Maramureș primește peste 136 de milioane de lei pentru a finaliza un proiect pe care Gabriel Zetea a demonstrat că nu are capacitatea de a îl duce la bun sfârșit. E un ajutor direct pentru maramureșeni, deoarece banii vin din bugetul de stat, prin Ministerul Fondurilor Europene, și mă bucur că reușim să reparăm lucrurile stricate de PSD în județ.”

Investiția de la Fărcașa, începută în anul 2010, are termenul de finalizare depășit cu 5 ani și a fost un sac fără fund al pompării de bani europeni, costurile urcând de la 50 de milioane de euro la circa 70 de milioane de euro, iar cu această alocare de noi resurse ajunge la 100 de milioane de euro.

Biroul de presă PNL Maramureș

Previous Nu-ți BATE capul cu BĂTUTUL COASEI! Cumpără-ți MOTOCOSITOARE de la Magazinul Fermierului. Zeci de MODELE pentru UMĂR, de tuns GAZON, pentru FÂNEȚE și ATAȘABILE
Next VIDEO. Cavnic. REABILITAREA BLOCURILOR, ca la CARTE: fațade, acoperișuri, coșuri de fum, geamuri, rețele cablate, conducte de gaz modificate

About author

You might also like

Social 0 Comments

Ionel Bogdan, președinte PNL MARAMUREȘ: “DEZASTRU pe piața muncii din țară. Lipsește forța de muncă”

În vreme ce guvernul este preocupat cu manipulări ieftine și cu propagarea fake-news, România se confruntă cu o problemă din ce în ce mai gravă, lipsa forței de muncă. Angajatorii

Social 0 Comments

S-a DESCHIS oficial noua BIBLIOTECĂ Municipală ,,Laurențiu Ulici” din Sighetu Marmației

În cursul zilei de ieri, la Sighetu Marmației a avut loc deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii Municipale ,,Laurențiu Ulici”. Ioan Dorel Todea, managerul interimar al Centrului Municipal de

Social 0 Comments

Emil CONSTANTINESCU. Conferință – PUTEREA CĂRȚII. Lansare de carte – ,,PREȚUL DEMNITĂȚII”

În cursul zilei de ieri, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord din Baia Mare s-a desfășurat conferința intitulată ,,Puterea Cărții”, susținută de către președintele Emil Constantinescu, politician și om

Mirce Cirț Noul Primar Baia Mare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply