sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Emil CONSTANTINESCU. Conferință – PUTEREA CĂRȚII. Lansare de carte – ,,PREȚUL DEMNITĂȚII”

Emil CONSTANTINESCU. Conferință – PUTEREA CĂRȚII. Lansare de carte – ,,PREȚUL DEMNITĂȚII”

În cursul zilei de ieri, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord din Baia Mare s-a desfășurat conferința intitulată ,,Puterea Cărții”, susținută de către președintele Emil Constantinescu, politician și om de știință român.

Maria-Nicoleta PĂDUREANU

Ioan Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere a prezentat personalitatea complexă și enciclopedică a președintelui, a precizat titlurile de onoare pe care acesta le-a primit de-a lungul timpului, exprimând astfel activitatea prolifică a lui Emil Constantinescu.,,Facultatea de Litere trăiește azi un moment de mare sărbătoare, un eveniment academic susținut de o personalitate de prim rang a învățământului, culturii și politicii românești în persoana domnului prof.univ.dr.ing. Emil Constantinescu, președintele României în perioada 1996-2000.”
Președintele României a precizat că puterea cărților izvorâtă din creația literară este superioară puterii militare, economice, centrate pe acțiune. ,,Când vorbesc de puterea cărților, mă gândesc și la cărțile de știință care pleacă de la o lume reală pentru a constitui o altă lume reală care încă nu există, mă gândesc la cărțile religioase care ne vorbesc despre o lume pe care nu o vedem cu convingerea că ea există, mă gândesc și la cărțile de pictură care creează o lume imaginară, utopică.”

A primit o ICOANĂ
De asemenea, acesta și-a exprimat convingerea conform căreia cărțile, întrupările cuvintelor au puterea de a schimba atât viața celor care le citesc, dar și a celor care le scriu și că ele au creat de-a lungul timpului legături între oameni aflați la mii de kilometri distanță. Președintele României, Emil Constantinescu a primit în semn de mulțumire și adâncă prețuire din partea Facultății de Litere distincția prof.univ.dr. Gheorghe Pop, fiind astfel prima personalitate căreia i se conferă o astfel de distincție. Mai mult decăt atât, din partea specializării Arte plastice, acesta a primit o icoană ce-l înfățișează pe Sf. Apostol Andrei, un album cu Inaugurarea Coloniei Pictorilor 2017 .

Andreea Ghițiu, studentă a Facultății de Litere i-a oferit președintelui un cadou muzical
În cadrul conferinței a avut loc și lansarea volumului ,,Prețul Demnității”, aparținând Laurei Ganea, un fost jurnalist care a lucrat în echipa președintelui și care dezvăluie culisele celor patru ani care au schimbat România. ,,Eu cred că <Prețul Demnității> este o carte care se referă la oameni și la evenimente care au transformat România. Am fost norocoasă că oamenii care au devenit personajele acestei cărți m-au primit în casele lor, mi-au spus povestea lor și au făcut dezvăluirile necesare pentru descrierea evenimentelor. Mai presus de toate, am fost norocoasă pentru că am avut onoarea să lucrez alături de președintele României, Emil Constantinescu, fără de care istoria acestei țări s-ar fi scris altfel și s-ar fi scris urât și trist.”
Așadar, acest eveniment cultural a stârnit curiozitatea multor persoane, motiv pentru care Aula Centrului Universitar a fost arhiplină.

 

Previous Vom fi anunțați prin SMS: „Pașaportul dumneavoastră va expira în curând".
Next Uitați-vă fix/ Ne doare în pix!

About author

You might also like

Social 0 Comments

Treceri de pietoni, PERICULOASE

Consilierul municipal Simion Bizău este foarte activ în comisia de Buget-Finanțe din care face parte și s-a făcut remarcat prin luările de poziție din plenul Consiliului Local. A demarat propuneri

Social 0 Comments

Deputatul Adrian Todoran: Rămânem uniți în jurul valorilor pe care le avem!

Dragi maramureșeni, Au trecut mai bine de 100 de ani de la nașterea României, însă drumul către maturitatea noastră nu s-a încheiat. Mai avem multe de clădit până să vorbim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply