30 de întrebări la care Călin Georgescu refuză să răspundă
Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din 2024 fără ca majoritatea celor care l-au votat să știe cine este. Trei luni mai târziu, ne aflăm în aceeași situație – nu știm aproape nimic despre el, în afara informațiilor care vin despre el din dosarele procurorilor sau aflate de jurnaliști. Călin Georgescu refuză cu obstinație să răspundă la întrebări, la orice fel de întrebări. El a anunțat oficial că nu va organiza nicio conferință de presă în campania electorală, și este deja cunoscut comportamentul agresiv manifestat de susținătorii săi față de jurnaliști. Disprețul lui Călin Georgescu față de dreptul românilor la o corectă informare nu trebuie însă să fie o piedică în calea aflării adevărului.
Antena 3 CNN îi adresează, în ziua în care își depune din nou candidatura la alegerile prezidențiale, 30 de întrebări, la care până acum a refuzat să răspundă.
1. În 27 aprilie 2022, conform datelor reieşite din percheziţia informatică asupra unui telefon mobil care aparţine lui Horaţiu Potra evidenţiază că dumneavoastră i-aţi fi solicitat lui Potra să-l abordeze pe Frank Timiş să vă susţină financiar campania electorală cu 20-35 de milioane de dolari în schimbul deschiderii minelor din România, în special cele de aur. În urma acestei discuţii care ar fi avut loc în cele din urmă între cel care v-ar fi fost intermediar, în persoana lui Potra, și Frank TimiȘ, aţi obtinut o finanțare din partea omului de afaceri? Care este aceasta?
2. În cadrul aceleiaşi conversaţii dintre Potra şi Frank Timiş, Potra ar fi afirmat că: “aveaţi la acea dată, respectiv aprilie 2022, sprijinul americanilor care i-au făcut campanie lui Trump şi de la cei care au negociat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană”. Mai exact, în ce consta acest sprijin şi la cine vă referiți?
3. Dacă este adevărat că eraţi în dialog cu cei care ar fi negociat ieșirea Marii Britanii din UE, acest aspect ar putea avea legătură cu opiniile opuse politicilor UE? Doreaţi aceeași strategie abordată de englezi, în sensul unei ieșiri a României din Uniunea Europeană?
4. În cadrul unei emisiuni tv, ați afirmat că nu îl cunoaşteţi pe Potra, apoi după publicarea fotografiilor în care apăreaţi dumneavoastră, Horaţiu Potra şi Eugen Sechila, aţi revenit şi aţi afirmat că îl cunoaşteţi aşa cum îl cunoaște toată lumea, negând o legătură apropiată cu acesta. Din datele de la dosar aflăm că: aţi fi beneficiat de sprijinul financiar al lui Horaţiu Potra, aţi fi utilizat o maşină de lux, închiriată începând cu luna iunie 2024 printr-o societate controlată de un apropiat al lui Potra, în persoana lui Dan Cristian Panța, plata chiriei lunare fiind efectuată în numerar (În valoare de 16.900 lei) de acelaşi Horaţiu Potra. Cum explicaţi aceste presupuse beneficii? De ce v-ar fi plătit chiria unei maşini folosite de dumneavoastră, de ce v-ar fi trimis bani cash, de ce ar fi încercat obținerea unei finanțări de la Frank Timiş pentru campania dumneavoastră?
5. Care este legătura reală pe care o aveți cu Potra, ce interese vă leagă, de când vă cunoaşteţi, ce plan aveaţi pentru el în cazul în care aţi fi devenit preşedinte al României?
6. Anchetatorii descriu întâlnirea pe care aţi fi avut-o la centrul de echitaţie din Ciolpani cu Horaţiu Potra, Eugen Sechila, Marin Burcea şi Alexandru Vornicu drept o întâlnire conspirativă, ferită de ochii publicului, unde dumneavoastră aţi fi “acţionat ca un lider strategic al întâlnirii, fiind cel care a iniţiat contactul şi aţi reunit participanţii într-un mediu controlat”. În momentul în care soţia patronului centrului de echitaţie a intrat în încăpere aţi fi intrerupt brusc discuţia. Care a fost scopul întâlnirii conspirative, aşa cum o descriu anchetatorii, o întânire pe care dumneavoastră, în ciuda probelor, nu aţi confirmat-o niciodată?
7. Întâlnirea de la centrul de echitaţie a avut loc imediat după decizia CCR de anulare a alegerilor. Ulterior, a avut loc prinderea în trafic a lui Horațiu Potra, a fiului acestuia şi a mai multor oameni apropiaţi de Potra când veneau spre Capitală cu arme albe în maşini. Dumneavoastră aţi dictat acest plan?
8. Care urma să fie efectul unui protest violent ce ar fi urmat să aibă loc în apropierea sediului Curţii Constituţionale?
9. Cum explicaţi legăturile cu personaje controversate precum Marian Motocu, trimis recent în judecată pentru instigare la discriminare, infracțiuni care au legătură cu fenomene precum legionarismul, fascismul, în contextul în care există înregistrări ale conversațiilor purtate cu acesta şi de asemenea clipuri video în care apăreţi împreună?
10. Dacă negaţi că ați fi abordat idei legionare sau extremiste, cum se face că aţi avut în jur personaje care tocmai pentru astfel de fapte sunt anchetate sau deja trimise în judecată?
11. Cum vă descrieţi în contextul discursurilor publice, citate inclusiv de procurori, în care elogiaţi personaje precum Zelea Codreanu sau Antonescu? Sunteţi un admirator al acestor personaje?
12. Ce serviciu secret v-a trezit în conștiință?
13. Ce i-ați promis lui Horațiu Potra pentru sprijinul acordat ?
14. Banii primiți de la Potra ce reprezentau?
15. După ce anchetatorii au găsit acel arsenal la Potra acasă mai considerați că este o persoana frecventabilă?
16. De ce ați spus că nu îl cunoașteți pe Potra? Vă este frică de acesta?
17. De când vă antrenați pentru a fi președinte?
18. Din ce trăiți?
19. Când v-ați întors în România și de ce?
20. La ce “colegi de la SIE” va refereați într-un interviu recent?
21. Cum l-ați cunoscut pe Horațiu Potra? Cine vi l-a prezentat?
22. Într-o discuție cu Marian Motocu vorbeați despre un plan numai de dumneavoastră știut. Care este planul?
23. Sunteți autorul mai multor fraze, rostite prin tot felul de interviuri, pe care le putem numi, științific, inepții. Vă deziceți de ele? Ca de exemplu cea în care vă îndoiți că într-un recipient de 250 de ml de aluminiu pot intra 38 de ingrediente sau cea în care spuneți că odată consumat un suc carbogazos omul înghite și nanocipuri?
24. Am observat că vă plac întrebările în care invocați acronime. Ce credeți despre acele acronime?
25. Ce înseamnă H2O?
26. Sunteți convins că omul nu a ajuns pe Lună?
27. Cine este vinovat pentru războiul din Ucraina?
28. Laptopurile conțin nanocipuri? Dacă da, câte?
29. De ce credeți ca Mihai Eminescu și Lucian Blaga sunt interziși în România?
30. V-ați vaccinat anti-COVID? De câte ori?
Sursa antena3.ro
About author
You might also like
Opt persoane, între care doi poliţişti, rănite într-un accident rutier – Au fost implicate o maşină de poliţie aflată în misiune şi un autoturism
Opt persoane, între care doi poliţişti, au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un accident rutier produs în Bucureşti şi în care au fost implicate o maşină de
MARAMUREȘ – Vreme rece și ninsori: Drumuri curățate și intervenții cu material antiderapant pentru prevenirea poleiului
Vremea s-a racit fata de ziua precedenta. Cerul a fost mai mult senin in cursul zilei. Treptat noaptea, cerul s-a innorat si au cazut precipitatii mixte, ploaie, burnita, lapovita si
Partidul Național Liberal își menține angajamentul de a sprijini profesorii. Noile BENEFICII, pe lângă majorările salariale
Partidul Național Liberal își menține angajamentul de a sprijini profesorii. Ministrul liberal al Educației, Ligia Deca, a anunțat că personalul didactic din învățământul preuniversitar din România va avea mai multe
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!