sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Curse CLANDESTINE provoacă VICTIME ÎN SLovenia

Curse CLANDESTINE provoacă VICTIME ÎN SLovenia

Aceasta este imaginea unui accident care se putea termina tragic din cauza incompetentei autoritătilor românești și indiferenței unor inconștienți care trateaza călătorii veniți din Italia ca pe niște sclavi…ca să nu zic ca pe niște copaci!
Ioan R. Șter

Accidentul a avut loc vineri 04.08.2017, la orele prânzului pe o autostradă din Slovenia cu un microbuz aparținând (sau nu?) firmei Zipoli SRL cu sediul social legal declarat în localitatea Șurdești nr. 345, care are în obiectul principal de activitate ”Transporturi rutiere de marfuri” conform datelor oficiale înregistrate pe site-ul Ministerului de Finanțe. Doar că firma evazionistă (sau NU) s-a gândit că ar ar face un bun profit (nedeclerat) dacă ar transporta si persoane pe rute internaționale! Nu contează condițiile sau dacă există aprobările necesare.

Ca să revenim la accidentul cu pricina, care s-ar fi putut sfârși tragic, să spunem că microbusul apartinând (sau nu) firmei ZIPOLI SRL din Șurdești, a rămas fără frâne pe o autostradă din Slovenia la întoarcerea în România, a evitat coliziunea frontală  cu un autocar, și a intrat în plin pe  partea dreaptă a carosabilului cu o rulotă inmatriculată în Germania. Doar o MINUNE a lui Dumnezeu a făcut că accidentul să nu se soldeze cu victime de nicio parte. E noroc? Ne mulțumim cu atât?

Eu cred că trebuie să rupem pisica în două și să spunem că de fapt cursa era o cursă clandestină! ZIPOLI SRL înființată în anul 2004, și-a declarat ca obiect principal de activitate ”Transportul rutier de mărfuri”, dar în realitate această firmă folosește microbuze depășite care (vom vedea) nu are licențe de transport pentru persoane. Nici nu putem crede altceva atâta timp cât călătorilor din Zalău, Jibou, Sighet, Tg. Lăpuș NU li s-a dat biletul de călătorie care ar fi trebuit să conțină și asigurarea de rigoare…

Dar…pentru că trăim în România și asta ne mănâncă tot timpul…în timp ce scriu acest material, m-a sunat administratorul firmei Zibrius Pop care, după ce un membru al familiei mi-a închis telefonul în nas, cu un sec ”nu comentez”, și patru telefoane fără răspuns, a ținut să infirme faptul că o mașină a firmei sale ar fi fost implicată în accidentul din Slovenia!Bun, dacă e așa să spună călătorii  care își rețin locuri la nr. de telefon 0744821969, aparține sau nu, firmei Zipoli sau ”clanului” Zibrius Pop… 

Sperăm ca autoritățile să-și facă treaba și să afle adevărații vinovați!

Ca să nu fim nevoiți să apelă la autoritățile slovene…

După cum probabil intuiți, problema cea mai mare care se pune, este cum își permite o firmă de transport persoane să trimită în cursă mașinile fără o verificare tehnică în prealabil, în așa fel încât să rămână fără frâne, să pună în pericol viața pasagerilor și a altor oameni, a căror singura  vină era că staționau pe marginea sau în aproprierea autostrăzii. Norocul le-a surâs pasagerilor sau inconștienților care pun viața oamenilor în pericol?

Dacă tot vorbim de aceste curse clandestine, mai putem pune paie pe foc și să spunem că românii sunt trimiși acasă în condiții de sclavagism cu 40 grade în interiorul microbuzului, fără aer condiționat, cu o mizerie de nedescris în microbuz, un adevărat focar de infecție, încât îți dorești mai degrabă să te fi înnecat în Mediterana decât să te întorci în România în asemenea condiții și cu așa conaționali! Și asta nu e tot…

Explicația oficială a șoferilor a fost că au cedat frânele…Adevărul crunt este că acești ”regi ” ai volanului au manifestat tot timpul dispreț față de călători, o atitudine arogantă, și vorbeau tot timpul la telefon în timpul șofatului… Te întrebi atunci, care este adevărata cauză a inconștienței???

Și ca totul să aibă un CAPAC, administratorul acestei firme a avut grijă ca la destinație să ÎNCASEZE contravaloarea cursei…80 EURO/PERSOANĂ!!! Nu numai că aceștior oameni ar fi trebuit să li să ceară SCUZE pentru disconfortul creat și să nu plătească această cursă, dar ca disconfortul să fie MAXIM, ei au trebuit să aștepte 16 ore până un alt mijloc de transport, la fel de defect, (căruia i se încălzea motorul și apa) să vină să-i preia!!!  

ROMÂNIA NU TE IUBESC!!!…

Datorită acestor escroci care își fac loc printre noi, cei obișnuiți, și jupoaie tot ce e de JUPUIT!

Unde sunt autoritățile să ia măsuri???? Unde este Licența de transport???

Firma Zipoli este înființată în anul 2004, iar cifra de afaceri DECLARATĂ (conform Ministerului Finanțelor ) este de 175.640 lei, și…SURPRIZĂ…are pierderi de 17.932 lei! Păi DA, cursele clandestine de Italia nu sunt cuprinse în BILANT, că ar fi trebuit să plătească TVA și impozit pe venit!!!!

ALO, se aude ANAF???

ALO, se aude A.R.R.???

Să ne bucurăm că nu au existat victime? Da…și asta, e clar! Dar ce facem cu acești inconștineți care sunt un pericol public? AR TREBUI ARESTAȚI!!!!

Previous FALSUL vicepreședinte de la FC Baia Mare! Lui Cosmin Filip i se cer BANII ÎNAPOI
Next Înregistrare ȘOC! Cum S-AU FURAT BANI din biletele MECIULUI CU STEAUA! Află cine i-a luat

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

”Raliul Zăpezii Maramureș”. Consiliul Județean Maramureș este partener în organizarea celei de-a XII-a ediții a evenimentului sportiv

Începând de vineri, 11 februarie, și până duminică, 13 februarie, în ​​zona Cavnic – Băiuț (DJ 109F), automobile, motociclete, quad-uri și SSV-uri se vor întrece în competiția ”Raliul Zăpezii Maramureș”

Actualitate 0 Comments

Gheorghe Șimon, deputat: PSD a trimis 10 măsuri urgente care trebuie preluate de guvernul Ciucă. România are nevoie de stabilitate!

Partidul Social Democrat vrea stabilitate, măsuri concrete și soluții la problemele românilor, nu haosul și improvizația pe care PNL le impune zilnic. România are nevoie în această perioadă de un

Actualitate 0 Comments

Marian Neacșu: ”La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfințește locul”

  Marian Neacșu: ”La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Sorina Pintea este omul care sfințește locul”   Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților și Marian Neacșu, chestor al Camerei

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply