sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ziua Mondială a Toaletei 2024 – Toaletele sunt un loc pentru pace

Ziua Mondială a Toaletei 2024 – Toaletele sunt un loc pentru pace

Ziua Mondială a toaletelor a fost sărbătorită pe 19 noiembrie și se referă la o acțiune inspirată pentru a conștientiza criza de salubrizare la nivel global. Înființată de Organizația Mondială a Toaletelor în 2001, Ziua Mondială a toaletelor a fost declarată în 2013 –  zi oficială de către Organizația Națiunilor Unite.

UN-Water administrează site-ul oficial al Zilei Mondiale a Toaletei și alege o temă specială pentru fiecare an. Ziua Mondială a Toaletei din acest an are ca tema „Toaletele sunt un loc pentru pace”  și  este marcată de campanii de comunicare și alte activități.

Toaletele sunt importante, deoarece accesul la o toaletă funcțională în condiții de siguranță are un impact pozitiv asupra sănătății publice și siguranței personale, în special pentru femei. Când sistemele de toaletă nu funcționează sau nu există, deșeurile umane netratate se răspândesc în mediu, declanșând boli grave transmise de sol și apă, cum ar fi holera, diareea, febra tifoidă, dizenteria și schistosomiaza.

3,5 miliarde de oameni încă trăiesc fără sisteme sanitare gestionate în siguranță, inclusiv 419 milioane care practică defecarea în aer liber.

O acțiune mai rapidă pentru îmbunătățirea și protejarea accesului oamenilor la canalizare este esențială pentru construirea unei lumi mai echitabile și mai pașnice. Guvernele trebuie să se asigure că serviciile de canalizare și apă sunt rezistente, eficiente, accesibile tuturor și ferite de conflicte.

Mesaje cheie pe care ar trebui să le cunoașteți de Ziua Mondială a Toaletei 2024:

  • Toaletele sunt un loc pentru pace. Acest spațiu esențial, în centrul vieții noastre, ar trebui să fie sigur și securizat. Dar pentru miliarde de oameni, salubritatea este amenințată de conflicte, schimbări climatice, dezastre și neglijență.
  • Toaletele sunt un loc de protecție. Prin crearea unei bariere între noi și deșeurile noastre, serviciile de salubritate sunt esențiale pentru sănătatea publică și a mediului. Dar atunci când sistemele de toaletă sunt inadecvate, deteriorate sau rupte, poluarea se răspândește și se declanșează boli mortale.
  • Toaletele sunt un loc pentru progres. Sanitația este un drept al omului. Protejează demnitatea tuturor și, în special, transformă viețile femeilor și fetelor.

Mai multe investiții și o mai bună guvernare a salubrității sunt esențiale pentru o lume mai dreaptă și mai pașnică.

Cu ocazia acestei zile mondiale a toaletei facem din nou un apel către toți utilizatorii serviciilor noastre să nu mai arunce în toaletă , respectiv în canalizare șervețele umede, pamperși, articole de igienă personală, lenjerie intimă, ambalaje din carton sau plastic, uleiuri, grăsimi sau substanțe chimice!

Toaleta și canalizarea NU SUNT coșul de gunoi!

SC VITAL SA

Previous MARAMUREȘ - Vizibilitatea este REDUSĂ de ceață între km 165 și km 175, sub 50 metri. NINGE la Vișeu, Borșa și în vârful Pasului Prislop
Next Ediția jubiliară a Târgului de Turism al României 2024 s-a deschis oficial

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Traficul de persoane este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită – Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL

Frații Tate, acuzați că au exploatat zeci de femei, au părăsit România cu un avion privat, beneficiind de o conjunctură favorabilă dinspre Statele Unite. E o nouă sfidare la adresa

Actualitate 0 Comments

Campanie de prevenire a ARDERILOR NECONTROLATE de VEGETAȚIE. Incendii de vegetație în săptămâna 3-9 martie 2025

În ultima săptămână, 3-9 martie, a.c., pompierii militari maramureșeni, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, au intervenit pentru stingerea a aproape 40 de incendii de vegetație uscată, lăstăriș,

Politica 0 Comments

Călin Bota: Alături de colegi liberali din zona Codrului, am fost în mijlocul comunității din Ariniș pentru a discuta direct cu cetățenii despre problemele și nevoile lor

Discuțiile directe cu maramureșenii sunt cel mai bun barometru pentru problemele cetățenilor. Primarul comunei Băița de Sub Codru, Bogdan Pop, Vasile Dulf, primarul comunei Asuaju de Sus, consilierii județeni Ioan

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply