sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

A fost aprobat în unanimitate a proiectul legii:”Fugarul plătește”

A fost aprobat în unanimitate a proiectul legii:”Fugarul plătește”

Astăzi am realizat un pas semnificativ în Parlament, prin aprobarea în unanimitate a proiectului “Fugarul plătește”, atât în Comisia Juridică, cât și în plenul Senatului. Acest proiect, inițiat de Ministerul Justiției a fost susținut de Grupul liberal de la început și ne dorim să primească sprijin și în Camera Deputaților.

Această inițiativă marchează o schimbare de paradigmă și de direcție în abordarea Ministerului condus de Alina Gorghiu, reprezentând o evoluție pozitivă față de guvernările anterioare.

Aprobarea proiectului “Fugarul plătește” reprezintă un succes notabil al politicii penale adoptate de Ministerul Justiției, demonstrând un angajament concret față de cetățeni și față de economisirea fondurilor publice, printr-o abordare responsabilă în gestionarea cheltuielilor legate de extrădarea persoanelor căutate, inclusiv a celebrilor fugari.

Trebuie să recunoaștem că resursele financiare alocate pentru aducerea în țară a persoanelor care se sustrag justiției sau execută pedepse sunt considerabile. În 2023, peste 2 milioane de euro au fost cheltuiți din bugetul statului, din banii contribuabililor români, pentru a aduce aceste persoane să-și ispășească pedepsele în România.

Este esențial ca infractorii să răspundă financiar pentru efortul statului și să respecte mecanismul coercitiv din România.

Încurajez susținerea continuă a acestui proiect vital pentru justiția și siguranța publică. Acesta reprezintă un pas important spre un sistem judiciar mai eficient și echitabil.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș

Previous Primăria Fărcașa are sediu nou, un proiect realizat de echipa primarului Ioan Stegeran (GALERIE FOTO)
Next Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: Am participat la o întâlnire cu reprezentanții minorității ucrainene din diaspora

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

EVENIMENT LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PETRE DULFU”- „EMINESCU ÎN CONȘTIINȚA CONTEMPORANILOR”

Luni, 15 ianuarie 2024, Consiliul Județean Maramureș, prin Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, vă invită să participați la evenimentul „Eminescu în conștiința contemporanilor”, sărbătorind astfel Ziua Culturii Naționale și

Actualitate 0 Comments

Micuții ARTIȘTI au ÎNFLORIT Europa prin lucrări de PICTURĂ

Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”Baia Mare a gazduit marți, 9 Mai 2017, vernisajul Expozitiei Finale “Înflorim Europa”, eveniment organizat de catre Asociatia Euro Mara Events ( președinte d-na Doris Uglar, vice-președinte

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply