sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Adrian TODORAN – Scrisoare deschisă către băimăreni

Adrian TODORAN – Scrisoare deschisă către băimăreni

Dragilor,

Vă scriu aceste rânduri pentru a vă spune că m-am decis să candidez la funcţia de primar al municipiului Baia Mare, având un singur gând: să fac din Baia Mare un oraş TÂNĂR. O urbe de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri, un oraş elegant, dezvoltat economic, un pol de putere ce va putea rivaliza cu Oradea, Cluj, Timişoara, Sibiu sau alte municipii ce definesc Ardealul. De prea multă vreme şi parcă fără să mai contenească, asistăm la un exod devastator al tinerilor noştri. E ca o rană veche ce refuză a se vindeca. Îi regăsim la facultăţile din alte oraşe din ţară şi străinătate, unde mai apoi rămân să muncească şi ulterior îşi întemeiază familii. Baia Mare este pentru aceştia doar oraşul natal. Şi atât. Iar urbea suferă din această pricină. E o durere resimţită la nivelul întregii comunităţi băimărene.

După cum într-o familie, copiii sunt viitorul, iar pentru a-l asigura avem toată grija pentru aceştia, la fel trebuie să procedăm şi în societatea noastră, a băimărenilor. Să punem accentul pe cei TINERI, să ne îndreptăm toată atenţia în jurul lor, să îi creştem ca o mare familie. Indiferent de pregătire şi de domeniul de activitate al fiecăruia, aceşti tineri trebuie să simtă faptul că sunt inima oraşului, că fără de ei nu se poate, iar comunitatea le acordă tot sprijinul. Autoritatea locală este cea care trebuie să le redea tinerilor încrederea în potenţialul pe care îl au şi să le ofere motivaţia de a rămâne în Baia Mare, pentru a face din municipiul nostru unul puternic.

În prezent, în oraş avem 150 mii locuitori, dintre care 120 de mii au trecut de vârsta majoratului. Este evident că vorbim de un oraş captiv trecutului, ce trăieşte din gloria mineritului de altă dată. Vremurile au apus. Gata. Ne trebuie altceva. Avem nevoie să ne regăsim identitatea. Să arătăm tuturor de ce Baia Mare merită respectul oricui vine aici. Iar pentru asta avem soluţia cea mai bună. Bogăţia comunităţii noastre: TINERII.

A aştepta ca plecarea lor din oraş să înceteze de la sine este o simplă iluzie. Rana nu se va vindeca singură. E nevoie de o strategie pe termen lung, care să aibă în vedere coagularea tuturor factorilor decidenţi la nivel local. De implicarea mediului economic privat, dar şi al celui politic. Noua administraţie locală, cea pe care băimărenii o vor alege în 27 septembrie, are datoria să redefinească priorităţile oraşului. Să regândească proiectele ce vor susţine viitorul Băii Mari, avându-i în vedere în primul rând pe cei TINERI. Acesta e secretul, valorificarea lor, a creativităţii pe care o au şi a responsabilizării lor faţă de comunitatea în care s-au născut şi au crescut.

Un oraş TÂNĂR presupune proiecte. Renunţarea la tot ce nu e eficient şi promovarea unui nou mod de a privi înspre ceea ce ne dorim. La fel ca şi copiii şi nepoţii noştri, şi noi, adulţii, avem vise, aşteptări, speranţe, aspiraţii. Şansa de a le atinge şi a le vedea în realitate stă în puterea noastră de a pune în mâinile tinerilor chezăşia oraşului. Vorbim mereu de valori. De ceea ce alţii au şi noi nu avem. De faptul că alţii fac progrese, în timp ce noi stăm pe loc. Dar haideţi să vedem că adevărata noastră bogăţie este aici, în mijlocul nostru. TINERII sunt totul pentru băimăreni. Iar noi le vom oferi VIITORUL. Dacă ne dorim asta cu adevărat şi dacă vom avea CURAJ. Curaj în a schimba modul în care e condus municipiul şi a-i alege în fruntea Băii Mari pe acei oameni dornici să pună chezăşia oraşului în mâinile GENERAŢIEI TINERE. 

Cu respect, Adrian TODORAN

Previous ȘOC! Coltău. Au ieșit la PESCUIT și la SCĂLDAT în BĂLTOACELE de pe STRADĂ! Primarul Cendeș Lajos le REFUZĂ o investiție de 2,7 miliarde de lei din propriile buzunare după ce, tot pe banii lor, și-au introdus și GAZUL
Next Conducerea centrală a PMP vine în Maramureș pentru lansarea candidaților din filiala județeană

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Specialiștii ne avertizează: Servețelele umede – cele mai dăunătoare sistemului de canalizare!

A beneficia de canalizare este un lucru normal, dar și VITAL! De aceea, utilizarea incorectă a acesteia, atrage după sine o serie de  probleme pentru societate, dar și pentru utilizatori:

Actualitate 0 Comments

Ziua MARINEI Române: George Moldovan, vicepreședinte CJ Maramureș: “Spectacolul naval oferit întregii țări este grandios și binevenit”

Azi este Ziua Marinei Române și mă bucur că este sărbătorită simultan la Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și nu numai. Spectacolul naval oferit întregii țări dar și lumii care este

Actualitate 0 Comments

Nevoia de a legifera conștient și responsabil. Cristian Niculescu-Țâgârlaș : Dacă nu știi impactul pe care il are un proiect de lege după ce intră în vigoare înseamnă că votezi în necunoștință de cauză!

Într-o intervenție realizată în ședința Senatului din 13 decembrie 2021, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a adus în atenția colegilor necesitatea completării articolului 30 din Legea 500/2002 privind finantele publice și abrogarea

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply