Adria Todoran Deputat din Maramures

ANCHETĂ video Baia Borșa. FĂRĂDELEGILE pădurarului – problemă Iosif Danci. Un BĂTRÂN nu poate tăia din propria PĂDURE dar HOȚII pot, sub protecția acestuia. Cazul Petru Barany (Partea I)

ANCHETĂ video Baia Borșa. FĂRĂDELEGILE pădurarului – problemă Iosif Danci. Un BĂTRÂN nu poate tăia din propria PĂDURE dar HOȚII pot, sub protecția acestuia. Cazul Petru Barany (Partea I)

Detectivul de Presă ȘOC! a fost sesizat cu privire la o serie de acțiuni suspecte în ceea ce privește tăierile ilegale de pădure din Baia Borșa, zona cunoscută de localnici sub numele de Preluca Șubri.

O adevărată mafie este în jurul furturilor de lemne, de pe proprietăți private ori de pe proprietatea statului.

Polițiști, silvicultori, ori hoți la drumul mare și-au dat mâna și nimeni nu mișcă decât dacă vor ei. S-au făcut stăpâni, din păcate, peste pădurea Ocolului Silvic dar și peste a celor care o au în acte, în regim de proprietate privată. Cum este posibil? Simplu. Întreg lanțul, de la tăietor la legiuitor, este format din ei, din bandiții care au legile lor, departe de legile tuturor.

Petru Barany este unul din proprietarii a 4.190 mp de pășune împădurită în Preluca Șubri. Are acte, pădurea fiind întăbulată pe numele său din 1993. Anul acesta a făcut cerere către Ocolul Alpina, să-i marcheze, în vederea tăierii, 15 fire uscate de lemn.

La fața locului, specialiștii au spus că lemnele nu pot fi marcate pentru că sunt în amenajamentul silvic, adică nu sunt ale sale. Ciudat, pentru că pe aceeași suprafață pe care s-au aflat lemnele, o să vedeți de ce spun aflat, plătește impozit iar dacă nu o îngrijește, APIA îi taie din fondurile alocate pentru aceste activități. Cum i-ar da APIA bani dacă nu ar fi terenul său?

Dar aceasta nu este singura întrebare la care mafioții trebuie să răspundă, mai devreme sau mai târziu.

Culmea, pe aceeași suprafață, lemnele au fost marcate de către pădurarul Iosif Danci și duse au fost, adică furate. Într-un episod viitor o să puteți asculta și declarația principalului martor care lămurește lucrurile dar pe care autoritățile nu-l iau în seamă pentru că aici, în Preluca Șubri, legea e de partea hoților ordinari.

Și cum puteau umbla mai bine hoții? Noaptea. Într-una din nopțile cu lună plină, lemnele lui Petru Barany, pe care el nu le-a putut tăia, au fost tăiate și trase la vale cu un cal. Un martor ne-a declarat că mâna dreaptă a pădurarului-problemă Iosif Danci, pe numele său Adrian Danci este făptuitorul.

Tot din spusele sale, Adrian Danci, care i-a făcut diverse servicii pădurarului Iosif Danci, ar fi primit voie să taie lemnele dui Barany ca răsplată pentru acele servicii.

Petru Barany a făcut plângere la Poliție, la Direcția Silvică Baia Mare dar și la ITRSV Cluj. Unele lucruri au fost mușamalizate și urmează să le scoatem la iveală iar altele sunt în cercetare.

Datalii în materialul VIDEO.

Detectivul de Presă ȘOC! (Va urma)

Previous Video EXCLUSIV. ȚINUTA populară a VEDETEI TV Cristina Șincai, făcută la PETROVA – MARAMUREȘ și care va fi purtată de 1 DECEMBRIE la Taverna Pecicană de la Arad
Next ZIUA NAȚIONALĂ. Mihai – Felician Cerneștean, secretar general PNL Maramureș: “Eroii zilelor noastre sunteți voi, cei care vă duceți la serviciu și copiii la școală”

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

TEAMA DE PUȘCĂRIE, miza amânării Festivalului Castanelor – Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)

Contestată de multă lume, Sărbătoarea Castanelor, care de-a lungul istoriei sale a purtat mai multe nume, este totuși cea mai cunoscută și apreciată manifestare publică de către băimăreni și nu

Anchete 0 Comments

Ce infracțiuni riscă revoluționarii de burete din PNL în frunte cu Cristian Niculescu Țâgârlaș > DISTRUGERE > TULBURAREA LINIȘTII ȘI ORDINII PUBLICE > ULTRAJ

> Pe numele celor care au vandalizat sediul PNL, distrugând numele lui Mircea Dolha există redactată o plângere penală Detectivul de Presă ȘOC! a descoperit trei infracțiuni de care sunt

Anchete 0 Comments

Moderna SALĂ DE SPORT din Recea E DIN RIGIPS-CARTON ȘI SE RUPE!

> Investiția de 34 miliarde lei vechi e un dezastru, dar edilul Pavel Octavian a fost premiat de curând pentru acestă catastrofă > Pereții interiori sunt din rigips-carton și se

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply