sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

AUDIO. TAXĂ de ȘCOLARIZARE dar cursuri SUSPENDATE la privat cu cadre didactice care vor fi PLĂTITE și de la BUGET și de părinți! La “Alexandru Rusu” e SCANDAL între părinți și conducere

AUDIO. TAXĂ de ȘCOLARIZARE dar cursuri SUSPENDATE la privat cu cadre didactice care vor fi PLĂTITE și de la BUGET și de părinți! La “Alexandru Rusu” e SCANDAL între părinți și conducere

Societatea românească este dată peste cap de pandemia de coronavirus declarată la nivel mondial. Prin ordonanțe militare, cursurile școlare în învățământul de stat și privat au fost suspendate.

Regulile la privat sunt diferite de cele de la stat însă pentru cursurile suspendate, în ambele sisteme educaționale, cadrele didactice vor primi de la buget contravaloarea a 75% din salarii, având contractele de muncă suspendate.

Deci lucrurile sunt clare până aici. Din păcate nu au fost suspendate plățile sub denumirea taxelor de școlarizare chiar dacă nu se face… școală. Tocmai școală adică nu primești ce plătești! Și dacă tot nu se face și părinții plătesc se pune întrebarea cât de legal este ca cei de la privat să primească salarii compensatorii de la stat dacă le sunt plătite și de părinți?

Detectivul de Presă ȘOC! a demarat o investigație ca urmare a unor plângeri din partea unui grup de părinți de la grădinița din cadrul Școlii primare, private, “Alexandru Rusu” din Baia Mare.

Este vorba de 9 părinți care sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să plătească în continuare taxă de școlarizare pe perioada cursurilor suspendate. Există și cazuri în care părinții au chiar doi copii pentru care trebuie să dea bani și să nu primească nimic în schimb. Nimic! Dacă ne gândim că școala aparține de Episcopia Greco-Catolică se pune și problema moralității nu doar a legalității.

Dar iată, concret de la ce a pornit totul. De la următoarea înștiințare a părinților din partea directorului unității, prof. Nicoleta Petran (foto sus):

“Bună ziua!

Stimati părinți, ținând cont de situația excepțională în care ne aflăm cu toții, școală și familii, suntem solidari cu nevoile tuturor  în măsura posibilităților noastre.

În urma analizării  situației  privind taxa de școlarizare, Consiliul de Administrație  al școlii  a decis stabilirea, pentru luna Aprilie, a unei taxe de școlarizare  redusă cu 35 % din cuantumul aferent ratei lunii aprilie.

De asemenea rămânem deschiși față de una dintre situațiile particulare :

1. Situația în care se pot afla unele familii și pentru care criza actuală are un efect financiar considerabil.

În aceste cazuri,  vă rugăm să ne contactați pe adresa secretariat@scoalaalexandrurusu.ro. Vom găsi  împreună o soluție.

2. Situația în care familia dorește  și poate să susțină  școala  în  această  perioadă  dificilă prin plata integrală  a taxei lunare, asa cum este ea stabilită  în  contractul educațional. 

Fiind o situație  în continuă  schimbare, care se poate  să aibă  efecte pe mai multe luni, vom analiza constant situația  și  ne vom actualiza deciziile pentru următoarea  perioadă.

Vă dorim multă sănătate și putere!

O îmbrățișare copiilor! Sperăm să ne vedem curând!

Director, prof. Nicoleta Petran”

Tupeu maxim. Adică părinții rămași fără bani să susțină școala! Bravo. Bună idee la privat. Așa să tot deschizi școli pe banii altora în timp ce tu nu poți să o faci.

Taxa de școlarizare pentru un copil de grădiniță este de 600 de lei lunar, pentru program scurt, până la ora 13:00 și de 780 de lei pentru program prelungit cu o reducere de 50% pentru al doilea copil. Cu alte cuvinte, părinții care au doi copii și care poate și-au pierdut locul de muncă sau au salariul diminuat trebuie să le dea baronilor de la școală 1.200 de lei moca, pentru niciun minut de cursuri. Asta da afacere. Problema gravă se pune cu încasarea de la stat a 75% din salariul care era plătit în mare parte tot de părinți. Adunând o să ne dăm seama că e deja o mare mizerie.

Contactată telefonic de Detectivul de Presă ȘOC!, directoarea unității, prof. Nicoleta Petran a fost confuză în declarații. Ba a spus că e normală și legală taxa, ba că nu e obligatorie, ba că pe cei care nu pot să plătească îi iartă și nu se pune problema recuperării banilor. Toate DETALIILE în materialul AUDIO.

Mai mult, crezând că ne poate păcăli ușor, ne-a pus la dispoziție, după insistențe lungi, un mesaj către părinți în care avem o altă poveste: reducerea taxei de la program prelungit (780 de lei) la taxa pentru program scurt și aplicarea reducerii de 35% la 600 de lei, respectiv a suspendarea plății taxei de școlarizare pentru luna aprilie. (foto jos)

Există multe lucruri încă neclare pentru că există mai multe tabere în acest război absurd și mai multe unități de măsură, pentru grupuri și individuale.

Mulți părinți nu au primit mesajul de mai sus, și, mai grav, au pus Detectivului la dispoziție concluziile unei ședințe online care arată adevărata față a unor oameni care nu înțeleg situația în care se află întrega omenire nu doar școala lor: din aprilie se reduce taxa dar se recuprează în iulie! Adică pe 3 luni? Situația a fost înainte de a se anunța reducerea de 35%.

“Ce s-a discutat in sedinta:

                – daca va simtiti confortabil in legatura cu temele propuse in ceea ce priveste materiale primite

                – din punct de vedere financiar:

                                                – taxa de scolariza e stipulata in contract pe 1 an de zile

                                                – mai multe variante:

                                                                a. Taxa pe luna Martie sa fie platita integral. Aici nu se aplica nici o modificare

                                                                b. Incepand de luna Aprilie sa reduce taxa la valoare de program scurt

                                                                c. Se ia in condireare stopare sau diminuarea, si recuperare in luna Iulie

                                                                d. Se va realizeaza un chestionar in ceea ce priveste taxa

                                                                e. Sa se prezinte unele solutii privind esalonarea/reducerea taxi pentru parintii care sunt in dificultate”

Directorul școlii, pof. Nicoleta Petran ne-a mai declarat că în mai multe cazuri, oamenii au fost iertați de taxă, dar nu știm pe ce criterii dar și că “nu putem obliga pe nimeni să plătească”. Mai mult a recunoscut că punctul slab al școlii este lipsa comunicării cu părinții ceea ce pentru un cadru didactic este extrem de grav și se vede acest lucru. Un amalgam de contradicții, mesaje care nu duc nicăieri și conflicte pe mai multe paliere.

Un lucru este cert: nu se face școală! Știm ce înseamană învățământ privat. Este normal să se plătească taxă întreagă pentru lunile cu sărbători, luni scurte, de Paste, de Crăciun dar nu pentru cursuri suspendate în cazuri de stare de urgență, lucru care ar trebui prevăzut în contractual de școlarizare semnat de părinți. Aveți așa ceva stipulat? NU!

Fraților, dacă vă țin buzunarele, cumpărați școala și țineți-o cu bani că nu vă oprește nimeni. Dar și școala privată face parte din acest stat de drept unde oamenii trebuie protejați de abuzurile care vin chiar din partea unor părinți, care cred că trebuie protejată școala, profesorii și nu copiii.

Detectivul de Presă ȘOC! așteaptă un răspuns oficial vizavi de această problemă de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Previous CORONAVIRUS. Ați vrut RELAXARE? 713 români au COVID-19. 421 sunt în ITALIA. Află câți au MURIT și vezi SITUAȚIA pe țări. În ultimele 24 de ore: 445 de apeluri la 112 și 1.923 la linia TELVERDE
Next Bărbat din Maramureș, MORT de coronavirus în zi cu GHINION: 13!

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

ÎNMORMÂNTAREA cu SUTE de persoane de la MOISEI a avut și SONORIZARE! S-au dat 30 de amenzi fiind evenimentul din Maramureș cel mai SANCȚIONAT de când e pandemie de coronavirus

Detectivul de Presă ȘOC! este singura publicație care a mediatizat pe larg înmormântarea cu alai de la Moisei, în timpul pandemiei cu coronavirus, unde au participat sute de persoane, cele

Dezvaluiri 0 Comments

Caz MUȘAMALIZAT în Maramureș. A MURIT la nici două ore după VACCIN. E ÎNGROZITOR cum a fost găsit. S-a dus să se VACCINEZE cu gândul…

Detectivul de Presă ȘOC! a descoperit o serie de cazuri grave ale unor persoane vaccinate, cel puțin unul dintre ele fiind finalizat cu decesul persoanei care și-a administrat serul anti-Covid.

Dezvaluiri 0 Comments

A PIERDUT din nou în INSTANȚĂ. Primarul Liviu Tămaș, OBLIGAT de Tribunal să valideze un CONSILIER local la Budești

Primarul Liviu Tămaș din comuna Budești, Maramureș a pierdut al doilea proces la un interval foarte scurt de timp, ceea ce demonstrează afirmațiile făcute de către Detectivul de Presă ȘOC!,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply