sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

BUDEȘTI contra BUDEȘTI. MAFIA care distruge o comunitate (I)

BUDEȘTI contra BUDEȘTI. MAFIA care distruge o comunitate (I)

> În al cincilea mandat, primarul Liviu Tămaș a ajuns la cel mai mare grad de contestare, conflictul cu unii consilieri, ajungând în instanță

Prezența unor jurnaliști la Budești a aprins și mai mult spiritele. Comunitatea este în fierbere, matrapazlâcurile primarului Liviu Tămaș ar părea doar caraghioase dacă nu ar fi și foarte grave. Pe lângă acuzațiile de cheltuire dezastruoasă a banilor publici pe investiții cu dedicații, se pune și problema atragerii de fonduri europene pentru clădiri din lemn cu vechime de peste 100 de ani în loc să se țintească investiții pentru construirea de clădiri noi și moderne. Lucrurile culminează cu “mutarea” ședințelor de Consiliul local nu în vreo tabără de vară ci la Tribunal.
Adi RUSU

Baza conflictului, fuga de răspundere în fața consilierilor

Mai mulți consilieri locali din Budești au intrat într-un conflict deschis cu primarul Liviu Tămaș pe mai multe teme. În două rânduri, consilierii Vasile Berinde, Ioan Bud, Vasile Dumă, Gheorghe Negrea, Simion Pop și Vasile Tăut i-au cerut edilului socoteală în scris. În data de 13.07.2016, consilierii mai sus menționați au solicitat contractele terenurilor concesionate pentru perioada anilor 2000-2016, contractele de vânzare-cumpărare pentru terenurile achiziționate între aceiași ani, proiectul “Acasă la meșterii populari din comuna Budești”, proiect finanțat prin FEADR, proiectul tehnic Centrul Civic în stil tradițional, recepții contracte, documente privind pădurile retrocedate (restituite) pentru perioada 2000-2006, contracte de prestări servicii silvice și exploatări de masă lemnoasă, contracte de prestări servicii silvice a vegetației forestiere și lucrări de împădurire (plantații) pe proprietatea publică a comunei Budești.
Consilierii parcă au vorbit cu pereții. Au fost sfidați la orice intenție de discuții chiar și în plenul ședințelor de Consiliu Local. Liviu Tămaș ne-a declarat și faptul că refuză să le îndeplinească o dorință a consilierilor, aceea de a avea viceprimar. “Eu pot face majoritate dar nu vreau. Mă descurc singur ca primar”. Aroganța sa împinsă până la granița iresponsabilității aduce atingere nevoilor oamenilor, cărora legea le permite să aibă un viceprimar. Așa se face că în data de 10.08.2016, cei 6 consilieri revin cu o altă serie de solicitări dintre care amintim: proiectul de alimentare cu apă al comunei Budești, recepția lucrărilor la proiectul de alimentare cu apă potabilă, sumele încasate pentru folosirea Căminului Cultural, pentru diferite ocazii (nunți, botezuri, revelioane), persoanele care au beneficiat de ajutor social, cele care au beneficiat de ajutoare de urgență sau scutite de impozit, cheltuieli cu mobilier și cheltuieli pentru dotări la Căminul Cultural pentru perioada 2000-2016.

Le-a cerut consilieri-reclamanți… bani de avocat!
Primarul a refuzat toate aceste răspunsuri. Când nu ai nimic de ascuns, te comporți în acest mod? Are primarul de protejat un grup de interese? Din multe mărturii și dovezi scrise, da. Liviu Tămaș e tipul politicianului încrezut, care dacă se parfumează crede că spațiile administrate de el și executiv pot zace într-o mizerie de nedescris. După alte demersuri, consilierii s-au adresat instanței de judecată. Și ca să le arate că are maxim de tupeu, edilul din Budești le-a cerut consilierilor locali adică reclamanților din dosar, aprobarea unei sume de bani pentru avocat. Deci consilierii ar fi trebuit să fie de acord să plătească pe cineva pentru a fi împotriva lor. Numai că primarul care se laudă că poate face majoritate pentru a pune viceprimar, nu a reușit nici măcar să încline balanța în favoarea sa atunci când a fost vorba de angajarea unui apărător. Scorul a fost egal 6-6 și o abținere. Practic, edilul ar fi angajat un avocat împotriva comunității pe care o reprezintă. Termenul de judecată este la finele lunii septembrie a.c.. Pe Tămaș nu-l interesează prea mult. Se bazează că PSD îl va scoate la liman. Numai că s-a pornit o furtună cam mare asupra sa și până la mal s-ar putea îneca. Gașca sa a acționat continuu împotriva intereselor budeștenilor. S-a înconjurat de apropiați, de fini, cu care a împărțit pâinea cea de toate zilele, firimiturile rămânându-le localnicilor. Sume uriașe de bani de la bugetul local sau județean, dar și bani europeni au trecut mai întâi prin sita buzunarelor mafiei edilului. (Va urma)
Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Muncitori STÂND. Butcure îi vede LUCRÂND
Next Video. ȘEDINȚĂ cu SCANDAL la Budești. MAFIA care DISTRUGE o comunitate (II)

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

Roabe, cositoare și găleți în BIROUL-GRAJD al vicelui inexistent. MAFIA din BUDEȘTI (III)

O incursiune jurnalistică în spațiile primăriei sau aparținătoare acesteia, ne trimit într-o lume a mizeriei de nedescris, rezultată de pe urma unei lipse de iresponsabilitate greu de imaginat în zilele

Anchete 0 Comments

ANCHETĂ video Baia Borșa. FĂRĂDELEGILE pădurarului – problemă Iosif Danci. Un BĂTRÂN nu poate tăia din propria PĂDURE dar HOȚII pot, sub protecția acestuia. Cazul Petru Barany (Partea I)

Detectivul de Presă ȘOC! a fost sesizat cu privire la o serie de acțiuni suspecte în ceea ce privește tăierile ilegale de pădure din Baia Borșa, zona cunoscută de localnici

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply