sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ca reprezentant al clasei de mijloc și al mediului privat, PNL sprijină antreprenorii care încep o afacere de la zero

Ca reprezentant al clasei de mijloc și al mediului privat, PNL sprijină antreprenorii care încep o afacere de la zero

”Definirea unei microîntreprinderi prin pragul de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale este esențială pentru a permite unei companii să crească. Dacă aprobarea celei de-a treia cereri de plată din PNRR depinde de modificarea acestui prag, înseamnă că se impun noi discuții tehnice cu Comisia Europeană.

Sufocarea afacerilor mici printr-un regim de taxare care le limitează capacitatea de dezvoltare încalcă dreptul liberei inițiative în economie. Tocmai de aceea, parlamentarii liberali au introdus în legeabugetului de stat pe 2024 un amendament care blochează creșterea taxelor în acest an. Vom susține microîntreprinderile și pe viitor, pentru că respingem penalizarea fiscală a unei companii pe criteriul cifrei de afaceri. Cele 10 motive pentru care susținem microîntreprinderile sunt:
1. Impozitarea scăzută a microîntreprinderilor a stimulat apetitul pentru afaceri al românilor. Acest regim fiscal a crescut numărul total de firme. Cifra de afaceri a celor aproape 500.000 de microîntreprinderi a fost la finalul anului fiscal 2022 de peste 270 de miliarde lei.
2. Mulți români din #diaspora s-au întors acasă pentru că România a devenit foarte competitivă fiscal.
3. Fiscalitatea relaxată a permis ca micii antreprenori să se dezvolte în vremurile grele.
4. Impozitarea de 1% a crescut capitalul românesc, care a intrat în zone de piață unde nu exista o ofertă competitivă. Acum, mulți români simt că munca lor este plătită pe merit.
5. Microîntreprinderile au acces mai greu la finanțare, dar regimul fiscal permisiv le lasă banii prin care pot crește organic, fără împrumuturi.
6. Evaziunea a scăzut masiv în rândul microîntreprinderilor. Plata unui impozit mic este de preferat unor probleme judiciare mari.
7. Comunitățile mici se dezvoltă după apariția microîntreprinderilor. Antreprenoriatul din mediul rural și orașele mici a demonstrat că aici se poate face profit și crea locuri de muncă.
8. Microîntreprinderile au generat 1,2 milioane de locuri de muncă, pentru că au reușit să pătrundă în localități de care marile companii nu erau interesate. Ele aduc flexibilitate pe piața muncii, redefinind relațiile dintre angajat și angajator într-un cadru fiscal mai avantajos.
9. Birocrația contabilă a scăzut simțitor, ca urmare a regimului fiscal permisiv, care a simplificat relația microîntreprinderilor cu ANAF.
10. Reziliența economică a României a crescut, prin flexibilitatea și adaptabilitatea specifice microîntreprinderilor în fața provocărilor pieței”, Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.

Partidul Național Liberal

Previous INTERPELARE: De ce este nevoie ca deținătorii de păduri să depună la dosarul pentru subvenția anuală o Autorizație de Mediu?
Next Candidatura Președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO este, în primul rând, o veste extraordinară și un mare câștig pentru România

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gabriel Ștețco, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș: Am început o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului nostru, pe care le continuăm împreună și punem bunăstarea maramureșenilor pe primul loc

Județul Maramureș a stat prea mult într-un con de umbră, la mijlocul sau chiar coada clasamentelor economice. Echipa liberală a demonstrat că știe cum să aducă bani europeni în Maramureș

Politica 0 Comments

Cristian Niculescu-Țâgârlaș : ”Ne propunem să acordăm tichete de vacanță și angajaților din sistemul privat, nu doar bugetarilor. Angajații din mediul privat merită același tratament precum cei din sectorul public !”

Senatul României a pus în dezbaterea Comisiei pentru antreprenoriat şi turism propunerea legislativă referitoare la acordarea voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat, într-un cuantum de 1.450 lei/anual, începând

Politica 0 Comments

ALEGERI. Alex Isac este noul PREȘEDINTE al Clubului Studenților Liberali Maramureș

Alex Isac este noul președinte al Clubului Studenților Liberali Maramureș, fiind ales în această funcție cu majoritatea voturilor exprimate de colegii săi la alegerile din 27 iunie. Alex Isac va

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply