sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Călin Bota, deputat PNL: CRESC SANCȚIUNILE PENTRU CEI CARE VANDALIZEAZĂ CLĂDIRILE PUBLICE

Călin Bota, deputat PNL: CRESC SANCȚIUNILE PENTRU CEI CARE VANDALIZEAZĂ CLĂDIRILE PUBLICE

Susțin protejarea clădirilor publice și de aceea am inițiat și votat proiectul de lege prin care cei care vandalizează clădirile publice vor fi sancționați cu amenzi majorate, care pot ajunge până la 6000 de lei.

Până la modificarea legii, cuantumul minim era de 100 lei, iar cel maxim de 500 lei, sume care nu îi descurajau pe cei dispuși să distrugă munca și bunurile unor oameni sau ale unor instituții publice.

Conform noilor prevederi adoptate în Camera Deputaților, care urmează să meargă la promulgare, imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereţii clădirilor şi gardurilor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei şi obligarea înlăturării de către contravenient a celor imprimate, cu redarea stării iniţiale a bunului sau refacerea acestuia, după caz, sancţiune ce se execută în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data la care devine executorie.

Și în Baia Mare există clădiri care sunt vandalizate, iar odată cu adoptarea legii îmi doresc să descurajăm aceste practici care afectează frumusețea orașului nostru.

Arta stradală, realizată cu acordul proprietarilor sau al administrațiilor locale, nu intră sub incidența acestor sancțiuni, care îi vizează exclusiv pe cei care vandalizează clădirile.

Protejăm clădirile de patrimoniu, proprietățile cetățenilor, instituțiilor și ne aliniem la practica europeană.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Gabriel Zetea: PSD susține în continuare supraimpozitarea pensiilor speciale și a salariilor bugetare mari!
Next Senatorul ȚÂGÂRLAȘ a mers la premier cu o DELEGAȚIE din Maramureș. Află ce au discutat

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Guvernul susține toate proiectele din Planul lui Bogdan pentru Maramureș

Maramureșenii au de ales în aceste alegeri între performanța Partidul Național Liberal și incompetența PSD, partid camuflat sub masca Coaliției pentru Maramureș. Acesta a fost mesajul transmis de candidatul PNL

Politica 0 Comments

Deputatul Florin Alexe: Sprijinim comunitățile locale! Creștem plafonul de achiziții. Recunoaștem vechimea în muncă a viceprimarilor!

În calitate de cameră decizională, Camera Deputaților a votat o serie de proiecte de legi importante pentru dezvoltarea comunităților locale. ↗️ Clarificăm modalităţile de constituire şi de limitare a zonelor

Politica 0 Comments

Lucian Morar: Theodor Paleologu va fi un președinte pragmatic și extrem de rațional

Alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie trebuie tratate cu mare responsabilitate. Ele vor desemna conducatorul nației pentru următorii cinci ani. Iar de modul în care acesta va gestiona politica

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply