sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Călin Bota, deputat PNL: Mă bucur că la lansarea cărții “Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” au participat mulți copii

Călin Bota, deputat PNL: Mă bucur că la lansarea cărții “Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” au participat mulți copii

M-am bucurat să fiu alături de comunitatea din Făurești la lansarea cărții “Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” , scrisă de istoricii Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.

Cartea trece în revistă toți locuitorii de cele zece sate ale comunei Copalnic Mănăștur, care au participat la Primul Război Mondial și care au luptat cu onoare, mulți dându-și viața pe câmpul de luptă. Lista cuprinde peste 1400 de soldați și ofițeri, ale căror fapte de vitejie au fost răsplătite cu peste 200 de medalii. Dincolo de emoția stârnită de o lucrare istorică în care se regăsesc imagini cu oameni ai locului, informații despre luptele la care au luat parte și medaliile pe care le-au primit, am constatat, cu bucurie, că la eveniment au participat mulți tineri, urmași ai celor care s-au jertfit în Primul Război Mondial.

Lecția prețuirii trecutului e importantă pentru copiii noștri și de aceea salut inițiativa primarului din Copalnic Mănăștur, Ștefan Mihalca, de a susține și promova o lucrare istorică serioasă, care vorbește despre oamenii locului și despre sacrificiile făcute de comunitatea locală în Primul Război Mondial. Asemenea inițiative trebuie susținute în cât mai multe comunități locale, deoarece tinerii trebuie să cunoască trecutul, pentru a construi cu temeinicie viitorul.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Zilelor orașului Seini - „Cetatea Zynir”. Gabriel Zetea: După doi ani de pandemie am fost din nou împreună
Next Azi, de la Guvern. UN MILIARD de EURO, în regim de URGENȚĂ, pentru eficienţă energetică şi producţie de energie verde

About author

You might also like

Social 0 Comments

Licitația pentru reabilitarea drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei va fi publicată pe SICAP

Două contracte de finanțare extrem de importante au fost semnate în luna mai, la Palatul Administrativ din Baia Mare, pentru reabilitarea drumurilor județene de pe Valea Izei și Valea Ruscovei.

Social 0 Comments

Nicolae Traian David, primar Ieud: “Oprește-te și ascultă șoapta lui ISUS: <>”

Sărbători senine și pace în suflet! Priveste prin credință spre Golgota, spre cununa de spini, pune mâna în rănile cuielor, oprește-te și ascultă șoapta lui ISUS: „Pentru tine am făcut-o.”

Social 0 Comments

Lucia Chermezan și Liliana Moga au organizat evenimentul: ”Ziua cămeșii populare în zî de Sânziene”

Primarul comunei Cupșeni, Lucia Chermezan și consilierul județean PSD Maramureș Liliana Moga au organizat vineri, 24 iunie 2022, în localitatea Ungureni, manifestarea intitulată ”Ziua cămeșii populare în zî de Sânziene”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply