sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

CENTRU pentru copii cu DIZABILITĂȚI cu 7 CABINETE medicale, cu terapii tradiționale dar și cu TERAPII efectuate cu ajutorul ANIMALELOR precum cai, câini ponei, și un parc senzorial

CENTRU pentru copii cu DIZABILITĂȚI cu 7 CABINETE medicale, cu terapii tradiționale dar și cu TERAPII efectuate cu ajutorul ANIMALELOR precum cai, câini ponei, și un parc senzorial

Proiectului „ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk

Centrul de terapii alternative care urmează să fie construit în Recea  – Maramureș este parte integrantă a Proiectului „ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk -1HARD/4.1/37 și a fost prezentat azi într-o conferință de presă transmisă Live pe Facebook de către Detectivul de Presă ȘOC!

Proiectul a fost aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 obiectiv tematic 8- provocări comune în domeniul siguranței și securității, prioritatea 4.1 Sprijin în dezvoltarea serviciilor de sănătate și acces la sănătate.

Cu o valoare totală de 3.349.588,15 euro din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile,  contractul de finanțare intrat în vigoare la data de 24.03.2021, are ca părți semnatare  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Comun Romania – Ucraina ENI CBC 2014-2020 și Consiliul Judetean Maramureș în calitate de  beneficiar-lider.

Din parteneriatul proiectului mai fac parte: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș Maramureș în calitate de Partener 1 și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina în calitate de Partener 2.

Scopul acestei investiții vizează capacitatea de a îmbunătăți serviciile medicale și complementare ale terapiilor alternative  pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk cât și creșterea și reabilitarea infrastructurii locale, dezvoltarea și diversificarea economiei locale care au impact în îmbunătățirea mediului de viață.

Obiectivul  specific al  proiectului, îl reprezintă construirea unui centru de terapii alternative compus din 7 cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapia inovatoare cu animale precum cai, ponei, câini. În această arenă copiii vor interacționa în siguranță cu animalele, iar centrul va avea și o sală de conferințe care va fi utilizată pentru interacțiunea părinților cu personalul specializat în terapie.

Implementarea obiectivului de investiții va atrage dezvoltarea pe termen lung a serviciilor socio-medicale în Maramureș prin oportunitatea asigurării unei game largi de oferte pentru terapii alternative precum si petrecerea timpului liber pentru copii și adulți cu dizabilități din județ cât și al celor limitrofe.

Este un proiect pilot în  România, construirea acestui centru se va situa printre cele mai complexe centre de terapii pentru copii cu dizabilități; va fi un Centru de excelenta si un model pentru tara noastră. Terapiile tradiționale precum psihoterapie și diagnostic, ergoterapie, ludoterapie, kinetoterapie, hidroterapie și masaj, vor alterna cu terapii efectuate cu ajutorul animalelor precum cai, câini ponei, și un parc senzorial.

Proiectul are un impact deosebit social și arhitectural, pornind de la alinierea cu standardele Uniunii Europene, la egalitatea de șanse, a protecției mediului, asigurarea unui mediu care să nu încurajeze migrația populației către alte zone .

În cadrul întâlnii de astăzi , pe lângă lansarea proiectului vom stabili de comun acord cu partenerii aspecte privind construcția  Centrului de terapii alternative din Maramureș,  cerințele programului de finanțare privind  acțiunile de  vizibilitate și comunicare , addendum-ul de proiect, viitorul acord de  parteneriat ce va fi semnat de toți partenerii, plata primita ca avans, alte puncte”, a spus vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan.

Previous PSD solicită amânarea termenului pentru încheierea contractelor concurențiale la energia electrică
Next Ionel Bogdan: Pârtia de schi de la Borșa, în prezent cea mai importantă investiție în turism din România, finalizată în această toamnă

About author

You might also like

Social 0 Comments

Video. POMPIERII au salvat o VIȚICĂ din GROAPA unei fântâni părăsite

În această seară un echipaj de pompieri de la Sighetu Marmației a fost solicitat să salveze un animal căzut în groapa unei foste fântâni. Animalul speriat și nesupravegheat a căzut

Social 0 Comments

Despre reciclare, cu copiii de pe Pirită

Copiii de pe Pirită au dreptul la informare ca orice alți copii. Incluziunea socială se face cel mai ușor prin educație. Azi au învățat despre reciclare, separarea deșeurilor la sursă,

Social 0 Comments

Comunicat DRUSAL pentru locuitorii municipiului Baia Mare

Referitor la suspendarea sau limitarea serviciului de colectare a deșeurilor menajere pe teritoriul municipiului Bia Mare, SC DRUSAL SA face următoarele precizări:

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply