sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

CLOWNII POLITICI

CLOWNII POLITICI


A fost CIRC politic la un CORT de evenimente. Mai mulți CLOWNI au produs doar hohote de râs asistenței. Politică deloc. Strategii deloc. VIITOR ZERO al unui partid istoric. Din toate acestea s-a născut un nou președinte al PNL Maramureș, Ionel Bogdan, ca rezultat al unor jocuri care a sfărâmat organizația județeană.

 

 

Alegerile din Organizația Județeană a PNL Maramureș au fost cele la care s-a așteptat toată lumea. Un fel de PAIE PE FOC la problemele deja existente. În plus, liderii locali sau de la centru au avut discursuri aiuritoare, jignitoare, demne de personaje din subsolul vieții publice. Nici invitatul de la PSD nu s-a lăsat mai prejos și ne-a dovedit încă o dată că poate fi un parlamentar ieftin cu un discurs de șuetă. Raluca Turcan și Dan Hotico AU ȘOCAT asistența prin elementele limbajului de cartier introduse în luările de cuvânt. Scenete copilărești, campanie electorală internă fără legătură cu evenimentul. S-au luat la mișto între ei și și-au oferit produse de igienă corporală cadou. Toate în văzut tuturor. Iată de ce îi numim CLOWNII POLITICII NOASTRE.

Cortul pentru organizarea de nunți anunța parcă ceea ce urma să înceapă. ALEGERI ÎN PNL Maramreș. A ieșit câștigător Ionel Bogdan după ce Comisia de Organizare și Desfășurarea a Alegerilor (CODA) Maramureș a distrus cele mai importante organizații din Sighet și Baia Mare, unde alegerile au fost contestate la Curtea de Arbitraj a PNL la nivel național, contestațiile nefiind încă soluționate. Acest lucru a pus semne de întrebare asupra legalității alegerilor de la județ. La sosirea în cortul de nunți, am întrebat-o pe Raluca Turcan, președinte interimar al PNL despre această situație. Ne-a declarat că ne va răspunde la întrebare și că va spune chiar mai multe. Până la final ne-a ocolit dovedindu-se mincinoasă pentru că nu a răspuns întrebării.

DANSUL a fost deschis de Călin Matei
Deputatul PSD, invitat la conferința de alegri a PNL Maramureș și-a păstrat discursul de grătar din ceafă de porc, presărat cu glumițe idioate. E tot ce a demonstrat și în mandatul trecut. Bășcălie. Politică ioc, proiecte nici în vise! Zero activitate. Ca să iasă în evidență în cuvântările publice îl imită pe colegul său păcălici, primarul cu probleme penale de la Tăuții Măgherăuș, Toni Ardelean, cu un picior în pușcărie. “Pe Mircea Dolha nu-l văd, nu l-ați invitat? După rezultatele pe care le-a obținut… Dacă dumneavoastră luați ce noi dăm afară, foarte bine”. Matei l-a salutat totuși pe Ludovic Orban, Orban fiind de fapt, cu ocazia alegerilor din organizațiilor județene, într-o aprigă campanie electorală prin țară. Matei fără idei nu a observat în schimb că lipsește singurul parlamentar PNL, dr. Viorica Cherecheș, mama primarului trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, Cătălin Cherecheș. De ce? Cu Cherecheș făceau jocurile în Consiliile Local și Județean pentru banii în sport, din care Matei și-a îndesat averea în ultimii ani, mare parte din banii de la rugby ajungând de fapt la restaurantul baronului PSD.
În replică, președintele CODA Maramureș, Călin Bota i-a dat replica deputatului PSD afirmând că speră să poată face și PNL glume la viitoarele alegeri din PSD însă Matei nu mai era în sală.

CRAVATA, DILEMA lui Anghel
A luat cuvântul și fostul președinte și primar PNL vreme de apropae 20 de ani. În ciuda experienței sale politice, administrative și a discursului pe care îl are mereu la el, Anghel s-a înscris în același playlist al muzicii de circ la cort: “M-am tot gândit ce fel de cravată să-mi iau. Galbenă sau verde? Mi-am luat albastră să nu supăr pe nimeni”. Poftim cultură politică. Să mai salveze parcă situația a mai subliniat necesitatea coalizării forțelor de dreapta în jurul PNL. Mai mult a precizat că PNL are obligația să formeze un pol de dreapta.

Mircea Man PRIMEȘTE TELEFOANE CIUDATE

Toți care i-au urmat lui Călin Matei au fost fermi împotriva discursului acestuia după ce Piedone din PSD a părăsit NUNTA PNL înainte de stărostit. “Nu vreau să-l mai văd la viitoarele alegeri pe Călin Matei arătându-ne cu degetul că l-am votat pe unul sau pe altul”, fără să spună cum vor proceda. Deci vorbe goale. Fostul deputat PDL în mai multe mandate s-a referit și la modalitatea în care se fac presiuni înainte de alegeri în organizația județeană, ca urmare a primirii unor “telefoane pe sub preș, telefoane pe sub ușă!”

Orban RECUNOAȘTE: “CANDIDEAZĂ oameni de pe STRADĂ”!

Discursul lui Ludovic Orban a fost campanie electorală personală la funcția de președinte al PNL la nivel național. Pentru a-și lămuri colegii să-l voteze la apropiatele alegeri le-a promis că nu vor mai veni oameni direct de pe stradă să candideze pentru funcții în partid, că nu vor mai fi jocuri și interese rezolvate de conduceri interimare la București. A mai făcut o promisiune de CLOWN politic vechi și anume că în PNL nu va mai exista niciun Agamiță Dandanache în partid! Și ultima promisiune e tare de tot: PNL nu mai trebuie reprezentat la televizor de oameni care “nu trec de sticlă”! Aiaiai! Deci iată fina caracterizare a ceea ce a fost PNL până acum, ceea ce este de fapt, fără ca Orban să fi spus ceva, și care va renaște cu el la vârf.

Daniel Buda a ales PLĂCINTELE din Moisei nu varza de Bruxelles
În discursul său, DANIEL BUDA a spus lumii prezente în sală că a ținut să fie la conferința de alegeri din organizația PNL Maramureș și pentru asta și-a lăsat familia la Bruxelles. Tot ce știe el despre Maramureș sunt PLĂCINTELE BUNE cu care l-a așteptat primarul din Moisei. Suntem convinși că plăcintele făcute în covată la Moisei sunt puhabe și mai bune decât varza de Bruxelles despre care nu știm când a fost culeasă și dacă a fost stropită cu cine știe ce pesticide. Iată de câte sacrificii este capabil un europarlamentar atunci când vine vorba de a-i reprezenta pe români. La final a mai spus că PSD pune impozit pe “găină și pe porc”, într-un fel de răspuns dat lui Călin Matei.

Turcan, ca o BĂTĂUȘĂ de CARTIER
“Am venit cu emoție și teamă că MĂ VEȚI DOVEDI. Am crezut că voi găsi tabere gata să se încaiere (referindu-se la scandalul de la alegerile de la Sighetu Marmației – n.r) dar m-ați surprins plăcut. Am venit pentru că am rezistat telefoanelor primite de dumneavoastră. Oricum am făcut vreo 10 ani de karate”, a fost doar începutul CIRCULUI, discursul președintelui PNL fiind unul absolut de neînțeles la un asemenea nivel. Turcan a vorbit de speranța punerii bazei unui partid puternic în locul bătăliilor și a certurilor. Văzând că nu o invită nimeni kumite (luptă în arte marțiale – n.r) și că nu este nevoită să renunțe la fusta strâmtă și să-și ia kimonoul, președintelui PNL ia mai venit inima la loc și a afirmat că situația nu este așa de dezastruoasă dar nu a lăsat limbajul legat de conflicte: “Dacă dumneavoastră, rudele dumneavoastră și prietenii ați fi sprijinit PNL, PSD era la <<și altele>> dar ne-am luptat între noi”, Culmea ca și Orban, Turcan a recunoscut că în funcții nu au ajuns cei mai buni oameni și că “ne-am făcut de râs unii pe alții în presă”. A folosit excesiv și fără noimă exprimarea “firul ierbii” și a încheiat ca o bătăușă de cartier, făcându-și și ea campanie pentru funcția de președinte: “Voi fi un apărător care nu o SĂ FIE DOVEDIT cu una cu două”.

Dan Hotico – rupt pacă din ȘTIINȚA PROSTIEI de pe National Geographic
După Adrian Todoran și Dan Hotico pare rupt din serialul de pe NationaL Geographic, ȘTIINȚA PROSTIEI. Discursul său a fost tulburător. DE PROST. Doar pentru că nu avea niciun prieten în sală nu a fost chemată ambulanța mai ales că la un moment dat a oftat de câteva ori, s-a oprit pentru că i s-a făcut rău din cauza emoțiilor și a cerut apă. I s-a dat. A băut iar apoi președintele Călin Bota i-a cerut să-și scurteze discursul. Nu a priceput iar sala a aplaudat în semn că îi acceptă încheierea, gest frecvent întâlnit în cazurile când un vorbitor exagerează prin lungimea discursului. Hotico n-a priceput nici de această dată și le-a mulțumit pentru aplauze. Vocea i-a tremurat, a dat din mâini și a debutat cu “Am emoții, no, asta e”, spre amuzamentul sălii. A continuat demonstrându-ne că limba îi este în plus când citește. Apoi, de mai multe ori a spus “Ă… of, of”. A vrut să creeze emoție colectivă printre alegători care să-l voteze președinte al PNL Maramureș. A creat doar tensiune, rumoare și râsete. Unii au avut chiar emoții că ar putea leșina pentru că respira foarte greu. A povestit despre familie să creeze emoția necesară. Însă și-a făcut familia de rușine prin modul în care a prezentat faptele. A prezentat și motivele pentru care s-a decis să candideze. Al doilea a fost ca lipsa CIREȘII DE PE TORT. Legănându-se ca pe huțuț a spus: “M-am înscris al doilea după ce duminică am trecut pe la sediul partidului să văd care sunt persoanele înscrise în competiție. Era un singur candidat. Am decis să devin contracandidat!” Ce emoționant. Ce justificare. Câtă legătură cu termenul LIBERALISM pe care l-a pronunțat corect doar pe silabe! Ce strategie! ce păcat că a pierdut alegerile! ȘTIINȚA PROSTIEI și-a pus amprenta în continuare pe discursul lui Hotico. I-a făcut contracandidatului său un cadou format dintr-un gel de duș și un deodorant, ambele marca “MAN”, nu de la Mircea Man. Câtă finețe a mesajului, câtă pricepere în transmiterea acestuia. De astfel de oameni ingenioși are nevoie PNL pentru a renaște. Da! Ei clădesc, pardon, SPALĂ viitorul! Dar Hotico și-a adus aminte și de forța care-l caracterizează. Cea fizică. Cu care mai corectează lucrurile și oamenii dacă e nevoie, spre bine țării. Dar nu a uitat și pregătirea sa “ARMATĂ”. Fostul patron al unui bar pe nume NATO, inaugurat chiar în ziua aderării țării noastre la Organizația Nord Atlantică a liniștit conducerea partidului și asistența: “Ultimele cursuri postuniversitare absolvite sunt cele ale Institutului de Studiu și Cercetare a Terorismului din Cluj Napoca. Sunt pregătit să iau măsuri și să intervin în situația unor atacuri teroriste din interior, interne, din partid. Bazați-vă pe mine”. Orban a izbucnit în râs și s-a lăsat pe spate, Florin Alexe și-a pus capul în mâini să nu se vadă că nu se mai poate abține din hohote. De altfel, prezidiul a ținut-o tot așa pe parcursul delirului lui Hotico. Din când în când pe fețele lor s-a văzut și consternarea, șocul. Și ca să ne dăm seama că prostia nu este un accident ci o stare permanentă, Hotico s-a adresat colegilor dar ȘI COLEGELOR cu “Sunt bărbat ca și voi toți”
În final NU S-AU BAZAT PE EL. Ci pe Ionel, mai alb, mai strălucitor mai ales după DUȘUL pe care doar Hotico crede că i l-a aplicat lui Bogdan care a câștigat detașat fără a se mai ține cont de scor.
Adi RUSU

Previous VIDEO. Dan Hotico - rupt pacă din ȘTIINȚA PROSTIEI de pe National Geographic
Next Călin Bota - noul COMUNICATOR al PNL Maramureș

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gabriel Zetea, ATAC DUR la ministrul Ghinea: “Românii trebuie să știe că 2 MILIARDE de EURO merg doar la PRIETENII TĂI pentru consultanță, însă bani pentru alocațiile copiilor nu ați avut!”

PSD nu a afirmat că PNRR a fost respins, însă planul pregătit de ministrul ZERO al Fondurilor Europene este unul FOARTE PROST, fapt dovedit prin observațiile pe zeci de pagini

Politica 0 Comments

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș desemnat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să participe la misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș  desemnat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să participe la misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș, membru

Politica 0 Comments

Stangismul – o atitudine care nu scuză lipsa de competență și experiență în politică

După 30 de ani de căutări, alegerile din anul 2020 au dat un semnal cert privind primenirea clasei politice, în special la nivelul demnitarilor de stat, după generația lui Iliescu,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply