sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Revocarea președintelui Camerei nu se poate face ÎNCĂLCÂND regulamentul și nici prin FORȚĂ”

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Revocarea președintelui Camerei nu se poate face ÎNCĂLCÂND regulamentul și nici prin FORȚĂ”

Ce s-a intamplat ieri in Camera Deputatilor reprezinta un moment trist pentru parlamentarismul din Romania, dar si pentru comportamentul unor parlamentari. Am asistat la un gest de forta al reprezentantilor opozitiei, care au calcat in picioare regulamentul Camerei Deputatilor, doar pentru a-si impune punctul de vedere.In primul rand, nu s-a constituit o noua majoritate in Camera Deputatilor, actuala coalitie are pe mai departe sustinerea majoritatii deputatilor.

De asemenea, nu a existat nicio revocare a conducerii Camerei Deputatilor. De ce? Pentru ca trebuie sa respecti regulamentul Camerei, cel care e litera de lege si nu poate fi incalcat doar pentru ca cei din PNL si USR isi doresc.

Revocarea presedintelui Camerei trebuie sa respecte prevederile Regulamentului Camerei. Cele doua partide care invoca respectarea legii in fiecare zi, astazi vin si cer tocmai incalcarea prevederilor regulamentare.

In privinta invocarii deciziei CCR din 2012, atunci cand a fost revocata din functie Roberta Anastase, vorbim despre doua situatii complet diferite. De ce? In primul rand, regulamentul s-a schimbat din 2012 pana in prezent. Sunt alte prevederi in actualul regulament.

In al doilea rand, decizia CCR din 2012 spune ca inlocuirea unei persoane cu alta, cu respectarea procedurilor regulamentare, nu poate fi o problema de constitutionalitate. Asadar, Constitutia subliniaza ca o astfel de decizie trebuie sa indeplineasca procedurile regulamentare, nu e o problema de constitutionalitate.

Ceea ce fac reprezentantii PNL si USR reprezinta o pledoarie iluzorie cu privire la deciziile Curtii Constitutionale. Cand le convin, cei din PNL si USR respecta deciziile CCR si le invoca. Pe zi ce trece constatam ca circul politic al celor de la PNL si USR depaseste noi limite. Cele doua partide au redus discursul politic. S-a ajuns la un discurs plin de apelative, invective. Acest tip de discurs al celor din PNL si USR nu isi are locul in Parlament.

In ceea ce priveste majoritatea din Camera Deputatilor, aceasta a fost testata nu o data, ci de mai multe ori pe legile care au fost votate. Majoritatea nu s-a schimbat, ci dimpotriva actuala coalitie de guvernare beneficiaza mai departe de majoritate.

Greva PNL, iresponsabilitate

Cei din PNL nu par a-si intelege rolul pe care il au, acela de a fi reprezentantii oamenilor. Ei sunt reprezentantii cetatenilor in Parlament pentru a face legi, pentru a le imbunatati considerabil viata, nu pentru a face greva parlamentara.

Nu ar fi primul gest de felul acesta din partea PNL. Ei au mai amenintat cu greva parlamentara. Ce denota acest lucru? Iresponsabilitate, nepasare fata de ceea ce se intampla.

Revocarea și  chemarea de catre DNA a vicepresedintelui Camerei Deputatilor, prea mare coincidență

Deja nu mai credem in coincidente. Este prea mare coincidenta ca, in aceeasi zi in care opozitia sa aiba nevoie ca reprezentantii majoritatii parlamentare sa nu fie in sala, tocmai atunci sa fie chemat la DNA un vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Este o coordonare intre DNA si evenimentele din Parlament care ridica foarte multe semne de intrebare.

Vedem ca sunt si alte forte in afara Parlamentului care au actionat in aceasta zi, odata cu reprezentantii opozitiei.

A orchestrat Iohannis? Nu știm dar președintele trebuie să fie MEDIATOR

Nu avem informatiile necesare pentru a afirma daca presedintele Iohannis a avut vreun rol in actiunea opozitiei de azi. Singurele informatii sunt declaratiile reprezentantilor PNL si PSD, fara a exista vreo dovada in acest sens.

Presedintele trebuie sa fie un mediator, este un principiu din Constitutie pe care presedintele Iohannis nu il ia in calcul.

Din pacate vedem ca presedintele incearca sa fie jucator, sa se implice in jocurile politice. Iohannis este aliatul PNL si sustinatorul unor demersuri ilegale ale reprezentantilor opozitiei.

Ceea ce face presedintele este sa incite la nerespectarea regulilor si a legilor prin sustinerea demersurilor pe care PNl si USR le fac in Parlament. Insa, nu ne mira aceasta atitudine a presedintelui, avand in vedere ca tocmai el nu vrea sa respecte atributiile constitutionale.

 Prin blocarea remanierii, presedintele este in afara Constitutiei. Nu este prevazut in Constitutie dreptul presedintelui de a respinge o revocare. Presedintele Iohannis trebuie sa isi inteleaga rolul si sa nu puna in bete roate Guvernului, majoritatii politice.

Interesele Romaniei conteaza prea putin pentru PNL si Iohannis, cele doua parti se afla deja in campanie pentru anul viitor.

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous OMAGIU. 100 de ani de la nașterea marelui om politic Dan A. Lăzărescu
Next CONFERINȚĂ de presă. Cornelia Negruț: “Este anormal ca Iohannis să nu-i înlocuiască pe cei doi miniștri”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gabriel Zetea, deputat PSD: AJUTOR pentru producătorii din sectorul VEGETAL

PSD face eforturi intense pentru a-i sprijini, prin orice mijloace, pe producătorii agricoli din România, în această perioadă în care sunt afectați și de criza prețurilor la energie și de

Politica 0 Comments

Promovarea turismului cultural, un avantaj în transformarea Maramureșului într-un Brand turistic de țară al României

Unul dintre obiectivele pentru care m-am înscris în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean este transformarea județului Maramureș într-un Brand turistic de țară al României. Încă din mandatul meu de

Politica 0 Comments

Deputatul PNL, Florin-Alexandru Alexe: Am discutat cu Wilfred Wallbrecht, primarul orașului Essligen, despre investițiile făcute în tehnologii de ultimă generație pentru hidrogen

În cadrul vizitei desfășurate de o delegație a Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților în Germania, am vizitat Essligen, oraș din landul Baden-Württemberg. Am discutat cu Wilfred Wallbrecht,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply