sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cornelia Negruț (PRO Romania): Economia României în colaps, guvernanții fără soluții

Cornelia Negruț (PRO Romania): Economia României în colaps, guvernanții fără soluții

Economia României va scădea cu 5,2% în acest an, potrivit previziunilor economice de toamnă anunțate oficial de Comisia Europeană. Instituția europeană mai apreciază că în următorii doi ani contracția economiei naționale va continua, iar deficitul bugetar va crește semnificativ, de la 4,4% anul trecut, până la 10,3% la finele acestui an și până la 12,5% din PIB în anul 2022. În consecinţă, datoria României raportată la PIB este prognozată să crească de la 35,3% în 2019 până la 63,6% în 2022.

Economiștii europeni mai apreciază că incertitudinea de pe piața economică autohtonă va rămâne foarte ridicată, având în vedere recentele evoluţii ale pandemiei, iar creşterea reală nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei până la finele lui 2022.

Este indubitabil că România se va confrunta cu o criză teribilă în perioada următoare, mult mai accentuată față de cea din 2010. Prognoza Comisiei Europene indică prăbușirea iminentă a țării, sub conducerea guvernului liberal, și aruncarea ei în faliment generalizat.

Cifrele arată că datoria publică va ajunge la 63,2% din PIB în anul 2022 (de la 34,7% în octombrie 2019), iar la finalul acestui an va fi de 46,7% din PIB. Deficitul public va fi extrem de ridicat până în 2022, urmând să atingă -10,3% în 2020, -11,3% în 2021 și -12,5% în 2020.

Consider că România este într-o situație extrem de gravă, fără ieșire și fără posibilități de redresare în următorii ani, ceea ce demonstrează fără echivoc eșecul guvernului liberal. Acesta nu are nicio soluție pentru a susține un astfel de deficit enorm și nici de a crea valoare adăugată și de a crește procentul de colectare la bugetul de stat.

În aceste condiții, România are nevoie de o conducere executivă capabilă să ia măsuri pentru a scoate țara și românii din criză, fapt imposibil, în baza celor întâmplate până acum, pentru guvernul PNL, depășit net de dezechilibrele macroeconomice majore.

„Guvernul meu” este expirat din punctul de vedere al activității și al performanțelor. El nu mai rezistă, românii au văzut că nu poate scoate țara din marasm și, în plus, și-a epuizat toate resursele politice și administrative.

În schimb, PRO România are soluții pentru a ieși din criză, două dintre acestea fiind Venitul Minim de Criză pentru români și Sprijinul Economic de criză pentru IMM-uri. De asemenea, PRO România îl are pe Victor Ponta, cu o experiență considerabilă ca fost prim-ministru, care poate și trebuie folosită. Să ne reamintim că în 2012, când a preluat guvernarea, România era în criză profundă, iar premierul Ponta a repus economia pe picioare. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a fost tot unul dintre premierii cu rezultate notabile pentru români.

În concluzie, soluția pentru ieșirea din criză a României după alegerile parlamentare nu mai este reprezentată de liberali, iar președintele va trebui să găsească un viitor guvern cu oameni capabili și bine pregătiți în domeniul managementului, care să poată acționa cu succes în situații grele și foarte delicate, așa cum ne aflăm acum.

Candidat PRO România Maramureș pentru Senat, Cornelia NEGRUȚ

Previous Ionel Bogdan: "Piețele în aer liber rămân deschise pentru producători"
Next "Aero-Planul" lui Bogdan șeful PNL-ului în Maramureș!

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

Călin Bota, deputat PNL: Războiul din Ucraina – test pentru solidaritate

În Maramureș, județul pe care îl reprezint în Parlamentul României, trăiește cea mai mare comunitate de ucrainieni din România, peste 30 000 de cetățeni, în jur de 7% din populația

Comunicate 0 Comments

Subprefectul Gavriș Ardelean a participat la manifestările organizate la Șișești cu ocazia Zilei Naționale a României

Primăria Șișești a organizat joi, 1 Decembrie, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din localitate, dar și în preajma acesteia, în foișorul de lemn, manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a

Comunicate 0 Comments

Cornelia Negruț, candidat PRO Romania: Dacă guvernul nu respectă regulile, de ce ar face-o românii?

Guvernul continuă politica discursivă de tipul „doar oamenii sunt de vină pentru nerespectarea regulilor”, iar în tot acest timp nu își asumă nicio responsabilitate pentru ineficiența măsurilor anti-pandemie. Astfel rezultă

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply