sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: Modificăm legea cu privire la actele de stare civilă

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: Modificăm legea cu privire la actele de stare civilă

În profesia de avocat există provocări la tot pasul, iar avocații sunt deseori în situaţia de a fi nevoiţi ca, pentru promovarea unui demers judiciar, să justifice, pe bază de acte de stare civilă, calitatea procesuală a persoanelor chemate în judecată.

🤚🏻Având în vedere faptul că această condiție este de multe ori dificil de îndeplinit din cauza limitărilor legislative în materia comunicării datelor înscrise în registrul stării civile, pentru remedierea acestui aspect Comisia Juridică din Senatul României pe care o prezidez a avizat favorabil propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegul meu, domnul senator Daniel Fenechiu, pentru modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă (L172/2023).

⚖️ Astfel, în cazuri temeinic justificate, avocaților împuterniciți de către titulari sau de reprezentanții legali ai acestora, li se vor putea comunica datele înscrise în actele de stare civilă, sub rezerva justificării prin înscrisuri a interesului legitim, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale care are în păstrare actele.

Modernizarea justiției este firească și mă bucur că mă pot implica direct și activ în procesul legislativ de schimbare a justiției, în beneficiul cetățenilor și a celor care trudesc pentru a înfăptui justiție.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș

Previous Florin Alexe, deputat PNL Maramureș: Sprijinim fermierii români
Next Răspundem CITITORILOR la întrebarea CUM POT AFLA DACĂ SUNT PIERDERI DE APĂ PE REŢEAUA INTERIOARĂ?

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Salariile angajaților din Sănătate, aduse la maximum prevăzut de lege pe grila din 2022!

Guvernul a aprobat, acum o săptămână, o ordonanță de urgență care majorează la nivelul maxim prevăzut de lege salariile angajaților din Sănătate care nu ajunseseră la maximul prevăzut de lege

Politica 0 Comments

Daniela Onița-Ivașcu, aleasă SECRETAR REGIONAL Nord-Vest al Curții de Onoare și Arbitraj PNL

La Curtea de Onoare de Arbitraj a PNL au fost noi alegeri. Avocatul Daniela Onița-Ivașcu de la Sighet, unul din cei 24 de membrii ai Curții a fost alesă într-o

Politica 0 Comments

VIDEO. Vladimir Petruț este de AZI, PENELIST cu acte în regulă. Ionel Bogdan: “Cavnicul este al TREILEA oraș pe care PNL îl conduce”

Conferința de presă de azi a PNL Maramureș a adus și o surpriză oarecum neașteptată. Primarul Cavnicului, Vladimir Petruț a semnat în fața jurnaliștilor adeziunea la noul său partid după

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply