Adrian Todoran candidat primaria Baia Mare

Romeo Dobocan Candidat pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș Banner

Gabriel Zetea candidat pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș

Ioan Maties Primarul Comunei Miresul Mare

De ce ESTE POTRIVITĂ Sorina Pintea pentru candidatură. NU ESTE POLITICIAN!

De ce ESTE POTRIVITĂ Sorina Pintea pentru candidatură. NU ESTE POLITICIAN!

sorina-2-afise-rosu-21

Sorina Pintea candidează la Senat de pe prima poziție a PSD Maramureș. Cu această ocazie debutează revigorarea partidului la nivelul municipiului Baia Mare, adormit dar destul de liniștit în sfera rezultatelor generale pe județ. Candidatura sa nu este o întâmplare. Candidează? De ce nu candidează? Acestea au fost întrebările ultimei campanii pentru locale, unde cei care au hotărât să nu o lanseze într-un final de război inutil, au făcut o alegere inspirată. Astfel, prezența Sorinei Pintea pe listele parlamentare e începutul unui drum care pare lung și nu finalul unui vis avut de atltcineva. După multă vreme, PSD Maramureș a jucat șah la mare artă iar înfrângerrile electorale la nivelul Băii Mari sunt pe terminate. Gabriel Zetea, Gheorghe Șimon, Căin Matei, Anton Rohian, adică greii clasici ai PSD au ales un alt tip de candidat. Un candidat format după nivelul așteptărilor societății noastre, puternic divizată de problemele penale din jurul administrației publice locale.

Sunt câteva lucruri clare în jurul candidatului Sorina Pintea. Unul dintre ele este acela că nu este politician. Nu în sensul clasic, cu care ne-am obișnuit. Membru PSD, Sorina nu s-a remarcat prin lupte politice, nu a avut nicio țintă în acest sens. Deci nici nu a înregistrat înfrângeri. Un altul este acela că e tobă de carte în domeniul său economic. Este manager. Un bun gospodar. Generează dezvoltare, este inspirată și are darul de a lucra cu oamenii. Stăpânirea ei de sine în situații de criză este absolut remarcabilă, lucru care le lipsește multor persoane publice. Nu tranșează problemele la cald, nu are reacții pripite, nu ia decizii grăbite și știe să asculte. Ascultă atât de bine încât, dacă nu ești inițiat în arta comunicării, ai putea avea impresia că nu înțelege ce se întâmplă. Numai că Sorina Pintea cântărește lucrurile și o face bine.

În viața de zi cu zi a mers mai departe tocmai când unii așteptau să o vadă căzând. Și-a asumat, fără nicio vină, și greșelile celorlați de lângă ea. A plătit pentru ele chiar dacă la final avea un zâmet amar, dar zâmbet. E zâmbetul învingătorului din bătălii pierdute de alții dar asumate de ei.

Candidatura Sorinei Pintea nu este un experiment. Este un proiect. Un proiect care s-ar putea să o recomande, într-un viitor nu prea îndepărtat chiar la cârma Băii Mari. Pentru liniștea și dezvoltarea orașului, condus de obedienți și cocoșei politici care au ratat destinele unei comunități modeste din punct de vedere al potențialului economic dar cu mult bun simț.

 

Adi RUSU

Previous CLINICĂ ULTRAMODERNĂ la Sighetu Marmației DIN 15 DECEMBRIE 2016
Next Vasile Vlașin - LIKE ȘI LA PARLAMENTARE?

About author

You might also like

Editorial 0 Comments

Ați MÂNCAT un vis precum VIERMII CARE CINEAZĂ pe o halcă de carne stricată. După parlamentare se impune o SUSPENDARE

Așa dă PNL m**e țării: dă jos guvernul PSD, pe motiv că nu are majoritate și nici reprezentativitate. Orban devine premier. Așa majoritate a avut rl în schimb că a

Editorial 0 Comments

EDITORIAL. Călin Popescu-Tăriceanu despre OPOZIȚIA LOIALĂ

„Am trecut și de alegerile prezidențiale. Nu este cazul de șampanie, chiar dacă regulile politeții impun ca noul președinte să fie felicitat pentru câștigarea alegerilor. Mi-a atras atenția și reamintesc

Editorial 0 Comments

România nu te iubesc!

Românii îi apără pe violatori la Vaslui și îi linșează pe apărătorii victimei. Pe victimă o “răstignesc” mediatic. Românii îi dau buchete de flori lui Pomohaci în semn de “recunoștință”

Mirce Cirț Noul Primar Baia Mare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply