sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputat Călin Bota: PREȚURI PLAFONATE ȘI FACTURI COMPENSATE LA ENERGIE

Deputat Călin Bota: PREȚURI PLAFONATE ȘI FACTURI COMPENSATE LA ENERGIE

Românii nu mai trebuie să își facă griji pentru facturile la energie din această iarnă. Am votat astăzi și în Camera Deputaților proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor în această iarnă, măsuri care urmează să se aplice de la 1 noiembrie.

În Camera Deputaților am introdus noi categorii de consumatori, pe lângă cei casnici, care vor beneficia de prețuri plafonate. Este vorba de spitale (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșe (publice și private), ONG-uri, furnizorii de servicii sociale publici și privați, precum și unitățile de cult. În ceea ce privește IMM-urile, venim cu o schemă de ajutor pentru acestea, pentru microîntreprinderi, pentru profesii liberale, întreprinderi familiale.

Acestea vor plăti doar preţul energiei, fără alte taxe, care vor fi suportate de la bugetul de stat, în aşa fel încât mediul economic să nu fie afectat la capitolul competitivitate. De asemenea, în perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, Guvernul va aloca bugetelor unităților administrativ teritoriale o subvenție pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei în cuantum de 50% din diferența rezultată între prețul de achiziție al gazelor naturale și prețul plafonat al gazelor naturale de 0,250 lei/kwh.Prin astfel de măsuri venim în sprijinul românilor, al economiei și dovedim că suntem alături de cetățeni și găsim soluții concrete la problemele lor.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Senatorul Țâgârlaș: "Instituțiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte emise de entități ale statului"
Next PSD a pus STOP proiectului de lege inițiat de PNL care condiționa dreptul la muncă!

About author

You might also like

Social 0 Comments

Răspundem cititorilor. Ai PROBLEME sau ÎNTREBĂRI? Iată cum poți lua legătura cu S.C. VITAL S.A.

Pentru că timpul clienţilor este preţios, societatea VITAL S.A. oferă mai multe modalităţi prin care clienţii pot lua legătura cu furnizorul de servicii de apă şi canalizare: Comunicarea scrisă, la

Social 0 Comments

Ionel Bogdan (PNL): “Efectele măsurilor luate de guvernul PNL în economie sunt pozitive”. Despre INFLAȚIE, CARBURANȚI și DOBÂNZI

Economia răspunde pozitiv la măsurile economice adoptate de Guvernul PNL, a spus într-o conferință de presă, Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, secretar de stat în cancelaria prim-minitrului Ludovic Orban.  

Social 0 Comments

ALDE. Norica Nicolai: “Eu cred că decizia activării Articolului 7 împotriva Ungariei este greșită”

Parlamentul European a votat miercuri începerea procedurii de sancţionare a Ungariei pentru încălcarea regulilor democratice, anunţă Reuters. După un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au susţinut moţiunea de a activa

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply