sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Adrian Todoran: “Guvernul vrea să cedeze DREPTUL de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră, PE BANI DE NIMIC”.

Deputatul Adrian Todoran: “Guvernul vrea să cedeze DREPTUL de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră, PE BANI DE NIMIC”.

Parlamentul se află în fața unui moment istoric, acela de a decide viitorul resurselor din Marea Neagră. Sunt în joc zeci de miliarde de euro vânate de firme gigant din industria petrolieră, dar și interesele poporului român, a cărui dezvoltare și viitor economic depind de aceste resurse. Preocuparea față de zăcămintele din Marea Neagră face de această dată obiectul unui proiect de lege inițiat de Guvernul PSD-ALDE, privind operațiunile petroliere de tip offshore (pe mare).

În concret, este vorba de Proiectul de lege nr. 33/2018, prin care se urmărește reglementarea modului de exploatare a resurselor petroliere din Marea Neagră, prețul și comercializarea acestora. Pentru ca toată lumea să înțeleagă semnificația majoră a acestei legi, trebuie spus că valoarea resurselor ce urmează a fi exploatate de companii străine este de zeci de miliarde euro, iar la cum arată forma actuală a legii, majoritatea PSD-ALDE-UDMR promite să vândă resursele cât se poate de ieftin, pe termen nedefinit și fără ca vreodată cineva să mai poată modifica respectivele condiții.

Avem de aface cu o inițiativă dezastruoasă și umilitoare la adresa poporului român, prin care majoritatea parlamentară vrea să cedeze dreptul de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră, pe bani de nimic, în schimbul unor redevențe derizorii, fapt ce ar produce pierderi la bugetul de stat de ordinul miliardelor de euro. În situația de față, dimensiunea pagubei ar fi aproape triplă comparativ cu privatizarea Petrom, un alt jaf colosal realizat de PSD, în timpul guvernării Năstase, când din cauza nivelului scăzut al redevenței (taxa pe care operatorul trebuia să o plătească statului pentru drepturile de exploatare) România a pierdut de-a lungul anilor alte miliarde de euro.

Acest proiect de lege este problematic în ansamblul său, dar un impact catastrofal îl are articolul 18, ce prevede un nivel fix al redevenței pe toată durata exploatării. Altfel spus, firmele străine ne pot lua resursele la un preț infim, așa cum este fixat astăzi, România având un nivel al redevenței printre cele mai mici din Europa, fără ca statul român să mai poată crește vreodată nivelul acestei taxe. La fel de nociv este și articolul 19, care sfidează principii de natură fiscală, întrucât acestor companii străine li se aplică un regim privilegiat, urmând a fi scutite pentru viitor de orice creștere de impozit.

Cum se poate ca pe un contribuabil de rând să-l obligi a respecta orice modificări aduse Codului Fiscal, cei de la ANAF să-i închidă activitatea pentru datorii de câteva zeci de lei, iar acestor companii care sunt gata să pună mâna pe averea energetică a țării să le aplici un regim fiscal privilegiat? „Îndrăznește să crezi că PSD vinde România”, ăsta ar fi trebuit să fie sloganul lor în campanie, la cum vor să renunțe la resursele din Marea Neagră.

Atât eu în calitate de parlamentar și membru al Comisiei de buget, finanțe și bănci, cât și Partidul Mișcarea Populară, din care fac parte, ne opunem adoptării acestei legi în forma sa actuală. La acest vot, toți parlamentarii vom da un test de responsabilitate și moralitate în fața electoratului. Acum se va vedea cine luptă pentru interesul țării și viitorul copiilor noștri, dar și care sunt alesii capabili oricând de trădare în beneficiul unor câștiguri personale.
Deputat Adrian Todoran, vicepreşedinte Partidul Mişcarea Populară

Deputat PMP Maramureş, Adrian Todoran

Previous ALDE. CODUL PENAL a fost adoptat de Camera Deputaților. Toate remarcile OPOZIȚIEI au fost POLITICE
Next Video. Admitere. Nu fi pasiv! Fii JURNALIST! Înscrie-te la Comunicare sau la Jurnalism

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

Vineri 29 iulie 2022 – Casieriile S.C VITAL S.A se închid la ora 14.00

Societatea VITAL S.A. anunță utilizatorii că în data de 29 iulie 2022, începând cu ora 14.00, sistemul informatic care asigură funcționarea casieriilor va fi actualizat. Din acest motiv, casierii S.C.

Comunicate 0 Comments

ALDE. “Comisia de la Veneția face referire la instrumentele abuzive care au avut loc în România”

Raportul Comisiei de la Veneția, așa cum a fost el prezentat în formă preliminară, nu putem spune că e un raport negativ, ci unul care face o serie de recomandări

Comunicate 0 Comments

S-a luat APA pe Alecsandri în Baia Mare. Se fac REPARAȚII la rețea

Azi, între orele 09:00-14:00 este întreruptă furnizarea apei potabile către SC Vital SA, pe strada Vasile Alecsandri în vederea efectuării unor lucrări de reparații. SC VITAL SA

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply