sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Călin Bota A VOTAT pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%

Deputatul Călin Bota A VOTAT pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%

Deputatul PNL Călin Bota a anunțat că în ședința Comisiei de buget-finanţe a votat pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%. Această propunere face parte dintr-un proiect de completare a Codului Fiscal, depus de PNL încă din 2018.

Amendamentul adoptat în Comisie prevede o cotă redusă de 5% pentru livrarea de lemn de foc, sub forma de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare. De asemenea, amendamentul inițiat de PNL preîntâmpină mecanismele de fraudare ulterioare de pe lanțul de vânzare-cumpărare.


Astfel, pentru a face posibilă aplicarea cotei de 5% pe întreg lanțul de tranzacționare s-a votat renunțarea la condiția ca lemnul de foc să fie livrat exclusiv persoanelor fizice. Obiectivul PNL a fost acela ca aceeași cotă de TVA să fie aplicabilă produsului pe tot lanțul și nu să fie condiționată de utilizator sau utilizarea finală.

“Consider că acest amendament este extrem de important în contextul în care prețurile la energie electrică, la gaze naturale și la lemne de foc au crescut foarte mult în ultima perioadă. Există numeroase școli, dispensare și instituții în zonele rurale care utilizează lemnul ca resursă energetică și de asemenea foarte mulți români care se încălzesc cu lemne în sezonul rece. E nevoie de măsuri de protejare a acestora , iar propunerea adoptată în Comisia de buget-finanțe, la inițiativa PNL, este în această direcție”, a declarat deputatul PNL Călin Bota.

Proiectul amendat va intra la vot final în plenul Camerei Deputaților, iar
termenul de intrarea în vigoare a legii este 1 noiembrie 2021, astfel încât cetățenii să beneficieze de reducerea prețului la lemne de foc din această iarnă.

Conform datelor oficiale, numărul gospodăriilor care utilizează lemnul de foc ca mijloc de încălzire este de peste 3,5 milioane, reprezentând peste 45,71%, din totalul gospodăriilor înregistrate la nivel național, iar acest proiect votat astăzi în Comisia de buget-finanțe va aduce beneficii importante pentru cetățeni.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Bilete de TRATAMENT prin Casa de Pensii Maramureș, cu plecare din 31 octombrie
Next PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză

About author

You might also like

Social 0 Comments

Când LUMINA vine de la ROMÂNI (II). Frankfurt – Luminale & Light+Building

Luminale este unul dintre cele mai frumoase spectacole de iluminat din lume. Standardele sunt ridicate și de târgul Light+Building, care găzduiește în fiecare an peste 210.000 de vizitatori din afara

Social 0 Comments

S-a descoperit după deces că o femeie AVEA TREI PRENUME ÎN TREI ACTE OFICIALE: TEREZ, TRESZI și TEREZIA

Ați auzit de birocrație? Credem că da. Însă cazul pe care vi-l prezentăm azi ar trebui predat în școlile de specialitate. O situație comico-tragică este încă în curs de derulare.

Social 0 Comments

Despre STRESUL OXIDATIV și AFECȚIUNILE pe care le provoacă. Dr. Adrian Danciu, nutriționist: “STIL DE VIAȚĂ, OBICEIURI BUNE, NU DIETE”

Despre stresul oxidativ (S.O), o verigă a apariției unei palete foarte largi de afecțiuni se știe prea puțin chiar dacă multă lume suferă de pe urma sa. Despre am stat

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply