sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Călin Bota A VOTAT pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%

Deputatul Călin Bota A VOTAT pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%

Deputatul PNL Călin Bota a anunțat că în ședința Comisiei de buget-finanţe a votat pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%. Această propunere face parte dintr-un proiect de completare a Codului Fiscal, depus de PNL încă din 2018.

Amendamentul adoptat în Comisie prevede o cotă redusă de 5% pentru livrarea de lemn de foc, sub forma de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare. De asemenea, amendamentul inițiat de PNL preîntâmpină mecanismele de fraudare ulterioare de pe lanțul de vânzare-cumpărare.


Astfel, pentru a face posibilă aplicarea cotei de 5% pe întreg lanțul de tranzacționare s-a votat renunțarea la condiția ca lemnul de foc să fie livrat exclusiv persoanelor fizice. Obiectivul PNL a fost acela ca aceeași cotă de TVA să fie aplicabilă produsului pe tot lanțul și nu să fie condiționată de utilizator sau utilizarea finală.

“Consider că acest amendament este extrem de important în contextul în care prețurile la energie electrică, la gaze naturale și la lemne de foc au crescut foarte mult în ultima perioadă. Există numeroase școli, dispensare și instituții în zonele rurale care utilizează lemnul ca resursă energetică și de asemenea foarte mulți români care se încălzesc cu lemne în sezonul rece. E nevoie de măsuri de protejare a acestora , iar propunerea adoptată în Comisia de buget-finanțe, la inițiativa PNL, este în această direcție”, a declarat deputatul PNL Călin Bota.

Proiectul amendat va intra la vot final în plenul Camerei Deputaților, iar
termenul de intrarea în vigoare a legii este 1 noiembrie 2021, astfel încât cetățenii să beneficieze de reducerea prețului la lemne de foc din această iarnă.

Conform datelor oficiale, numărul gospodăriilor care utilizează lemnul de foc ca mijloc de încălzire este de peste 3,5 milioane, reprezentând peste 45,71%, din totalul gospodăriilor înregistrate la nivel național, iar acest proiect votat astăzi în Comisia de buget-finanțe va aduce beneficii importante pentru cetățeni.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Bilete de TRATAMENT prin Casa de Pensii Maramureș, cu plecare din 31 octombrie
Next PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză

About author

You might also like

Social 0 Comments

Gabriel Zetea (PSD): Proiectul consilierilor județeni PSD, ”Donează plasmă, salvează vieți!” NU s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș se declară dezamăgit de faptul că, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de luni, 26 noiembrie a Consiliului Județean, proiectul ”Donează plasmă, salvează vieți!,”

Social 0 Comments

Gluma secolului: MINAUR, brand handbalistic european se va ocupa de ȘTRAND. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)

După dezvăluirile și criticile ziarului nostru, primarul Cătălin Cherecheș, rătăcit printre propriile porniri curmate brusc de uitare, s-a trezit parcă și a început să vadă realitățile Băii Mari. A câta

Social 0 Comments

Mireșu Mare. Servicii publice online

Primăria Mireșu Mare, vine în sprijinul cetățenilor cu servicii publice online ❗️ Ce puteți face cu ajutorul aplicației @Regista? ✅  depuneți cereri online pentru diverse solicitări; ✅  faceți Sesizări pe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply