sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

După întâlnirile cu cetățenii, INTERVENIM cu LUCRĂRI mult așteptate în cartierele Ferneziu și Firiza, pe strada Carierei și pe Brazilor!

După întâlnirile cu cetățenii, INTERVENIM cu LUCRĂRI mult așteptate în cartierele Ferneziu și Firiza, pe strada Carierei și pe Brazilor!

După întâlnirile cu cetățenii din aceste cartiere, ne-am angajat să facem o deschidere a străzii Carierei, corespondență între carieră și strada Hija. Ne-am apucat de lucru! Am supărat pe mulți cu mișcarea asta, dar oamenii au nevoie și mergem înainte! Tot ce am zis cetățenilor că se poate face, facem!

Am început cu decopertarea, apoi nivelăm, pietruim. Când vremea va permite, vom turna și asfalt! Ținem cont și de apele pluviale care trebuie captate, zona fiind deluroasă. Fiți liniștiți, până mă lucră politic cei care sunt deranjați de activitatea mea, facem treabă pentru băimăreni și pentru Baia Mare! Măcar le dăm un exemplu tuturor, cam cum ar trebui să facă dacă ajung în funcție! Dacă un biet interimar poate, atunci ar trebui să poată și cel ales!

Strada Brazilor este una dintre problemele la care administrația locală a eșuat, până azi. E puțin spus nedemn felul în care arată această…cale, că stradă nu o putem numi. Intenții au tot fost să se reabiliteze. Am avut o investiție până într-un punct, dar mai departe, cum se vede și în poze, e ditai pârâul!

Intervenim să deviem cursul apei, să stabilizăm, să betonăm accesul spre proprietățile din partea de sus a străzii. Avem deja în lucru procedura de achiziție pentru proiectul major de reabilitare. Avem studiul de fezabilitate, am întabulat această parte de teren, am trecut-o în domeniul public pentru a putea investi în reabilitare.

Cetățenii nu mai au încredere, pe lângă că sunt nemulțumiți. Facem acum, provizoriu, până demarăm investiția mare o amenajare pe partea stângă a accesului, cu piatră împănată. Îmi cer scuze băimărenilor care locuiesc aici! Promisiuni nu fac. Spun însă , că până la sărbătorile Pascale, stabilizăm zona.

Dacă toată procedura de achiziție merge fără probleme, estimez că intrăm cu investiții majore în august. Ce ține de noi facem cu celeritate, dar legal nu putem sări peste etape. Avem și proiect depus la Agenția Fondului pentru Mediu, pe extinderea rețelei de apă și canalizare, o altă nevoie aici, abia apoi putem intra cu lucrări de infrastructură. Altfel, am sparge ce facem și asta ar fi o mare prostie!

Le mulțumesc din suflet colegilor mei, doamnei Cornelia Luca, șefa de la dezvoltare publică și domnului director executiv Marius Aoșan. Amândoi ar merita titlul de angajatul lunii, tot anul, fiind unii dintre cei mai harnici și implicați șefi din Primărie. Un mare mulțumesc și muncitorilor care intervin la aceste lucrări, deși condițiile, acum, nu sunt deloc prietenoase!

Ioan Doru Dăncuș, primar interimar municipiul Baia Mare

Previous PRIMUL turneu de Catan din Baia Mare, organizat de OMD Maramureș
Next Soluții EUROPENE pentru FERMIERII români

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Crăciun în Maramureș – “Fotografia-document etnografic”

Ieri, la Palatul Administrativ, Baia Mare s-a desfășurat vernisajul expozițional “Fotografia-document etnografic”, eveniment ce face parte din cadrul programului “Crăciun în Maramureș”. Această expoziție a reunit 32 de fotografii excepționale,

Actualitate 0 Comments

VIS DE IARNĂ în Maramureș pentru copii și tineri din 25 de județe

De mai bine de 8 ani încoace, în Maramureş, mai precis la Palatul Copiilor Baia Mare şi Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei, se scrie, printre fulgi de nea,

Actualitate 0 Comments

PNL: Prin noile legi ale educației, va fi introdus, în premieră la nivel universitar, învățământul dual

Prin noile legi ale educației, va fi introdus, în premieră la nivel universitar, învățământul dual. Responsabilitățile cu privire la învățare, predare și evaluare vor fi împărțite în mod egal între

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply