sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

EXCLUSIV. Felician Cerneștean, consilier CNAIR: “Vom avea DRUM de mare VITEZĂ Baia Mare – Suceava”. ÎNTÂLNIRE la Ministerul Transporturilor pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Moldova

EXCLUSIV. Felician Cerneștean, consilier CNAIR: “Vom avea DRUM de mare VITEZĂ Baia Mare – Suceava”. ÎNTÂLNIRE la Ministerul Transporturilor pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Moldova

Azi, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a avut loc o întâlnire pe tema dezvoltării proiectelor de infrastructură rutieră din regiunea Moldovei.

La întâlnire au partcipat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR, primari și reprezentanți ai primăriilor din județele Moldovei, precum și specialiști în infrastructura rutieră din cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Vreau să abordăm discuțiile referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere la nivelul întregii țări fără tușă politică. Toate șantierele, din toate regiunile țării sunt importante, dar ne-am întâlnit astăzi aici să punem accent pe cele din Moldova. Fie că vorbim de A7, A8, sau A13, trebuie să întelegem că nu există o concurență între aceste proiecte și toate sunt la fel de importante pentru dezvoltarea acestei regiuni. Sper ca împreună să gasim soluții și să fim o echipă pentru ca aceste proiecte să devină realitate într-un timp cât mai scurt.”, a declarant Lucian Bode Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

La rândul său, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, a menționat că Guvernul Orban pune la dispoziție 13 miliarde de euro pentru dezvotarea regională și că s-au flexibilizat mecanismele de accesare a fondurilor europene pentru proiectele de dezvoltare, astfel încât acum proiectele cu finanțare europeană pot fi implementate mai ușor. De asemenea, Marcel Boloș a pus accent pe faptul că Moldova are nevoie de astfel de proiecte, în special pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a lăudat această inițiativă de a fi toți la aceeași masă și de a dezbate viitorul infrastructurii rutiere din această regiune a țării. Demnitarul a reitereat faptul ca fondurile europene și bugetare disponobile, trebuie folosite din plin de pentru reducerea decalajului Est – Vest, existent în acest moment.

În luarea sa de cuvânt, Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR, a declarat: “Coloana vertebrală a oricărei economii este infrastructura. Trebuie o continuitate a proiectelor și aceasta este posibilă printr-un continu dialog cu autoritățile locale, astfel încât să reușim să dezvoltăm proiectele de infrastructură într-un ritm cât mai rapid. La nivelul companiei am format o echipă de profesioniști care să pregătească proiecte mature, care odată demarate să fie realizate fără alte obstacole. Așa cum am mai spus, dezvotarea proiectelor de infrastructură din această zonă a țării reprezintă un punct sensibil pentru mine și sper ca împreună să reușim să dezvoltăm proiectele pe care cetățenii și le doresc cu ardoare. Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală.”

Felician Cerneștean, consilier județean Maramureș care este și consilier al directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) și coordonator al lucrărilor drumurilor naționale și autostrăzi a fost la această întâlnire și a declarat în exclusivitate pentru pentru Detectivul de Presă ȘOC! faptul că Baia Mare, implicit Maramureșul are de câștigat de pe urma discuțiilor de aici:

“Pe lângă cele menționate mai sus am analizat și fișa de proiect <<Elaborare studiu de fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava>>. În luna decembrie 2019 a fost depusă la DGOIT (Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport) cererea de finanțare aferentă proiectului pentru elaborarea studiului pe cele trei loturi care vor exista: Lotul 1 – Baia Mare – Bistrița, Lotul 2: Bistrița – Vatra Dornei și Lotul 3: Vatra Dornei-Suceava. Lungimea drumului va fi de 388 km din care 128 km pe raza județului Suceava”.

Durata contractului este de 15 luni iar ofertele au fost depuse în 8 ianuarie 2020.

Lotul 1, Baia Mare – Bistrița va avea 178 de km pe raza județului Bistrița.

Lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei (limita de județ Năsăud – Suceava) va avea 50 km pe raza județului Suceava.

Lotul 3: Vatra Dornei-Suceava – 110 km pe raza județului Suceava.

Procedura de licitație pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate se află în faza de avaluare a ofertelor.

Se estimează că semnarea contractului se va putea face la începutul lunii august 2020 în cazul în care nu vor exista contestații.

Previous EXCLUSIV. Probleme cu COLOANA și ÎNCHEIETURILE? Dr. Lorant Ferent, unul din cei 3 CHIROPRACTORI ai României te poate AJUTA. Este școlit în SUA și CANADA cu specializări la Paris, Barcelona și Stockholm. INTERVENȚIE uluitoare în cazul unui BEBELUȘ
Next Video. POMPIERII au salvat o VIȚICĂ din GROAPA unei fântâni părăsite

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Gabriel Zetea, deputat PSD: La mulți ani, Maramureș! La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!

Serbăm astăzi Ziua Națională a României, zi care ne trimite cu gândul la 1 Decembrie 1918, atunci când s-a scris una dintre cele mai frumoase pagini din istoria românilor. Cu

Actualitate 0 Comments

Imagini SPECTACULOASE 360° prezentate de DETECTIVUL. Hotelurile PRESIDENT, Băile Felix, prin Sfara Tours Baia Mare. Vezi OFERTA

Ofera-i copilului tau clipe de distractie pe masura! Hotel President 4*, Baile Felix https://www.baile-felix.ro/ro/Tarif: 2850 Ron / 2 adulti si 1 copil cu varsta maxima de 11 ani / 5

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply