sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Am făcut ce trebuia făcut și nu am fost demagogi ca alții”

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Am făcut ce trebuia făcut și nu am fost demagogi ca alții”

Social democrații au depus și votat un amendament la legea care prevede majorări salariale pentru demnitari, astfel încât de măriri la leafă vor beneficia doar primarii. Deputații de Maramureș au susținut și votat acest amendament pe care îl consideră just și pe care l-au promovat încă de la lansarea lui ca idee.

Am rezolvat problema așa cum am promis. Am depus un amendament așa cum am spus și l-am votat. Am scos ce era rău și am păstrat ce era bun în lege. Am scos majorările la parlamentari și care erau injuste și am păstrat actualizarea la aleșii locali care era necesară. Am spus de la Senat că vom cere modificarea legii. Cei de la AUR au tăcut mâlc atunci, pentru că le convenea. Am făcut ce trebuia făcut și nu am fost demagogi ca alții!, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Creșterea salarială pentru primari vine în contextual în care aleșii locali nu au mai beneficiat de majorări de ani buni. Mai mult, indexarea se va face raportat la salariul de anul trecut, chiar dacă inflația este pe un trend ascendant.

„ Noi am spus că astfel de majorări sunt inadecvate în acest context economic în care trebui să îi protejăm pe cei vulnerabili, nu pe cei cu salarii mari. Nu poți să ceri aleșilor locali să administreze bugetele comunităților și să aducă bani europeni, pe un salarii sub media pe economie. La fel cum ne trebuie medici buni și de profesori buni, avem nevoie și de oameni pregătiți în primărie care să știe să facă proiecte și să aducă bani europeni. La medici am majorat, la profesori am majorat, la primării am lăsat salariile înghețate. Era necesară o actualizare măcar la nivelul anului trecut. Din 2018, salariile din primării au rămas înghețate, iar actualizarea de acum se face prin raportare la salariul minim de anul trecut, nu din acest an. În acest timp au fost 4 creșteri ale salariului minim și 6 majorări ale punctului de pensie. Punctul de pensie și salariul minim urmează să crească din nou anul viitor. Salariile din primării sunt actualizate la nivelul anului trecut”, a mai subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș. .

Numărul angajaților cu funcții executive în administrația publică locală este de 275.000 de persoane.

Gheorghe Șimon, deputat PSD Maramureș

Previous Senatorul Țâgârlaș: Am adoptat Ordonanța de Urgență 119 care prevede plafonarea prețurilor la energie
Next Deputatul Florin Alexe: Am fost în cartierul Ferneziu unde am discutat cu oamenii despre problemele pe care le au

About author

You might also like

Social 0 Comments

Un zâmbet PENTRU MAMA, concurs interdisciplinar de creație, ediția I, 2017

> În cadrul proiectului, o parte din copiii claselor pregătitoare au oferit mărțișoare bunicilor de la Căminul de Bătrâni Baia Sprie Concursul interdisciplinar de creație “Un zâmbet pentru mama”, ediția

Social 0 Comments

Fără HÂRTII la Vital! CONTRACTE ȘI CERERI ONLINE pentru furnizorul de apă

Venind în întâmpinarea solicitărilor dumneavoastră, clienții noștri, vă oferim posibilitatea de a încheia contracte și de a depune anumite cereri on-line. Pentru a beneficia de această funcționalitate trebuie să îndepliniți câteva condiții

Social 0 Comments

Gabriel Zetea, deputat PSD: “Criteriul vaccinării profesorilor reprezintă o sancțiune nedreaptă pentru elevi. Este total absurd să refuzi accesul la educație copiilor pe criteriul nevaccinării profesorilor”

PSD e consecvent cu principiul școlilor deschise în condiții de siguranță care nu se realizează doar prin vaccinare, ci și prin testarea periodică a elevilor și cadrelor didactice, așa cum

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply