sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Bolnavii cronici din România nu rămân fără medicamente și terapii”

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Bolnavii cronici din România nu rămân fără medicamente și terapii”

Peste trei milioane și jumătate de români care suferă de boli cronice și care până acum primeau medicația și beneficiau de terapii în cadrul unor programe naționale au rămasfără tratament. Situația este una alarmantă, iar bolnavii au anunțat deja un miting de amploare la începutul lunii Octombrie. Social democrații dau asigurări că problema va fi remediată în cel mai scurt timp, ordonanța de urgență fiind deja pregătită.

Asistăm la încă un exemplu de proastă prioritizare a plăților făcute. Conducerea Casei Națională de Asigurări de Sănătate, condusă de Andrei Baciu – PNL, a direcționat banii în favoarea spitalelor particulare. Am ajuns astfel la această situație, în contextul decalării rectificării bugetului de stat. Ministerul Sănătății cunoaște situația, deja a acționat și a pregătit un proiect de act normativ – o OUG – care să asigure cel târziu săptămâna viitoare finanțarea necesară ”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Distinct de faptul că actuala conducere a CNAS a plătit cu prioritate facturile spitalelor private și astfel a epuizat banii care ar fi asigurat decontarea medicamentelor compensate si susținerea programelor naționale, trebuie spus și că ministerul Finanțelor, condus tot de un reprezentant al PNL –Marcel Boloș, a rămas inert și n-a răspuns solicitărilor, n-a transferat minime resurse financiare în bugetul CNAS ca problemele să nu se acutizeze.

„Colectarea CASS se face de către ministerul Finanțelor, care mai apoi face transferurile necesare către CNAS. Liberalii nu au ținut cont de prioritățile reale din sistemul de sănătate și astfel s-a ajuns la această situație ingrată pentru milioane de bolnavi din România. Rezolvarea este simplă și colegii mei din PSD lucrează deja la ea. Bolnavii cronici din România nu rămân fără medicamente și terapii!”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Previous Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Ridicarea oficială a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) constituie o reușită istorică pentru țara noastră și mă bucur că am putut contribui la acest succes, multe modificări majore de legislației recomandate de UE fiind realizate în mandatul meu de președinte al Comisiei Juridice a Senatului României”
Next Workshop-uri gratuite de dezvoltare personală pentru tinerii maramureșeni, organizate în cadrul proiectului “Conectat la viitor - sens și dezvoltare”

About author

You might also like

Social 0 Comments

Reguli pentru colectarea deșeurilor vegetale în Baia Mare

Colectarea deșeurilor vegetale înregistrează multe disfuncționalități în Baia Mare. Situație sesizată de mulți cetățeni, în special de cei care locuiesc în zona de case, direct afectați de neprestarea la timp

Social 0 Comments

Felicitări, devine REALITATE! 50 de MILIOANE de euro pentru DRUMUL NORDULUI

O nouă etapă importantă a fost trecută de către #echipaCJMM în realizarea uneia dintre cele mai importante investiții pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Maramureș: #DrumulNordului, în valoare de 50 de

Social 0 Comments

Gheorghe Șimon: ”PSD propune un pachet de măsuri de relansare economică a României”

„Repornim România” – pachetul cu măsuri de relansare economică, propus de PSD va scoate România din criza economică în care au afundat-o Iohannis și Orban alături de ministrul Câțu, care

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply