sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gluma secolului: MINAUR, brand handbalistic european se va ocupa de ȘTRAND. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)

Gluma secolului: MINAUR, brand handbalistic european se va ocupa de ȘTRAND. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)

După dezvăluirile și criticile ziarului nostru, primarul Cătălin Cherecheș, rătăcit printre propriile porniri curmate brusc de uitare, s-a trezit parcă și a început să vadă realitățile Băii Mari. A câta oară, Cătăline? Să te autoplagiezi, asta-i chiar culmea, omule. A redescoperit suferința celor suferinzi, și-a adus aminte de sportul pe care l-a distrus, după ce l-au buzunărit care cum au apucat. Și pentru că i-am reproșat că nu avem un aquapark, și noi ca toți oamenii civilizați, a tresărit și, evident a încropit o nouă glumă ce poate fi considerată gluma secolului. Am aflat chiar de la iluzionistul de la primărie că Minaur, cel mai mare brand al Maramureșului, se va ocupa de … ștrand! Adică de bazine, tobogane, dușuri, gogoși și articole de înot. Adică suntem și noi cunoscuți în lume prin ceva și Cătălin Cherecheș mutilează, sperăm pentru ultima dată, și imaginea cu care județul nostru s-a identificat cel mai adesea pe mapamond, numele handbalului nostru.
Adi RUSU

Minaur, echipa de aur… intră la APĂ!

Toate acestea după ce s-a răzgândit în privința Terenului de atletism și Sălii Polivalente “Lascăr Pană”, pe care le-ar da bucuros înapoi la ministerul de resort. Adică tocmai sala care poartă numele celui care a dat glorie Minaurului, care e sinonim cu Minaur, care e un adevărat ambasador al județului, profesorul emerit Lascăr Pană. De câte ori Cherecheș vrea să repare ceva, strică ceva și important. Apoi vrea să repare tot și trece, din incompetență, la cacealma. În vremurile bune, în sala de care vrea să se descotorosească se scanda “Lascăr Pană și ai lui/ spaima continentului” și “Minaur, echipă de aur”. Azi spaima “continentului” nostru e un individ care corcește tot ce-i valoros în municipiu, aflat în pauză de pușcărie. Tot azi, echipa de aur e pe mâini murdare. Brandul Minaur a început să ruginească iar Cherecheș zâmbește acru. A inventat un club Minaur de care aparține în prezent și o echipă inventată de fotbal fără nicio perspectivă, după ce și-a pierdut fanii, investitorii și nu în ultimnul rând încrederea. Auzi, Minerul face parte din Minaur. Ce bătaie de joc pentru brandul Minaur, ce umilință pentru Minerul, care sub mai multe nume a adus fotbal de prim rang pe Dealul Florilor. Dar stai, asta nu e tot! Cherecheș face eforturi să ne demonstreze că poate și mai puțin. A declarat într-o conferință de presă, zilele trecute, că face ștrand. Super, ne-am gândit. Apoi dintr-un fel de delir am aflat că Minaur se va ocupa de … bazine! Asta după ce în cadrul Minaur avem și secție de Cățărări, într-o zonă fără istoric și fără activitate notabilă în această activitate.

Vorbe de 5 milioane de euro
De la primarul Cherecheș am aflat “Lista proiectelor care urmează să fie finalizate și cele în derulare” printre care și un ștrand, probabil cam cât o vană mai mare: “Am demarat deja și procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Ștrandul municipal, investiție gestionată de Clubul Sportiv Minaur Baia Mare. Proiectul va cuprinde două zone, o componentă outdoor și una acoperită, desfășurată pe două nivele, cu zonă de tratament. Până la finalul lunii noiembrie vom finaliza studiul și nu vă ascund că am purtat deja discuții cu cei de la ADR Nord-Vest și au acceptat să introducă proiectul pe lista de investiții cu susținere financiară europeană. Investiția, în valoare de 5 milioane de euro, ar crește latura turistică a zonei vechi a municipiului Baia Mare”. Cică nu ne ascunde că a vorbit… , hai că ești penibil, domnule primar. Proiect? Care proiect? Cine l-a văzut? A trecut de comisia Buget-Finanțe? A fost votat de Consiliul Local? Minciuni! 5 milioane de euro? Dar nu a fost în stare să pună zgură pe pista de atletism? Acum nu o mai vrea? De fapt nu a putut și nu poate gestiona nimic din ce a cerut să intre în subordinea Consiliului Local. Vă întrebați de ce alte cluburi, aceleași activități? Pentru că celelalte sunt în “administrarea” DNA.

“Centrul” ruinelor bazinelor
Am vizitat ceea ce a mai rămas din Ștrandul municipal. Un loc superb, liniștit, situat lângă stadion, altă ruină a municipalității care după cum arată ar trebui să intre în administrarea cimitirului care s-a întins până sub o parte a tribunelor. Ușa rotativă de la intrarea principală a ștrandului, e împăienjenită de iarbă uscată. Oricum se poate intra prin multe portițe formate din spărturi în gard. Peisajul e apocaliptic. Nu putem asigura nici paza obiectivului, spre rușinea autorității locale. Iarba e cât casa cum se spune. Dar nu pe spațiul verde acolo ci unde ar trebuie să fie apă, în piscine. Când te uiți mai atent te întrebi când se va cosi pe fundul bazinului? Toate platformele betonate sunt parcă bombardate. Vopseaua pușcată și rugina domnesc peste suprafețele din fier. Într-o liniște apăsătoare parcă auzi oamenii bucurându-se cândva în acest loc, venind de pretutindeni din județ și chiar de mai departe. Peturi, pungi, ambalaje, completează plaja nerușinării și ignoranței. Un vecin dă cu coasa. “Au venit mai multe rânduri de constructori. Au fotografiat, au zis că se apucă de lucru, s-au dus și n-au mai venit. De câte ori a fost dat în administrare și a mers bine s-a încheiat contractul în primul an ca nu cumva să facă bani administratorul. Mai mine nu face nimeni bani și se distruge”, ne-a declarat bărbatul. Doi tineri își pun hamacul între doi copaci și un șevalet. Se relaxează. “Măcar e liniște”, îmi spune unul dintre ei. Vecinul care cosește mi-a arătat niște capace de la căminele de apă pe care niște țigani au vrut să le fure dar i-a oprit. Cu siguranță, într-o dimineață și aceste ultime bariere care au protejat “uzina” de sub ștrand, vor dispărea așa cum au dispărut toate promisiunile de până acum ale primarului Cătălin Cherecheș.

Rușine sau onoare?
Pe rețelele de socializare, activitățile de agrement și de sport sunt aprig dezbătute și chiar analizate concret cu cifre și argumnete: “(…) Iar acest răsunător EȘEC administrativ este prezentat în presa obedientă drept un lucru ”ONORANT”, așezat sub umbrela unui viitor proiect de înființare în Baia Mare a unui ”Centru Național Sportiv”. Am căutat informații despre aceste ”Centre” pe site-ul MTS și pe alte surse online disponibile. N-am găsit nimic. Am sunat la MTS pentru mai multe informații și am aflat de existența unui program în derulare de înființare a unor ”Complexuri Sportive Naționale”, fiind deja aprobate prin HG și funcționale 10-11 asemenea entități la nivel național. Nu îmi este foarte clar dacă aceasta este ceea ce-și dorește municipalitatea dar având în vedere proasta comunicare tind să cred că ne aflăm doar la stadiul de simple declarații care să acopere lipsa performanțelor și a promisiunilor neîndeplinite. Nici celorlalte trei obiective sportive rămase în administrare (Ștrandul municipal, Căminul de gimnastică și Sala de gimnastică) nu cred că le surâde un viitor mai optimist, cel mai probabil urmând aceeași cale după ce băimărenii vor mai ”înghiți” , câteva propuneri fantasmagorice din partea administrației locale”, scrie Dan Ivan pe Facebook

La Dej, primăria a modernizat ștrandul cu 1 milion euro

La Dej se poate. Există și tradiție recentă. Se investește constant. Parcul balnear de aici are o suprafață totală de 40.000 de mp pătrați s-a inaugurat oficial în data de 15 mai 2010 și cuprinde terenuri sportive (tenis, fotbal), bazine pentru copii, bazine cu nămol, bazin acoperit și un bazin cu apă sarată (în suprafață de 1.600 mp). S-au dat în folosință 2.200 mp pentru spații comerciale (terase, restaurante) și s-au amenajat alei pietonale (250 de metri). La debutul sezonului estival, dejenii dar și turiștii din alte părți ale țării profită de un parc mult îmbunătățit, prin investiții.Astfel, noul Parc Balnear Toroc, situat lângă lacul sărat, beneficiază de un bazin pentru adulți cu o suprafață de 700 de metri pătrați, un bazin cu apă sărată cu o suprafață de 113 mp, un alt bazin pentru copii în suprafață de 96 de metri pătrați și 3 tobogane care coboară de pe versantul dealului aflat lângă Parcul Balnear. Din această vară, în urma investiției de peste 1 milion de euro, există o nouă bază de agrement și relaxare.

La Satu Mare, investiții de 7 milioane de euro

“Cu o investiție de peste 7 milioane euro am deschis noul ștrand din orașul Satu Mare la standardele europene. Ștrandul cuprinde alei înconjurate de copaci, cu gazon printre aceștia, localuri cu terase îmbietoare, un centru de tratament, cadru natural plăcut, toate pentru o atmosferă cât mai plăcută pentru clienți. Ștrandul cuprinde 6 bazine și un râu curgător de 274 metri pe care oamenii se vor putea da cu colacele” este anunțul cu care sătmărenii au deschis sezonul estival din vara aceasta. Cele 6 bazine sunt împartite astfel: 1 bazin cu apa termala cu o adâncime maximă de 1,3 metri, 2 bazine pentru copii de 30 cm respectiv 60cm, 2 bazine pentru înot: unul cu o adâncime maximă de 1,6 metri și o piscină semiolimpică, cu o adâncime de 1,8 metri care va fi dotată cu tobogane şi jocuri, 1 un bazin de agrement cu o adâncime maximă de 1,4 metri.
În ambele cazuri, Dej și Satu Mare vorbim de ștranduri ale comunităților locale. Poate și impresionat de ștrandul sătmărean și de modernizarea aeroportului din județul vecin, Cherecheș s-a gândit să candideze la Primăria Satu Mare. S-a gândit doar, cum face el, la cacealma.

Previous PLĂȚI ILEGALE făcute de Primăria Baia Mare. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (IV)
Next Treceri de pietoni, PERICULOASE

About author

You might also like

Social 0 Comments

Finanțare pentru CONSTRUCȚIA ȘI MODERNIZAREA DRUMURILOR și EXTINDEREA REȚELEI DE GAZE!

Măsurile și programele promovate de PSD menite să atenueze efectul crizelor actuale asupra oamenilor sunt completate de acțiuni și resurse dedicate care vin în sprijinul comunităților. Programul Anghel Saligny, echivalentul

Social 0 Comments

Simion Pop: “Moș CRĂCIUN bate la ușă”

Să vină Crăciunul și toți clopoțeii din brad să-ți cânte colindul magic care să poarte cu el încrederea, puterea, speranța, de care ai atâta nevoie! “Moș Crăciun bate la ușă,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply