sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Guvernanții dau vina pe decedații din cauza COVID-19, nu pe lipsa măsurilor de diminuare a efectelor pandemiei

Guvernanții dau vina pe decedații din cauza COVID-19, nu pe lipsa măsurilor de diminuare a efectelor pandemiei

Într-un interviu acordat Europa Liberă, premierul Ludovic Orban a pus rata de mortalitate ridicată din cauza COVID-19 pe seama stării de sănătate a românilor.

Din păcate, am ajuns la un număr impresionant de oameni infectați care și-au pierdut viața, spitalele sunt arhipline, secțiile ATI nu mai fac față, iar România este una dintre cele mai afectate din Uniunea Europeană din punctul de vedere al deceselor raportate la numărul de locuitori.

Practic, Ludovic Orban dă vina pe bolile pacienților pentru mortalitatea record COVID din România: „Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc. Asta este!”.

Rareori ne-a fost dat să auzim așa inepții cum e capabil acest premier să scoată pe gură. Tot mortul e de vină, nu incompetenții din PNL, care n-au venit cu măsuri de sănătate publică, n-au venit cu o strategie de testare care să combată răspândirea virusului sau cu soluții viabile pentru pacienții non-covid.

Cetățeni bolnavi sunt și în Franța, Cehia sau SUA, dar nu am văzut ca premierul sau președintele din acele țări să dea vina pe ei. Aceste state își protejează oamenii, cu precădere pe cei vulnerabili.

România însă este singura țară care își trimite bolnavii de cancer la cozi interminabile pentru testarea anterioară tratamentului, fără de care viața lor se oprește și fără COVID.

Mai mult, suntem singura țară care nu și-a mărit relevant capacitatea de testare, iar asta doar pentru ca PNL să poată organiza alegerile și să ia toată puterea. Nu există comparație cu procesul electoral din SUA, să nu uităm că acolo zeci de milioane de cetățeni au votat prin corespondență, nu înghesuiți în niște secții de votare insalubre.

Unde ați mai auzit ca un prim-ministru să dea vina pe bătrânii bolnavi pentru mortalitatea record? Unde ați mai văzut ca un Executiv să vorbească atât de detașat despre oamenii care au pierdut lupta cu viața, știind că vina îi aparține pentru prost management de criză?

În aceste condiții, devine tot mai clar că acest Guvern trebuie anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Declarațiile premierului nu fac altceva decât să confirme lipsa de asumare și de responsabilitate, fapt ce ne expune pe toți riscului de a fi doar niște cifre în statisticile guvernului PNL.

În concluzie, acest guvern trebuie să fie oprit urgent, printr-un vot covârșitor împotriva PNL și pentru PRO România la scrutinul pentru alegerea viitorului Parlament, din 6 decembrie!

Cornelia NEGRUȚ, Candidat Senat PRO România Maramureș

Previous Cornelia Negruț, candidat PRO Romania: Dacă guvernul nu respectă regulile, de ce ar face-o românii?
Next Călin Bota: În guvernarea PNL, avem cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în UE

About author

You might also like

Social 0 Comments

PREMIERĂ medicală. DUBLĂ intervenție CHIRURGICALĂ în același timp. Medicii de pe două secții au INTERVENIT pentru o pacientă de 42 de ani

O nouă premieră medicală a fost înregistrată vineri, 29 mai, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, acolo unde o pacientă care prezenta atât patologie de natură

Social 0 Comments

Certificatul de URBANISM în 24 de ore, autorizația de CONSTRUIRE în 5 zile, propunere a consilierului Simion Bizău

Consilierul municipal PNL, Simion Bizău vine cu o propunere revoluționară pentru atragerea investitorilor dar și pentru accelerarea construcțiilor în Baia Mare. Modelul l-a împrumutat de la colegul său de partid,

Social 0 Comments

Florin Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: “Un proiect istoric pentru dezvoltarea județului nostru, conducta de transport gaz natural Sighetu Marmației- Vișeu de Sus- Borșa”

Împreună cu Anuța Enea-Bizău, primarul localității Bogdan Vodă, Maria Cuciureanu, viceprimarul localității Bogdan Vodă și Ștefan Codrea, viceprimarul localității Giulești, am cunoscut oamenii care au demarat un proiect istoric pentru

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply